自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

每日送c6 上車,發現佢好中意坐關愛座
有一日,我同佢講:你因住玩手機玩到入晒神,有人要關愛你睇唔到,比人影左擺上網呀!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

有次搭西鐵,佢又沖去關愛坐
我又同佢講:你都好需要人關愛喎,專搵關愛座坐既你

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

冇人生就坐,見到有需要人士就讓座。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

短程幾個站一定唔坐, 吉車大把位都唔坐, 長程少少如果大把位就會坐既
其實坐唔坐都可能會有人審架啦, 一陣話塞住個門口, 一陣又話你個袋XXX, 再唔係就會話冇人幫口出聲叫人讓坐

已刪除用户

大宅

hamasaki 發表於 17-1-20 00:06
有時我都唔敢坐, 但真係好攰就會坐
同埋我發覺而家D人係又讓唔係又讓, 見過有位女士讓比一位灰髮男士, 但位 ...

我都覺得小朋友唔駛讓, 除非係媽咪抱住, 8,9歲更加無需要讓

已刪除用户

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我有坐行得正企得正,怕咩你影我又吾係偷又吾係搶。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

子爵府

QQfishma 發表於 17-1-19 23:56
我有坐喎
日日返工放工都見到有後生坐喎!
我自己就會keep住留意有冇有需要嘅人!

Me too

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

yuenminggirl 發表於 17-1-19 23:47

宜家郁下都網絡公審, 搞到就算個人好攰地鐵有位都唔敢坐,一陣間原來唔知邊度有個阿婆阿伯企喺度,就畀人影話掛住玩手機唔讓座

好似搭巴士有個婆企在殘疾人仕位排隊,都冇人出聲話佢打尖,費事俾人鬧歧視。

公爵府

我會坐 見到有人需要咪讓囉

不過上次見到個男仔坐左係優先座 有個大約四十幾歲既女人開口叫個男仔讓坐 話呢個係優先座 真係睇唔出佢咁有需要囉

大宅

有時好無奈, 有些長者都不坐關愛座,反而坐正常位
我又不好意思坐關愛座, 唯有站着, 又住很遠
其實真是好累

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

莫講話地鐵,就算係巴士樓下近關愛座位置,我都唔會坐,寧願行上樓上坐。

T96    發表於 17-1-20 10:50

公爵府

對得住良心就夠啦,唔需要理咁多,想坐就坐,就算真係俾人影相咁又點?唔通差人會拉咩?過多幾日就無人記得㗎啦。

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

照坐X2, 但唔坐關愛坐。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我無坐,同樓主諗法一樣,怕俾人照相公審!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

畀面勳章

OforOsaka 發表於 17-1-20 00:00
我有坐、現在九十後仲特登簡關愛座坐、見到有需要人先會比人坐。

其實關愛座係人都坐得 見到有人要坐先讓比人囉

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yuenminggirl 發表於 17-1-19 23:47
宜家郁下都網絡公審, 搞到就算個人好攰地鐵有位都唔敢坐,一陣間原來唔知邊度有個阿婆阿伯企喺度,就畀人 ...
琴晚收工成架車企滿晒, 但個關愛座無人坐...................., 我迫到行唔到過去, 其實我好想坐

男爵府

我直情試過比個阿叔鬧我唔讓座讀咁多書冇用 我冇坐關愛座,不過掛住玩電咩都睇唔到,最慘嘅係我落車先嚟鬧,如果佢早d禮貌開聲講,我絕對會讓。
不過自此冇再坐過,原來坐左落位係要一眼關七唔可以瞓,睇下有冇人要讓

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

我累就會坐, 影我有咩用?
有膽咪直接問我囉

首頁

尾頁

跳至