自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-6-30 11:47
原來係疣! 我之前生左粒喺手掌, 好痕!跟住結焦, 家陣平滑返, 係咪無事架喇? 但959好似有少少痕?! 係咪根未 ...

你果粒應該唔係疣啩,我以前有個朋友手指原本只生左一粒疣,過左一排兩手各生左幾粒,大家有個共同朋友係個腦科醫生,有日一齊聚會,醫生朋友話疣唔理佢,有D會越生越多,有D唔會,然後佢徒手用把消左毒既刀就切開朋友粒疣,入面有粒透明三角形既野,病毒係呢粒,剔走左之後果粒疣就無左。所以如果係疣唔會結焦就無左。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我女之前都有1粒係手指,都有年幾,試過乜都唔得,萬寧個隻都冇用,之後朋友介紹去藥房買左支(法國樂飛去疣液),依家好番晒

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yuyueng 發表於 19-6-30 16:07
你果粒應該唔係疣啩,我以前有個朋友手指原本只生左一粒疣,過左一排兩手各生左幾粒,大家有個共同朋友係 ...

原來係咁! 謝謝! 好彩唔係 我女拖我手時仲特登搞佢
放下自在

男爵府

Chowying 發表於 19-6-27 23:56
我女腳底生過,睇醫生茶藥水,其實都可以係萬 0 之類買

或者你可以睇下

可否影張相給我看?

我都有一粒(emoji)

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

bearbb5 發表於 19-6-30 16:25
可否影張相給我看?

我都有一粒(emoji)

已掉,副圖係其他 jm 的

醫生真係成樽放落藥袋比我,有 少少搵笨
feel

記得搽 凡士林係疣既周圍保護健康既皮膚
總有離別的時候

大宅

回覆樓主:

阿囡腳有三粒,買咗萬寧那隻冷凍藥,用咗2次都唔得,宜家係皮膚科做冷凍療程,全部要做三次,前幾日做咗第一次,星期二要做第二次

大宅

asa2012 發表於 19-6-29 11:39
我去年都一樣,試過生2粒。
結果第一次看皮膚科,醫生用冷凍方法治理。
第二次就用相片的成藥,原理都係冷 ...
你好,呢個方法係咪會好痛架?同埋有無限定尤的大小先可以用?邊度買得到?

伯爵府

鄧鍾 發表於 19-6-30 20:52
你好,呢個方法係咪會好痛架?同埋有無限定尤的大小先可以用?邊度買得到?
...

我在萬0買的。
包括内有疣的量度工具,可以看以下照片參考。
我上次的疣生在手指上,很小,不痛。

大宅

回覆 asa2012 的帖子

多謝回覆

大宅

@hema@ 發表於 19-6-30 11:42
我女也試過生,睇醫生,醫生配枝出面藥房也有的普通碘酒我,每晚滴一滴在患處,然後滴幾滴在傷口膠布,然 ...

請問哪一隻?

伯爵府

cloudwingwing 發表於 19-6-27 22:07
左手生左4粒,右手有兩粒,但他唔係左撇子,點解會生?應該點樣清除?謝謝。

是雞眼?
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

首頁

尾頁

跳至