懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我間中都會食, 唔過太應該ok的.

男爵府

引用:勁鐘意食!BB出世好健康又成日笑 +

原帖由 pigpig 於 11-12-03 發表
勁鐘意食!BB出世好健康又成日笑
真架,希望我BB都係

大宅

回覆 回覆:Suncheng的帖子

好大犧牲; 戒左。同酒精一樣,咖啡因係會直接俾BB給收,所以朱古力同可樂都戒。

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+11-12-03+發表勁鐘

原帖由 AVYLUI 於 11-12-05 發表
真架,希望我BB都係
Yes ar !!

My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:好大犧牲;+戒左。同酒精一樣,咖啡因係會直

原帖由 cherrappley 於 11-12-05 發表
好大犧牲; 戒左。同酒精一樣,咖啡因係會直接俾BB給收,所以朱古力同可樂都戒。

...
其實懷孕唔係病,只要適可而止,有咩問題?可以去問下醫生,要攝取幾多咖啡因先有問題?!答案係大約每日7排古古力⋯我大肚時,古古力、可樂、紅茶⋯照食;唔係迫你食,只想告訴你,戒口太清,其實都並非好事!當然,人各有志,所以,你唔好介意呀!我只覺得陀BB係開心事

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+11-12-03+發表勁鐘

原帖由 AVYLUI 於 11-12-05 發表
真架,希望我BB都係
我2 個女勁愛笑冇過度活躍

別墅

畀面勳章 陪月勳章

唔該晒大家意見!總之唔食太多就ok啦!

大宅

a little bit is ok

大宅

引用:請問各位,你地有左之後,有無食朱古力或者

原帖由 creamkkl 於 11-12-02 發表
請問各位,你地有左之後,有無食朱古力或者飲朱古力奶?
我本身愛食朱古力,有左之後都成日想食,唔知對bb ...
我間中都會食朱古力!
如果擔心,食白朱古力會好啲!

首頁

尾頁

跳至