自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我杜左隻大牙+整牙套Total$4800

伯爵府

新地 發表於 15-9-9 15:46
pls check pm
thx, 其實我幫亞女搵定, 身先士卒, 我本身有睇開嘅, 但太遠, 於是呢幾年不斷係新港城個頭搵牙醫, 諗住洗牙咁簡單的事, 應該好易搞, 點知................

第一個, 三期曹X毅, 洗完後check 都冇check 就話冇爛牙

第二個, 福安對面個個溫X天, 仲衰, 洗牙洗左咁多年, 未試過洗到叫, 番到屋企發覺牙肉痛, 原來生左幾粒痱知, 應該係佢整損左

公爵府

BIGPAT 發表於 15-9-9 12:36
杜牙根洗咩咁貴呀..........真無良,
我杜左隻大牙,2500蚊,+整牙套2500, 埋單5千,都赤死我.
...
邊間呀? 好抵, 可否 pm 我 ?

琥珀宮

複式洋房

千奇唔好再去喇咁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我是乖乖 發表於 15-9-9 13:18
我之前去睇 有個我一入去就要我照佢個咩360度既x ray 加普通xray
但明明我有帶到xray片去
盛惠1780

我前日洗牙都有照X-ray,牙醫話3年無照,問我照唔照,我緊係照啦
D大牙我成日形住有蛀,仲好犀利。

後咪埋單只係$520,$100 2邊X-ray ...

如果遇著劏人牙醫,我今次真係瀨嘢。

今次牙醫仲好細心解釋比我知點解我自己形住蛀左

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

LedTV 發表於 15-9-9 16:16
我前日洗牙都有照X-ray,牙醫話3年無照,問我照唔照,我緊係照啦
D大牙我成日形住有蛀,仲好犀利。
你0係邊度睇ga?
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

公爵府

BB 牙要盡快脫喎, 遲D蛀到爛曬好難脫, 到時仲辛苦
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

大宅

soscho 發表於 15-9-9 16:06
thx, 其實我幫亞女搵定, 身先士卒, 我本身有睇開嘅, 但太遠, 於是呢幾年不斷係新港城個頭搵牙醫, 諗住洗牙 ...
朋友都有介紹曹x毅, 佢話都細心喎, 洗牙時要續隻洗, 會唔會嗰陣已經check埋? 我仲諗緊好唔好搵佢植牙

伯爵府

新地 發表於 15-9-9 16:24
朋友都有介紹曹x毅, 佢話都細心喎, 洗牙時要續隻洗, 會唔會嗰陣已經check埋? 我仲諗緊好唔好搵佢植牙:zombi ...
pls check pm,發覺無提示有pm 收

咁你朋友推介譚定曹呢? 不過, 我唔會再幫襯曹

公爵府

男爵府

引用:Quote:原帖由+BIGPAT+於+15-09-09+發表杜牙

原帖由 我是乖乖 於 15-09-09 發表
我之前睇果個話杜一隻預12000蚊喎牙套另計
真係x佢個肺

...
你貴過養wo

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:不過整牙真系好貴,

原帖由 gigi1020 於 15-09-09 發表
不過整牙真系好貴,
係....有同感
郁啲都幾千蚊
我剛開刀剝左智慧牙成4000幾, 好肉痛
但慘在唔整又唔得...冇得揀

子爵府

好媽媽勳章

新地 發表於 15-9-9 12:18
平時好怕睇牙醫, 但見近來大牙有點酸酸痛, 都唔敢怠慢, 近近地去樓下牙醫睇, 其實之前睇過都覺得佢比出面貴 ...
希望唔係我個老細啦,我告過馬鞍山個牙醫,告到上法庭

公爵府

回覆:無醫德的牙醫

我之前係旺角睇個牙醫都係咁 我果時流牙血 所以去睇下咩事。

佢睇左我d 牙一陣 就話有隻牙要杜牙根 嚇到我死。但我隻牙痛都無痛 只係有少許黑。我之前年年去洗牙 但個醫生都無話有事。之後我想搵第二個醫生睇既。但又太懶無去。

子爵府

好媽媽勳章

呢到有人提左我告過果位牙醫

子爵府

好媽媽勳章

soscho 發表於 15-9-9 16:06
thx, 其實我幫亞女搵定, 身先士卒, 我本身有睇開嘅, 但太遠, 於是呢幾年不斷係新港城個頭搵牙醫, 諗住洗牙 ...
上文其中一個牙醫,如果小朋友唔肯乖乖地打針脫牙,佢會火爆,即罵

侯爵府

大宅

我個牙医收洗牙600,牙粉每隻500,照x ray 每边100! 貴嗎? 我諗住洗牙600咋!点知落樓要1800

男爵府

BK Milk勳章

其實杜牙根收費係睇複雜性, 門牙只有一條牙根, 但大牙就三、四條,有D病人牙根彎曲(唔係直), 有D牙根鈣化,呢Dcase 通常要要比平常做多幾次, 所以價錢貴D!
做完杜牙根, 牙醫會見議做牙套, (杜完牙根等於抽神經,—隻牙無左神經等於無左生命嘅牙), 久而久之,隻牙好容易脆,隻牙會裂開!到時救唔番隻牙,要剝左去!做牙套係想保護番隻牙, last 耐D, 但都要睇個人平時點護理牙齒!
補牙牙粉通常有銀粉或瓷粉(顏色跟真牙接近), 費錢當然瓷粉貴D, 但補牙牙粉有機會脫落!所以牙套比牙粉貴好多!

首頁

尾頁

跳至