跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

吓!我仲諗住係學校學添!咁我都係係巨鯨度學啦!我又想問下一年級星期六嘅課外活動多唔多???

洋房

回覆 1# sum_hang 的文章

星期六的課外活動有小網、兩項鐵人都係自費

複式洋房

有冇D係學英文數學呀畫畫

複式洋房

各位親愛的家長記得星期六呀!

男爵府

Hello~我囡囡都係讀1E, 感覺到佢今朝返學幾緊張

複式洋房

我個囡都係1E喎!

大宅

我個囡都係1E。我囡囡今天一起身,就話唔想返學,哭了一陣,我答應她在等校車時,同佢一齊認識一些新同學,便收了聲。最後,都算開開心心上校車。

上星期六,我囡囡哭到連課室都入唔到,最後,她去了隔離班找幼稚園的同學陪佢,真失禮!希望佢今天返學開心,認識多些新同學,有返d安全感啦!

曉昕都可解作晨曦, 希望曉昕的人生像聖經說:「但義人的路好像黎明的光, 越照越明, 直到日午。」
巧楠的英名係 Hannah  ( 哈拿 ) -- Sammuel 的 mother (一個向主傾心吐意的女人.)

複式洋房

我個囡就ok喎!一叫佢就即刻起身!唔使勞氣喎!因為佢真係幾鍾意呢間學校咁喎!又可能佢太耐冇返學!

大宅

我囡囡話今天很開心!真係太好了!
曉昕都可解作晨曦, 希望曉昕的人生像聖經說:「但義人的路好像黎明的光, 越照越明, 直到日午。」
巧楠的英名係 Hannah  ( 哈拿 ) -- Sammuel 的 mother (一個向主傾心吐意的女人.)

男爵府

返適應日見過3位主科老師, 直覺佢o地都好有經驗, 完全放心~

洋房

回覆 1# calcal 的文章

我囝囝都係1E,今朝佢一早起身,仲好快食完早餐,換埋校服去等校車,放學時都好開心

大宅

各位1E班同學仔,

我唔明昨天手册寫的東西。
什麼是 "單(2)"???
我個囡話係兩張"單"???

老師上次話要交的書,攞咗翻去,又冇收, 所以今天唔再攞lu.. d 書好重,等下星期上堂先攞。

男爵府

單(2)應該係果兩張上海商業銀行o既單張~~
我問囡囡, 佢話:老師有講, 但我唔記得係咩呢...
結果係我find out o既...

我尋日就無帶書, 但今日帶齊中、英、數同埋d作業, 我叫囡囡記住提老師收o左d下冊o既書, 唔好帶番屋企

複式洋房

我都有問亞女單2係咩??佢都係話唔記得喎!我都估係果兩張上海商業銀行o既單張!我今日都冇帶書喎!唔係星期一先帶呀?????

男爵府

d書都係拎o左番o黎...話聽日先帶中文
一年級課外活動好似唔多選擇, 除非俾老師選中~

複式洋房

係呀!我要返工未睇到通告呀!唔知有啲咩課外活動呢???我今日上千禧個網頁,學校好似會同孫方中中學一齊起泳池,而家招緊標,唔知出年會唔會有呢???

男爵府

um..幾好, 起好o既話有游泳堂
尋日我問囡囡, 有無野做得唔o岩俾老師話呀?佢話有, 因為走出位, 又話有男同學走去門口睇下老師o黎未~~幼稚園時慣左自由, 一下又好難改

大宅

我囡囡尋日同幾個同學去小食部買嘢食。買了兩個Oreo餅,佢話1個$2,2個就收咗$6!?但我知道Oreo係$3嘅。然後,因為排好長隊,所以買完便响鐘了。這是她第一次自己去買嘢,我覺得她很有滿足感。我真係好想化身成為她的同學,看看她在學校的情況。

男爵府

呢幾日我俾$5囡囡等佢又試下買野食, 點知佢無拎返學, 擺左響屋企, 唯有靜悄悄幫佢放入錢箱, 到佢醒起先再俾佢:lol

星期一既小網選拔, 唔知係咪無收到通告就代表落選呢?

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至