自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

熱血勳章

回覆樓主:

如果我係你個仔,知道你有咁嘅諗法會好傷心

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我曾幾何時都有一刻閃過樓主類似諗法,咩都唔要,離開呢個家,但我娘家唔會接收我,佢哋好傳統,唔會明白。
我知我一放手,就失去所有。因為我放棄當初事業,選擇同佢一齊打拼,到今時今日都係勞勞碌碌搵到餐飯,冇樓,冇一家一主,公司冇我名,甚至生兩個,忙到唔搵朋友,搞到自己冇朋友。
好想離開,但做唔到。我知小朋友需要我,c6仲係愛我,只係佢俾到嘅都唔係我想要。
抑鬱症係難捱,但係你諗下有啲人係無辜,我啲小朋友,我啲娘家,我為自己而活,最後回想,一樣痛苦。
我唔會同你講加油,亦唔會叫你堅持去成就偉大,但亦唔會支持你放開所有,你也不會因此快樂。
可以的話,帶埋c6去睇心理醫生或婚姻輔導,先自救才想將來。

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

自己個仔都唔要,只想有番自己人生,咁妳快D走喇 ,唔好再害妳老公同個仔,佢哋有妳D咁既人先慘吖,鬼唔望妳放租D樓無人租,妳無收入睇妳點生活
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

男爵府

你個仔有咩病

珍珠宮

sunnymama2 發表於 17-1-15 16:26
又係我,人生超失敗。

啱啱和c6嘈交,我要求离婚,唔係第一次,我求佢放過我,仔仔喺隔離驚到喊。

樓主!

你有爸媽哥哥做你的聆聽者,你自覺幸福。
梗係啦!
你有喜歡你的爸媽嘛!

咁你自己個仔呢?!
他沒有喜歡他的媽媽喎!,

你的爸媽喜歡你,明知你係一個唔喜歡自己骨肉的人,都喜歡你!你梗係幸福喎!

你自己個仔多病,你就唔喜歡佢,你留戀你的單身生活,你又比到什麼快樂生活比你自己個仔?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:sunnymama2 發表於 17-1-15 17:06 冇

原帖由 tianchan 於 17-01-15 發表
小朋友有病好正常,大d就會好好多,有其他問題,作為母親更加唔可以拋棄佢,設身處地,如果你俾家人拋棄, ...
我細個時也成日病,仲發高燒抽筋......到大左就冇咩病~

平日同仔做多些運動,暑假去游水,增强抵抗力~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

引用:又係我,人生超失敗。啱啱和c6嘈交,我要求

原帖由 sunnymama2 於 17-01-15 發表
又係我,人生超失敗。

啱啱和c6嘈交,我要求离婚,唔係第一次,我求佢放過我,仔仔喺隔離驚到喊。
你仔好可憐,有個咁既阿媽!

你超級自私,講完!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個仔身體唔好就唔要?

係你生出黎架喎?佢身體唔好,只係佢問題?

樓主,你自己再諗下。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:离婚後,生活會更好嗎

輸打贏要、不負責任

伯爵府

回覆:离婚後,生活會更好嗎

乜你咁架,仔都可以唔要。不負責任。仔自己身體不好又唔係佢想,係你生成佢咁,你應加陪錫佢。

子爵府

好多唔成理由既藉口 好嘔 無媽孩子是棵草 將心比己吧

公爵府

tianchan 發表於 17-1-15 17:15
小朋友有病好正常,大d就會好好多,有其他問題,作為母親更加唔可以拋棄佢,設身處地,如果你俾家人拋棄, ...

咪係,點可以唔要親生骨肉?做人要負責任,你估小朋友有得揀自己身體健康狀況嗎?若他智力正常,其實已經不錯了,世上大把不幸的智障殘疾人士,莫非全部的媽媽也不要他們?

琥珀宮

引用:Quote:GOGOASIA+發表於+17-1-15+16:36+岩岩

原帖由 sunnymama2 於 17-01-15 發表
冇錯,我認自己有問題。

我鐘意和仔一齊的時光,但我唔知點講好。。。。但仔其實有其他問題。有問題唔緊 ...
老公對你唔好,你想離婚,但點解你唔想要個仔?根本你只愛你自己,不想對個仔負責

男爵府

回覆樓主:

我理解,壓力太大,把自己逼的太緊了。嘗試轉移一下注意力,把要求降低些。我記得你之前還緊張仔仔不理你,不跟你回家。不要把這些看的太重要,仔仔不是生活的全部,把自己的情緒照顧好,你自己的問題解決了,才是對仔仔最好的。需要時尋求醫生幫助。祝福你

伯爵府

你會唔會太自私?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

你上一個post講到個仔唔跟係好傷心,現在又話個仔有病令你好煩,想唔要佢,你自己思想都好有問題,去睇下醫生好一點,個仔有病佢都唔想,你生佢出來就要負責任,係你帶佢來這個世界架,小朋友一點錯都沒有,就算離婚你都走不了回到路,人係要向前望,望翻以前係多餘的,真心替個小朋友可憐,有個咁ge媽媽,想替佢問你一句「做咩生我出來?」

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

sunnymama2 發表於 17-1-15 16:26
又係我,人生超失敗。

每個人都有自己既問題,做人,唔係逃避,係去面對,否則你可以逃避多少次?
我假設你現在因為家庭問題好苦腦,情緒好差,你要搵方法排遣自己的情緒,如果做唔到,可能你已經有輕微情緒病,香港人邊個冇情緒病?搵輔導幫自己,走出情緒的困局,你會發現,路,其實係有好多條。

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

樓主,我個女都係長期病患者。血色素低,經常話頭暈,哮喘,日日都要食藥,因為經常食藥,一病再食其他藥就會過敏,四肢會肿曬,有時轉天就出風癲出到全身好恐怖。。。。。但我冇想過抛低佢,我反而好庆幸她四肢健全,庆幸她可以似正常小朋友咁長大,叫我媽咪話愛我

首頁
12345...7

尾頁

跳至