論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:steplovebb 的帖子

子爵府

我都係全家冇人飲,不過我有買畀工人飲

複式洋房

沒乜所謂, 買只平平地俾佢. 如果佢對咖啡有要求, 要靓牌子. 就叫佢自己俾錢貫啦!

即如我地打工女. 如果唔中意公司買既茶包, 就自己買囉!

大宅

I buy 3-in-1, nescafe or maxwell, depends on which one has got more discount when I buy it.
If she requests other brands / higher quality, then I will tell her coffee is not included, DON'T TAKE IT FOR GRANTED.

公爵府

好媽媽勳章

good point - 同佢做monthly appraisal啦, 只要當月有merit, 就會供應
講真, 一日一包的話, 幾十蚊大家開心, 真係冇所謂

要比個signal佢 : do not over-request before you performed!

大宅

我個印印都有要求咖啡,之前有人俾左d三合一我地,我同老公都唔飲既咪俾左佢囉,之後佢飲完話呢隻唔好飲,想我買過第二隻俾佢,卒之我無理佢佢自己去印尼鋪頭買左o的印尼咖啡。早知咩都唔俾,俾完仲要求多多話唔好飲,跟住好似奉旨買過第二隻俾佢咁........

洗頭水沐浴露又係咁,佢o岩o岩黎時我地送左一pack俾佢,叫左佢之後要自己買,點知佢用完又走黎同我講,仲話之前o個隻唔好用,煩到嘔, 佢做野都算自動自覺, 樣樣都reject佢又驚搞到佢唔開心無心機做野。早知就一開頭咩都唔俾佢,佢地硬係唔明送野俾佢地已經係bonus,得寸進尺,做人僱主甚艱難呀...

男爵府

咁岩我老公天天飲coffee,如果姐姐要,可以一齊飲.

if 我家冇人飲coffee,sorry...冇得提供.
以前我細個做小朋友既時候, 個姐姐都係自己去supermarket 買coffee粉, 回家沖黎飲.

大宅

我姐姐有日自己買返黎, 之前佢話要飲鮮奶, 根住而家又話咖啡, 我係百佳買最平俾佢, 加埋一支花奶, 算, 都俾佢, 等佢對BB好D ! 都唔貴既, 一大包都係$30, 一日一蚊, 算!

大宅

回覆 方方媽媽 的帖子

好嘢WOR, 你知唔知我99今日好似連M巾都買比佢,其實我都真係唔分得出咩係包,咩係唔包啦
我覺得COFFEE呢D就小事啫,飲得幾多吖,一日飲10杯NESPRESSO機出個D就話啫

佢話你知想飲MUD好過佢偷飲你D貴嘢唔話你知。

大宅

回覆 emilyrio2012 的帖子

Totally agree..我99比咗一合新COFFEE佢,如果佢唔鍾意飲就叫佢自己買啦。。。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

:;pppp:

大宅

最後的結果是,她不喜歡飲我買的雀巢三合一咖啡,自己買了另一隻牌子。不過前兩天說沒錢,問我老公借了一百元,下個月我不會買咖啡給她了。

別墅

回覆:新工人姐姐要求提供咖啡,你們會給她嗎?

我自己一日飲一capsule, 睇住我飲又好慘咁,於是上次一田減價買咗兩樽UCC依家有啲後悔,原來佢一日飲4-5杯架,好容易買咖啡買到我窮

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 apegogo 的帖子

No la!做得好! 先買比佢都值嘅!

複式洋房

回覆 回覆:apegogo的帖子

姐姐第一日返工我即刻同姐姐行百街,買雀x咖啡,咖啡伴侶,牛油,煉奶,花生醬,生命面包,多士爐等等,呢d全部比佢享用,我都唔飲咖啡

複式洋房

回覆:apegogo 的帖子

我初時都有買比佢,見佢鐘意,以為咁會對少主好d,但錯晒,有時佢嘆coffee仲早過少主食奶

大宅

唔會講明買比佢,但買開嘢都會買GE,要佢知道唔係必然提供

複式洋房

表現好唔好都唔應該提供咖啡,因為咖啡唔係...膳食!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:新工人姐姐要求提供咖啡,你們會給她嗎?

工人最初黎到我買樽咖啡比佢。飲完佢問可唔可以買milo,本來想講呢d唔包,不過諗諗下,包三餐早餐飲品比埋都無所謂,最緊要佢做得好啫。

不過我同佢講買番黎就一齊飲,唔係剩係for佢。

禁止訪問

回覆:apegogo 的帖子

首頁

尾頁

跳至