想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 小魚mama 的帖子

大家加油

別墅

qmat 發表於 12-2-5 23:34
大家都知呢條路好長,互勉之。請問你bingo那次放胎後有否訓床幾天?還有什麼特別注意或可做??我好希望能 ...

放胎後我冇訓床, 驗孕前一星期好似來m咁有小小肚痛, 以為來m(好唔開心) 又跟巴士又去種菜, 走來走去拿重嘢, 但過咗幾天m都冇來, 又繼續高温, 原來得咗, 現在回想當然明白係你的點都會係你, 但站在當時的我們一定會又緊張又急又擔心, 希望大家都放鬆啲, 不過到最後得唔得都要比自己一個終結, 因為長時間咁嗰人真係好唔開心, 大家加油

大宅

畀面勳章

明白,大家過來人,好明白。故此,我並沒有特別安排針灸,中藥。只是每天飲奶,最近先2-3次\week 花膠食療, 運動一向都keep住3次\week 咁。呀,請教一下,月中抽空卵,飮蟲草雞精好唔好呢?

大宅

小魚mama 發表於 12-2-2 16:48
抽旦痛唔痛都好睇醫生, 我頭兩次都唔覺得痛, 但第三次(不過bingo痛都願), 抽旦時放鬆啲會好啲, 我 ...
想問下係咪冇針灸,運動,飲中薬呀?

別墅

qmat 發表於 12-2-6 13:08

明白,大家過來人,好明白。故此,我並沒有特別安排針灸,中藥。只是每天飲奶,最近 ...

我一向都唔飲雞精(我覺得飲雞精比打針更痛苦)不過都聽過有人話好, 我只係每天飲奶, 飲多啲湯水, 瞓好啲.

別墅

hehebaby 發表於 12-2-6 13:40
想問下係咪冇針灸,運動,飲中薬呀?

我一向冇針灸, 食過幾個月中藥, 介奶茶兩年(生完一星期後飲返....正) 運動一時時, 第三次 ivf 冇食中藥, 只係每日飲奶, 飲多啲湯(多數魚湯同花膠湯), 每日一粒孕婦維他命(做 iui 開始食).

大宅

小魚mama 發表於 12-2-6 15:00
我一向冇針灸, 食過幾個月中藥, 介奶茶兩年(生完一星期後飲返....正) 運動一時時, 第三次 ivf 冇食 ...
多謝你解答

首頁

尾頁

跳至