烹飪搵食

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

我冇去過. 網上睇過資料, 系世界之窗站附近:
.....京基力求打造出一个‘休闲’特色的购物中心,使紧张忙碌的深圳人来到百纳广场能放慢脚步、快乐购物、体验休闲、享受生活,在‘休闲中购物、购物中休闲’;同时,可以在红树林生态长廊漫步、享受阳光、亲近大海,市民的生活品质和幸福感在这里得到提升!”京基集团负责人谈到设立休闲主题购物中心的初衷时这样说到。
京基·百纳广场坐落于“休闲”的深圳红树湾,北邻华侨城主题公园、世界之窗,西依沙河高尔夫球场、名商高尔夫球场,东接建设中的欢乐海岸主题公园,南临滨海景观长廊。.......
原帖由 MM2005 於 09-1-20 10:07 發表

多謝你的解答,下次睇睇對面217個站係邊先!
我睇左永東車由H.K經深圳灣口岸去到京基百納廣場,
距離口岸5-10分鐘車程,佢單張話有吃喝玩樂大型商場,
想請問你有無去過?是咪呀,咁咪可行成日啦!我又想去?? ...

大宅

深圳, 京基.百納廣場. 多謝報料.
有冇邊位去過?
http://news.sznews.com/content/2008-08/01/content_3152858.htm

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

如行蛇口過 , 除 wal-mark 外仲有咩地方呀 ?
wal-mark 有停車場嗎 ?

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ericlili 於 09-1-20 13:11 發表
深圳, 京基.百納廣場. 多謝報料.
有冇邊位去過?
http://news.sznews.com/content/2008-08/01/content_3152858.htm

入去睇左,
嘩........講到好大,我又想去呀,

大宅

我都想, 如果你能先走一趟就好啦. 我下次去深圳, 可能系正月十五打后啦. 如果你能提早報報料, 咁, 系唔系好好呢...
原帖由 MM2005 於 09-1-20 14:09 發表

入去睇左,
嘩........講到好大,我又想去呀,

大宅

蛇口窩乜地庫系停車場.

蛇口, 我覺呢幾個地方都幾好:
新街口(窩乜所在)購物區
海岸城, 電影, 踩冰, 購物飲食
南山書城 (海岸城附近)
海上世界酒店區
原帖由 三個白白豬 於 09-1-20 13:55 發表
如行蛇口過 , 除 wal-mark 外仲有咩地方呀 ?
wal-mark 有停車場嗎 ?

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ericlili 於 09-1-20 14:25 發表
蛇口窩乜地庫系停車場.

海上世界酒店區
...

嘩..........你連停車場都咁熟既,
梗係成日上去啦!
我好小上去,所以唔識路,第一次同老公去,
第2次同個女朋友去,都是同一地方!
如我真的去左京基,回來就話比你知!

伯爵府

原帖由 ericlili 於 09-1-20 14:25 發表
蛇口窩乜地庫系停車場.

海上世界酒店區
...

我通常行福田多,所以蛇口唔係咁熟.
thx , 高人指點.

大宅

我買了個豆槳機, 九陽牌, 很正....

大宅

請問:
機幾 $?
一次做幾杯?
時間?
如何做?
材料是黃豆?
每杯成本約 $?
原帖由 Joyce16 於 09-1-21 10:07 發表
我買了個豆槳機, 九陽牌, 很正....

大宅

4百幾. 一次有4杯(mug)到..浸1hrs 豆, 部機cook 20分鐘, ok...
1斤黃豆hk$8.-- 每次用1/4(mug)杯.
可以做十幾二十次啦....
植物激素對女性很有益

相知多d, 去看"顧小培"d書啦..

大宅

呢期自己整面包, 做早餐. 睇睇下好快會自己做豆漿.
唔該晒.

伯爵府

原帖由 ericlili 於 09-1-21 13:22 發表
呢期自己整面包, 做早餐. 睇睇下好快會自己做豆漿.
唔該晒.

好正喎 ~
d 包係咪之前一晚猜定 , 第二朝一早焗呀 ?

大宅

系呀, 早幾日凍, 就咁放室內發, ok.
試過一次放雪柜疏菜格一晚, 又ok.
琴日放雪柜中間一晚, 就發唔起. 今晚再試.

子爵府

謝謝你!
原帖由 ericlili 於 09-1-19 14:47 發表
匯報: 年中無休, 照常搵銀

伯爵府

原帖由 ericlili 於 09-1-21 15:27 發表
系呀, 早幾日凍, 就咁放室內發, ok.
試過一次放雪柜疏菜格一晚, 又ok.
琴日放雪柜中間一晚, 就發唔起. 今晚再試.

你真好心機.
今日終於去左海岸城....真係好多野行,除吉之島外對面仲有家樂福.......
但去到太夜,食埋大口福到成9點,只夠時間走轉童裝部,買左件抓毛厚外套 (58蚊).
下次要預返多 d 時間先得.

大宅

大飽口福可以嗎?
新年有冇加價?
海岸城有條天橋一直走到對面馬路. 過左天橋再行 5 分鐘就系南山書城, 唔錯, 幾大, 你下次去逛逛.

男爵府

今日去深西唔見有217車.各位請問係咪無左啦

大宅

217 好受歡迎喎. 一蚊雞可以由頭坐到尾.
唔好取消掛. 查過深圳巴士集團網站, 217 仍然存在:
http://www.szbus.com.cn/article.asp?id=855

我下星期要出動, 有冇邊位真系要報下料啦.

大宅

同志們, 行動啦........
沃爾瑪方面昨日宣布將在國內64個城市117家商場啟動大規模降價促銷活動,其中大部分商品折扣達20%,部分商品降價幅度達54%。“今年將會不斷推出大力度降價活動。”沃爾瑪相關負責人表示。
http://money.163.com/09/0203/02/516MQCD3002524SD.html

首頁
12345...8

尾頁

跳至