母乳餵哺

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

Harubi 發表於 13-2-22 09:31
用後報告

好處:快,清,唔痛 ,let down都好快
哈哈次次泵奶我都覺得好似乳牛叫呢個泵搞到我唔鍾意埋身,女又食得快我又多D時間休息實在快靚正!但這幾日呀女唔肯食樽要埋身
FTM 全埋身
囡囡出世 3.61kg; 第5日出院 3.66 kg; 第19日 3.96 kg
1個月2日 4.50 kg;  1個月14日 5.26 kg
2個月3日 5.46 Kg (57.5 cm)
4個月 7.02 kg (64.5 cm)
6個月 8 kg (68.5 cm)
1歲 10.5kg (78 cm)

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:Harubi+發表於+13-2-21+14:11+3-5分

原帖由 baby_rabbit 於 13-02-22 發表
係呀..我一開始就用 Stimulation 好快就有奶陣 無奶柱後就按最大Power揸清~每次每邊2安 ...
你泵夠四安就收手?我宜家放產假就朝早泵夠四安就收手用黎儲,下個月返工,公司果兩轉冇八安都唔敢收手。我媽幫我湊阿仔,佢好鍾意一喊就塞佢食奶,我大仔就係俾佢餵做大肥仔,所以有咁多要泵咁多。

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

子爵府

引用:Quote:原帖由+Harubi+於+13-02-22+發表同意

原帖由 Babybabyhopes 於 13-02-22 發表
用開freestyle ,久不久少少塞,都想買個手泵~ 好唔好呢?係咪三百幾蚊咋?

...
去二手市場成日有人放,百幾二百蚊就有,宜家手泵全新好似賣四百幾蚊呀!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

子爵府

引用:Quote:sbux+發表於+13-2-21+18:56+Avent+雙

呢部可以轉手泵??應該唔得
可以,但你本身要有手泵配件,跟機冇。

大宅

回覆:Philips Avent Double Electric Breast Pump

我都有avent手泵,avent 雙泵舊款,同medela freestyle但我都覺得avent 雙泵快d清d,但係freestyle就會方便啲

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+baby_rabbit+於+13-02-22+發

原帖由 Harubi 於 13-02-22 發表
可以,但你本身要有手泵配件,跟機冇。
可以上avent代理買,頂塞兩年前賣50

子爵府

引用:Quote:原帖由+Harubi+於+13-02-22+發表可以

原帖由 sbux 於 13-02-22 發表
可以上avent代理買,頂塞兩年前賣50
淘寶都有!

大宅

引用:Quote:sonija0502+發表於+13-2-22+00:22+真

我唔等第2次奶陣,1次就算~~我自己每次4安,每邊2安~可能AVENT夾我
睇妳地d reviews搞到我心思思添! 我用緊medela symphony 嫌佢慢同埋有時好似清唔晒。我係窮媽媽,泵好耐先泵到3,4安,加上哩几日病病地即時奶量急跌

可唔可以話我知avent 雙泵邊隻model?

大宅

回覆:Philips Avent Double Electric Breast Pump

你地咁講搞到我好想試,因為我用 Avent 手泵好 work。但係我細 b 都已經 1.3 歲,冇理由再買嚟試了。

大宅

剛在bb展買左新版Avent 雙泵喇〜$2590 送乳墊同三個儲奶杯!同場睇ameda雙泵都$2000,所以揀番用開手泵好正嘅Avent!手泵賣緊$4xx, 但我之前在團購訂左只需$299〜 其實唔介意出街時用手泵的話,我覺得咁樣(Avent double + Avent manual) 會化算過買部freestyle~ 當然,因為我同Avent 好match 同埋我唔多機會出街泵奶〜

男爵府

引用:剛在bb展買左新版Avent+雙泵喇〜$2590+送乳

原帖由 littlepigmiu 於 13-02-22 發表
剛在bb展買左新版Avent 雙泵喇〜$2590 送乳墊同三個儲奶杯!同場睇ameda雙泵都$2000,所以揀番用開手泵好正 ...
行貨嚟嫁?!

大宅

引用:Quote:原帖由+littlepigmiu+於+13-02-22+發

原帖由 sbux 於 13-02-22 發表
行貨嚟嫁?!
係啊!兩年保飬!

大宅

sonija0502 發表於 13-2-22 18:26
睇妳地d reviews搞到我心思思添! 我用緊medela symphony 嫌佢慢同埋有時好似清唔晒。我係窮媽媽,泵好耐先 ...
http://www.amazon.com/Philips-Avent-SCF334-04-Electric/dp/B009YSYCZI/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1361531398&sr=8-5&keywords=avent+pump

你用過 philips avent 手泵未??
我用完佢個手泵先買, 買前都考慮medela freestyle 定 philips avent, 2隻價錢差不多,最後睇amazon d comments, 都係play safe 揀avent, 起碼自己用過手泵胸型fit自己~
FTM 全埋身
囡囡出世 3.61kg; 第5日出院 3.66 kg; 第19日 3.96 kg
1個月2日 4.50 kg;  1個月14日 5.26 kg
2個月3日 5.46 Kg (57.5 cm)
4個月 7.02 kg (64.5 cm)
6個月 8 kg (68.5 cm)
1歲 10.5kg (78 cm)

子爵府

引用:剛在bb展買左新版Avent+雙泵喇〜$2590+送乳

原帖由 littlepigmiu 於 13-02-22 發表
剛在bb展買左新版Avent 雙泵喇〜$2590 送乳墊同三個儲奶杯!同場睇ameda雙泵都$2000,所以揀番用開手泵好正 ...
哈,香港有,知道唔駛訂啦!

baby_rabbit   me2 希望唔好懷  發表於 13-2-22 19:30

子爵府

引用:你地咁講搞到我好想試,因為我用+Avent+手

原帖由 Doucats 於 13-02-22 發表
你地咁講搞到我好想試,因為我用 Avent 手泵好 work。但係我細 b 都已經 1.3 歲,冇理由再買嚟試了。:naugh ...
如果會再生多個就值得買!

男爵府

引用:Quote:原帖由+sbux+於+13-02-22+發表行貨嚟

係啊!兩年保飬!
之前亂開行貨天價5600,終於知衰

男爵府

引用:Quote:原帖由+Doucats+於+13-02-22+發表你

如果會再生多個就值得買!
我就係因為第一胎買咗兩個duo決定生多個,拉均條數

大宅

抵WOR

男爵府

引用:用後報告 好處:快,清,唔痛+,let+down

用後報告

好處:快,清,唔痛 ,let down都好快
係唔係乾濕電兩用架?

子爵府

引用:Quote:原帖由+Harubi+於+13-02-22+發表用後

原帖由 Lingtea 於 13-02-22 發表
係唔係乾濕電兩用架?
雙泵濕電only!

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊