懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:我有次覆診,book左最早個時間,我預鬆時間

大宅

kml1023 發表於 15-6-20 17:45
而家轉左去宝血醫院揾醫生。
請問寶血的醫生好嗎? 產檢幾錢?

大宅

引用:回覆+jn2013+的帖子請問你生左未?+如果生完

原帖由 sillybearcandy 於 15-09-17 發表
回覆 jn2013 的帖子

請問你生左未? 如果生完,可唔可以分享一下醫生手勢同其他安排? ...
我上星期生左喇!

因為我係第一胎,比較唔到醫生手勢。我星期日朝生,第二日抆晒尿喉同吊完鹽水後就可以落床去餵BB, 但轉身,上落床都痛,同埋要有人扶。我問姑娘,佢話最痛係第二日。到第三日又真係痛少左,啲親戚黎探我,我仲可以落床同佢地吹水。行路都有少少就住就住,但係第四日出院嗰日(星期三)已經行得好快好順,一個人來回BB房餵奶。

咁我係臨時由順產改開刀嘅(因為催生都唔開度數),仲要係星期日一大清早,陳醫生冇額外收我錢囉,照樣收$20000,只係你要預返佢每次巡房都會收$700。

我喺產前房兩日再加開才刀後住院四日三夜,總共六日,佢收左我$4200 巡房費。

別墅

請問你係咪係邊間醫院生?埋單一共幾錢? 醫院無另外收試產費咩?

大宅

引用:回覆+jn2013+的帖子請問你係咪係邊間醫院生

原帖由 sillybearcandy 於 15-09-19 發表

請問你係咪係邊間醫院生?埋單一共幾錢? 醫院無另外收試產費咩?
我喺法國埋單$58000。

佢冇收我咩試產費喎,不過頭兩晚我住喺五人待產房,但醫院照收返我入院時揀嘅三人房窗邊床位價錢

別墅

多謝分享!! 祝你快D復原,BB身體健康,快高長大

複式洋房

引用:Quote:原帖由 boyanbb 於 15-06-21 發表我

原帖由 卓玲BB 於 15-09-17 發表
點解五同陳醫生講?比我一入去就义佢!
入到去同陳醫生表達我既不滿,但佢仲幫啲姑娘講說話。又話佢都控制唔到… 個次真係勁嬲

別墅

回覆:boyanbb 的帖子

晚上過office hour收3倍手術室,麻醉師,醫生費。
零晨12:00後就收5倍。
我上胎晚上11點幾,收3倍,開刀埋單78000

大宅

回覆:mokmeihk 的帖子

請問知唔知道手術室正常收費會到咩時間?

別墅

回覆:creamymami2014 的帖子

唔知呀,佢淨係話office hour

別墅

回覆 kml1023 的帖子

超認同

首頁

尾頁

跳至