想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆 Ytfc 的帖子

係呀!你講得冇錯 ……我同先生傾過都係咁諗,上中午食中藥,晚上食排卵藥! 仲有 你講得好啱,如果冇排卵,內膜幾厚都冇心……多謝您呀!比左好好既見意thx thx
至於內膜 佢話雖然內膜薄左啲,但係唔係太大影響,都可以接受,佢話 或者下次排卵後會厚返啲,叫我唔好太擔心!

我太緊張了,希望可以放鬆啲啦

大宅

回覆 momo01 的帖子

我剛剛食緊隻 美國牌子 vitamin e 1000.i.u., 應該幾好掛,不過有時唔記得食 *^O^*

伯爵府

回覆 tweetypoon888 的帖子

唔使客氣!希望排卵藥幫到我地啦~仲有記得放鬆,唔好太擔心,好多野擔心唔黎,盡力就好了

大宅

回覆 Ytfc 的帖子

有冇聽過 送子觀音 定有張 龍床 人地話都有啲用架喎,你聽過嗎?
你呢幾日情況如何呀?

伯爵府

回覆:tweetypoon888 的帖子

送子觀音就唔清楚,龍床就知,過年時我同c6去過荃灣龍母廟摸龍床兼攝太歳,我摸到步步高升,真係即刻啤一聲,好彩c6係心想事成。

我而家等運到,8號day 18排卵(理論上),睇下下個禮拜點啦

伯爵府

你預計幾時Day3開始食呀?

大宅

回覆 Ytfc 的帖子

嘩!好野喎,一般既野你都有試過,睇黎你都好有研究,咁我都去 試下荃灣果度先,朋友話一試無妨, 咁你知唔知星期六會開的嗎? 多唔多人呢?有冇野要準備呀?

大宅

回覆 Ytfc 的帖子

M差唔多黎,下星期再去一去西醫度攞 排卵藥。你知唔知有冇話要食左可以試吓 做功課,定係又要去 check 下先得呢?

其實 咁樣睇呢樣睇個樣 個人會好快啲痴線*^O^*

我應該唔係聽日就後日會黎 M 囉…
你排卵日 我就 M 日, 你要加油呀 yeah

伯爵府

其實只要係度蒲一排你就會知好多野

我本身想攝太歲,咁啱見呢度有人提龍母,咪順便上去摸埋龍床,如果你本身冇宗教信仰都可以試下架,買定幾個水果上去拜,星期六開架,不過你最好search返龍母廟啲post睇,我記得有好多jm話等好耐,我果日唔記得年初幾,冇乜人

伯爵府

應該睇你個醫生點做,有人食完返去照再醫生同你講幾時開工,我醫生就叫我自己咁上下日子就隔日開工,冇返去照

我8號排咗架喇,黎梗呢個星期應該開估架喇

禁止訪問

引用:回覆+momo01+的帖子我剛剛食緊隻+美國牌子+

大宅

回覆 Ytfc 的帖子

咁我黎緊果個星期六 試下先

大宅

回覆 Ytfc 的帖子

好 咁下星期攞藥時問清楚醫生要點做先,唔該晒
你有消息通知我呀! 我都希望同你一齊高興吓

大宅

回覆 mandyunqiue 的帖子

oh. 咁樣我 隔幾日先食一次攞 唔該晒

大宅

想問一問 其實 維他命E 係咪食 400iu 先足夠呢?

子爵府

引用:回覆 momo01 的帖子想問一問 其實 維他命E

原帖由 tweetypoon888 於 15-05-17 發表

想問一問 其實 維他命E 係咪食 400iu 先足夠呢?
我上網睇過,維他命e每日建議攝取量冇好一定標準,美國建議量係150iu左右,但上限有講明唔好超過1500iu。

要黎維持健康確實唔使太多,但要起到一定作用就唔可以少,所以我先食400

而且男女都食,你睇下就知維他命e對男女生育能力既作用都好好架啦

大宅

聽你咁講 咁我都轉食400iu 啦 因為剛食左一星期 1000iu
想問下先 維他命E 男都啱食? 是幫助咩呢?

因網上通常講 維他命E 係幫助敏感皮膚 ……

子爵府

引用:回覆 momo01 的帖子聽你咁講 咁我都轉食40

原帖由 tweetypoon888 於 15-05-18 發表

聽你咁講 咁我都轉食400iu 啦 因為剛食左一星期 1000iu
男女都岩食,如果c6煙酒夜訓就更應該食

大宅

好既! 唔該晒 咁我同我先生都一齊食吓先
你點呀最近? 情況如何呢?

伯爵府

tweetypoon888 發表於 15-5-17 01:33
回覆 Ytfc 的帖子

好 咁下星期攞藥時問清楚醫生要點做先,唔該晒
你開始食排卵藥未?我今日下午驗到有線,聽朝再用晨v驗真啲,你加油呀,我多囊同冇排卵都搞掂(希望),你都得架

首頁
12345...7

尾頁

跳至