自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

或者想一下為什麼不喜歡在家?

他對妳及父親沒什麼感情?

老實,17歲比我都好難搞,尤其識了個唔黐家的女朋友~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

男爵府

sman 發表於 18-12-10 20:21
我都好担心,但wts佢唔覆,打俾佢,我驚我忍唔住鬧佢……我都唔知可以點……
...

其實我唔知啱唔啱,但有時年青人試父母底線,你打比佢爆佢一次,表示已到底線,佢可能會返 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我仔都係就18,雖然冇你既問題,但如果佢唔覆我,我會留言直接話佢知唔返都應一聲,起碼知佢仲在生,亞媽我係好担心架

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sman 發表於 18-12-10 21:19
佢昨日冇覆我,但昨晚有讚好我fb囉

咁就 OK 喇,唔好追得咁貼,會令佢反感。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

流星花丸 發表於 18-12-10 21:24
你都搵左佢咁多次唔覆,叫阿爸打俾佢,話星期六做冬食飯,想食咩呀⋯⋯咁啦
...

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

17歲,又自給自足,肯定唔鍾意束縛,我個件,未自給自足就想飛

唔返屋企瞓呢個真係控制唔到喇,唔讚成叫佢帶個女仔返嚟住,提個仔做足安全措施

男爵府

blackberry 發表於 18-12-10 22:19
我仔都係就18,雖然冇你既問題,但如果佢唔覆我,我會留言直接話佢知唔返都應一聲,起碼知佢仲在生,亞媽我 ...
同意,我唔介意做主動whatsapp佢,話佢知有幾擔心佢,等佢知屋企個阿媽會等佢門。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cy.muimui 發表於 18-12-10 22:48
同意,我唔介意做主動whatsapp佢,話佢知有幾擔心佢,等佢知屋企個阿媽會等佢門。
...

同埋,我同仔係好直接,我係一啖沙糖一担屎亞媽,呢頭話完但轉頭去講I love u

男爵府

sman 發表於 18-12-10 20:19
我一早同佢講,唔好做D自己負担唔到既事

其實與期驚佢攪出人命,倒不如教佢要戴套才做咪仲好,至少做個有責任既人,不喜勿插。

男爵府

blackberry 發表於 18-12-10 22:57
同埋,我同仔係好直接,我係一啖沙糖一担屎亞媽,呢頭話完但轉頭去講I love u
...

……

翡翠宮

sman 發表於 18-12-10 23:11
我個仔都係咁對我,明明下午先話愛我,晚上失左踪……

我當年16,7都成日唔返屋企,亞媽都冇乜理我,但我修心養性後,都超愛我媽广。加油

男爵府

Ivan1023 發表於 18-12-10 22:58
其實與期驚佢攪出人命,倒不如教佢要戴套才做咪仲好,至少做個有責任既人,不喜勿插。
...

……

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你同亞仔講媽咪明白你都要有私人空間及朋友,但只要求一個交帶等媽咪冇咁擔心,話你唔知亞仔有有危險,兩晚都訓唔到,叫佢覆一覆等你安心,最後加個(emoji)(emoji)比佢啦。

子爵府

回覆樓主:

想當年,我三兄妹也係甘,哥哥好D,因係男仔,可夜返,但都唔可以唔返,我家姐當年成二四五歲,亞爸一定要佢回家,我家姐做洒店放凌晨,我二十歲要十二点先回家,所以每次也好埽興。比人叫灰姑娘

男爵府

小木偶媽咪 發表於 18-12-10 23:59
你同亞仔講媽咪明白你都要有私人空間及朋友,但只要求一個交帶等媽咪冇咁擔心,話你唔知亞仔有有危險,兩晚 ...

……

大宅

sman 發表於 18-12-10 19:25
亞仔17歲幾,係呢2個月變晒,以前做髮型都算好用心返工,後尾又話讀書,又話返pt待應,好啦,跟著又話唔讀 ...

樓主~亞仔就黎18歲。吾返都無計~因為出面無王管,自由自在。怪就怪你甘由得佢,鐘意返工就返工,鐘意返學又比錢佢讀,唯有教佢吾好搞大人地個肚,吾係第時拎個孫返黎,你都好頭痕

男爵府

canies 發表於 18-12-10 19:50
嗱講真唔係幫你個仔呀,
不過既然佢都自食其力有出去返工,
咁星期六晚就算玩通宵唔返屋企其實都唔係咁大件 ...

係囉,我都唔明。點解佢返屋企瞓呢件事上邊要死執着。佢一個成人啦,唔返屋企瞓有幾閒。我嘅家規反而係唔好帶條女返我屋企,影響到我,你係出面做乜我理得你。

男爵府

sman 發表於 18-12-10 20:25
我真係唔通氣……其實我地一早訂明要返黎瞓,原因我係驚佢攪出咩事,其實要我每日等佢,我也不好過
...

搞出乜嘢事呢?點解你覺得一定要唔過夜先會搞出嗰啲事呢?

首頁

尾頁

跳至