自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

野人好索子 發表於 24-3-23 12:38
我都有睇呼籲人著黑衫post(蔡X年FB forward出黎),本來都唔記得咗,好在你提一提 ,咁我著紅衫賀一賀 ...

今日一定唔着黑色

伯爵府

wai4919 發表於 24-3-23 11:52
睇番2019區議員反對派大勝,每區區議會議影片,區議員好似 土皇帝上身,大哂咁, 侮辱,不公 表露無遺
...

而家諗返點解本身做開嘅泛民議員無當選,係咪暴動前嘅一個部署?用呢班九唔搭八嘅人去招攬更多人參加暴動,衰咗都係衰呢班九唔搭八嘅人,入唔到原先班泛民議員,如果係真,確實好多傻仔傻女被利用。

伯爵府

1314625 發表於 24-3-23 12:43
唔多覺有人著

我見到一個半個,佢哋著咗就當係反咗唔會聚埋一齊。

大宅

今日未見有人被捕

伯爵府

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章

FennieMan 發表於 24-3-23 11:28
仲有人攪事,喺Facebook 見到,呼籲去曼城集會,企23分鐘,叫戴口罩,但係口罩上打個‘X'。 仲叫舉牌’NO ...

發現儍人案
係曼城有乜用啫,點解咁那蠢

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

LandoCheung 發表於 24-3-23 09:11
維護國家安全條例生效,叛國囚終身,勾結境外勢力,罪加一等

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

BK Milk勳章

野人好索子 發表於 24-3-23 12:38
我都有睇呼籲人著黑衫post(蔡X年FB forward出黎),本來都唔記得咗,好在你提一提 ,咁我著紅衫賀一賀 ...

我本身着咗黑色衫,好彩今朝老公提我,即刻換件藍色衫

珍珠宮

BK Milk勳章

ddkaka 發表於 24-3-23 12:38
著黑衫好唔夠誠意 好hea嘅反抗,移民就真係會起到啲反感作用囉

舉腳贊成佢哋移民

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

FennieMan 發表於 24-3-23 11:28
仲有人攪事,喺Facebook 見到,呼籲去曼城集會,企23分鐘,叫戴口罩,但係口罩上打個‘X'。 仲叫舉牌’NO ...

做乜唔企23個鐘啫
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

Ritzmary 發表於 24-3-23 11:11
麻甩D,啤酒+燒肉,明喇!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Lilyforest 發表於 24-3-23 10:49
有人歡喜(正常人)有人愁(200幻人)

無錯, 走左既其中既幻友仲話睇下股市會點搞,你都走左關你乜事

珍珠宮

2024年龍年勳章

wai4919 發表於 24-3-23 11:46
就好似國安法預備出,他們仍然搞初選,講到國安法幾惡,但佢地又繼續搞,有時都唔明佢地 邏輯 ...

以前立法會真係好小學雞

https://youtu.be/Y1CE3Z1B0QM?si=XUAkmQZGvOH6v0ul

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

做個靚太 發表於 24-3-23 11:46
我聽朋友講,香港無侮辱警察嘅罪,所以有D港人去澳門,講粗口鬧警察就俾人告la~
所以話佢地去澳門玩,可 ...

各個地方都有不同的法例,醒目就要問清楚先做。

珍珠宮

sfccwy 發表於 24-3-23 12:25
仲有人死心不息,呼籲人着黑色衫

好彩你提一提,我今日點都唔會着黑色衫出街

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

ddkaka 發表於 24-3-23 12:38
著黑衫好唔夠誠意 好hea嘅反抗,移民就真係會起到啲反抗作用囉

移民都唔夠,最好退出中國國籍、剪埋張香港身份證、回鄉證,咁就差不多

侯爵府

開心吸收勳章

woodpecker 發表於 24-3-23 14:14
以前立法會真係好小學雞

https://youtu.be/Y1CE3Z1B0QM?si=XUAkmQZGvOH6v0ul

建制派話下反對派, 食慣洋腸言論,即比反對派咬住唔放,反對派用粗口 粗俗說話大駡,又唔見反對派駡自己友 , 議題不用討論, 建制上討論,都只會比反對 捉字蝨咁呀!沒有討論空間。

https://youtu.be/GrkVCDh-Z3M?si=KK-wL7GfG0iS62XC

其實以前立法會,係有反對聲音,但沒有 有益的建議或解決方案,只是一味反對, 八壇齋主,要求政府十全十美方案,根本冇咩可能,佢地都冇法做到。2019區議會比反對派 騎劫了, 贏了又怎樣,又係 開會時大家為爐駡政府,駡中共。根本不是做實事

伯爵府

回覆樓主:

國安法個個國家都有,香港終於國際化

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

Lilyforest 發表於 24-3-23 10:49
有人歡喜(正常人)有人愁(200幻人)
我喜歡

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

ddkaka 發表於 24-3-23 10:45
澳門2009年已經立到23條,香港足足要等27年先立到

唔知又會嚇去幾多黃人,希望多啲啦

啲人講到23條立法世界末日咁,人地澳門都立咗咁多年啦,又唔見佢有乜事!反而人地發展步伐比香港好,香港多年來停滯不前,已被其他地方追過喇!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊