自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:我岩岩睇蘋果動新聞佢話佢落黎香港食自己住

原帖由 HKL.3 於 12-11-27 發表
我岩岩睇蘋果動新聞佢話佢落黎香港食自己住自己點解唔可以落黎讀書,你個仔落黎讀書已然用緊香港資源啦 頂 ...
me2勁憎死返上B6啦,B6G

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

回覆:唔好意思,好想發洩下

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

錯就錯在香港係福利社會!!!

冇份交稅的, 未滿退休年齡, 有手有脚者, 不得拿福利!!!!

男爵府

畀面勳章

子爵府

政府無能,未能保障香港市民!

子爵府

男爵府

引用:正苦.+你地班狗官,+點解咁得閒去成日吠僭建

原帖由 moonychan 於 12-11-27 發表
正苦. 你地班狗官, 點解咁得閒去成日吠僭建 (但新界呀, 各區都咁多非法僭建佢地又唔理嫁喎) 都唔好好諗下辦 ...
好認同!呢個香港冇公平!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

男爵府

引用:錯就錯在香港係福利社會!!!+冇份交稅的

原帖由 jodyfan 於 12-11-27 發表
錯就錯在香港係福利社會!!!

冇份交稅的, 未滿退休年齡, 有手有脚者, 不得拿福利!!!! ...
呢樣真,交稅既人冇福利,噁駛交稅既要乜有乜!但個個黨都話爭要加呢加路福利,加大左後要交多啲稅既咪又係我地!

公爵府

引用:Quote:moonychan+發表於+12-11-27+09:53+正

原帖由 dordor1207 於 12-11-27 發表
o個班咁既政棍肯做野, 我地既社會就唔會變成咁啦... 我真係無興趣再追住o的咩誠信呀, 潛建問題囉... 我最 ...
班狗淨係識得話我地班太太們短視,人地誠信問題大過x!!!睇親佢地做大龍鳳都忍唔住爆粗

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+nicksonma+於+12-11-27+發表

原帖由 kayingivy 於 12-11-27 發表
佢一聽到d同學講傷殘金問題,即問掂拎,我搭咀話佢"你日日過關,憑乜拎"

...
閙爆佢!唔洗比面,根本唔知醜

侯爵府

conniechan125 發表於 12-11-27 11:31
閙爆佢!唔洗比面,根本唔知醜

唔算經典啦... 有好多人教其他人去拿政府福利架..單親好可憐, 第一時間申請食亞公..上公屋...

頭先睇到有人教有咩交通意外.. 就快o的去申請咩意外基金.... 唉... 真係無說話好講囉....
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

成日話為民爭取福利, 不如草擬下 "全民在職計劃" 既然佢地已經成功爭取了交通津貼, 又最低工資, 又關愛基金常派錢幫窮人, 我仲想話大力推動育嬰院服務, 收平小小, 等 d 媽媽放心出去做野. 男子者, 煩年齡體格適合工作者, 真係搵唔到工, 就要去做社服. 錢不是白白可以到手的.

既然 d 錢都係浪費晒響 d 無謂地方, 不如玩大佢, 將d 錢請多d 人去做入息審查, 睇下邊d人係將d 錢搬來搬去偏福利,

大宅

畀面勳章

大宅

引用:我真係好想爆粗,日日見到佢都想打佢一巴,

原帖由 kayingivy 於 12-11-27 發表
我真係好想爆粗,日日見到佢都想打佢一巴,好想指佢用粗口鬧佢,我認我"其"視大陸人,尤其雙飛
認住佢, ...

侯爵府

molasses 發表於 12-11-27 11:31
班狗淨係識得話我地班太太們短視,人地誠信問題大過x!!!睇親佢地做大龍鳳都忍唔住爆粗

...

唔好用狗狗呢形容呢班呃飯既 "人" .... 狗狗係好忠心既....

誠信係好重要架..邊個唔知.. 但係無飯開既時候, 你要骨氣, 誠信定係一碗飯緊要呢?? 呢o的道理邊個唔知...

講廢話之前,唔該佢地用個 pat pat 諗下先好講啦, 香港市民真係有興趣理個有錢佬屋企有幾大咩.... 叫 cy 落台搵邊個上呀??? 定係叫英國政派人來呀... 定係時光倒流去到晚清既時候, 叫英吉利人直頭要左整個 hk 先???

多餘... 選舉完就講埋o的廢話... 民生唔緊要??? 眼光短淺??? 咪玩啦.... 短視既咪產生左咁多雙非/單非囉... 多餘
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

moonychan 發表於 12-11-27 11:35
成日話為民爭取福利, 不如草擬下 "全民在職計劃" 既然佢地已經成功爭取了交通津貼, 又最低工資, 又關愛基金 ...

totally agreed~~~~

我想呃都唔係咁易呃到架... 人生就有三衰六旺, 我落難時就同我計我風光有幾多錢... 叫我快o的去搵野做, 大學生一定有人請... 以前搵幾多都會影響你申請公屋... 多餘...

我有本事使求你社署咩... 個個都有慘事架啦.. 我夠知去搵社工, 搵議員啦.. 人地幫你就睇自己有無運行啦....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+kayingivy+於+12-11-27+發表

原帖由 bebe0212 於 12-11-27 發表
戥你慘,對住呢啲無恥之徒,我浄係想xyz@".....
自己都未講得正廣東話,走去教個仔,我仔近得佢仔多,我真怕影響咗佢,所以決定出年轉融合位

pat510    發表於 12-11-27 12:17

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:moonychan+發表於+12-11-27+11:35+成

原帖由 dordor1207 於 12-11-27 發表
totally agreed~~~~

我想呃都唔係咁易呃到架... 人生就有三衰六旺, 我落難時就同我計我風光有幾多錢... ...
我搵過葉劉啦,冇用架,佢應承嘅,無做到

首頁

尾頁

跳至