婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章

星期四見 發表於 18-5-9 11:37
我自己都要番工,好難自己沖定…話定俾工人聽要點做,但佢都唔敢反抗我99
...

果陣我奶奶又係咁,飲到阿b 餐餐嘔,佢仲嘔奶係正常。我朋友教我放定d奶粉入奶粉格,收埋罐奶粉。不過奶奶之後仲出動米水沖奶.... 話飽d 又清熱....唉,之後我唔敢收埋奶粉啦。都係果句,放工返㴝見到阿b 冇事冇幹就算,佢點湊你冇得控制...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

我咪又係咁,次次呀b一喊,99就會問係咪唔夠飽呀?我埋身餵奶又問我餵左幾多,食飽未!

呀b同我初初響醫院係餐餐補奶粉因果陣未上奶我又怕bb黃,唔敢淨人奶,出院返屋企其實第6日人仔佢已經轉全人奶咁濟,咁初初轉可能呀b未慣,始終奶粉蛋白質高d係會頂胃d,人奶好快消化好快就餓。

初初聽到真係好梗耳,到而家我已經盲目,學左佢,呀b一喊就話呀b係咪肚餓呀?開埋奶粉俾佢,9日人仔既初生bb, 之前已經俾左3安半泵奶加埋埋身左成個鐘,我都好忟餵到個b,呀b一喊6299只會覺得呀b肚餓,結果我開左3安奶粉俾99補,如佢所願俾佢餵,呀b食到1安都無仲要響佢面前嘔返d奶出黎!

初生bb正常食幾多佢又唔知,bb一喊就只會覺得佢餓,我d人奶餵佢唔飽,我d人奶希,呀b啜唔到奶,其實我d奶而家有時多到一次泵到5安出黎,頭10日都未到。

我好驚呀b第時俾99會湊到日日嘔奶變痴肥

大宅

回覆樓主

其實唔止嫲嫲,婆婆都係咁,一喊就話肚餓,埋身食完唔訓就話未飽,餵奶又話抱慣哂,日日夜夜叫我斷人奶餵奶粉,頭三個月真係日日喊

首頁

尾頁

跳至