跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Re: 有冇3月份媽咪係廣華生完,可否update吓情況??

Rontang,

你阿仔都幾大件, 睇私家有冇check埋盤骨夠唔夠出同埋陰道種箘, 我問過廣華冇得check!! 所以我38週先做(本來應36週)

我b女係細size, 6磅多d, 都係話仲可以, 大d我諗我唔得掂....

複式洋房

Re: 有冇3月份媽咪係廣華生完,可否update吓情況??

Hi conniewww,

我冇問私家盤骨夠唔夠位,同埋陰道種菌啊!
淨係照下阿b幾大,轉咗頭未,同埋有冇臍帶纏頸.

conniewww 寫道:
Rontang,

你阿仔都幾大件, 睇私家有冇check埋盤骨夠唔夠出同埋陰道種箘, 我問過廣華冇得check!! 所以我38週先做(本來應36週)

我b女係細size, 6磅多d, 都係話仲可以, 大d我諗我唔得掂....

大宅

RonTang,

我都係住tuen mun gar. 預產期3月19.

我間中會call市區的 8折,你可try try. 65984966

Just finished checkup this morning, 助產士said on 3月19, have to see doctor again and arrange to have 催生 in 41week+ .

Hope my B comes earilier lar.....

複式洋房

Hi alaaf,

唔該晒!

me too..3月17日預產期,3月16日返廣華check up and see a doctor,maybe will make a date for 催生.

alaaf 寫道:
RonTang,

我都係住tuen mun gar. 預產期3月19.

我間中會call市區的 8折,你可try try. 65984966

Just finished checkup this morning, 助產士said on 3月19, have to see doctor again and arrange to have 催生 in 41week+ .

Hope my B comes earilier lar.....

大宅

各位, 我3月7日係廣華生左阿b, 佢早左兩個星期面世, 但一切都正常, 只係輕d, 唔夠六磅, 但就好硬淨, 同埋好有力,前後用左三個鐘左右, 就出世啦! 真係好開心

入廣華生, 乜都可以唔帶, 但m巾同埋熱水壺一定要有, 我入去個日係朝早, 唔算忙, 所以有三個人服待大少出世, 到之後一日, 就忙到飛起, 收左好多症, 產房同產後房都好多大肚婆出出入入, 但就so far都無人訓走廊

之不過, 聽姑娘講, 廣華9樓有一邊裝修, 所以全部都迫晒係南翼, 咁佢地開多左間多用途房出來, 但因為唔係一般病房, 所以無"廉", 只可以用屏風遮住, 仲要得一個咁大把.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今早起身時有少少啫喱裝物體, 有少少驚, 返到廣華檢查同醫生講, 佢話都咁接近預產期, 可能這幾天會生, 然後安排了我去11樓聽BB心跳, 上到去, 在床上聽了接近30分鐘, 然後姑娘就話無問題可以走, 然後俾張單我落樓下俾錢, 埋單$150, 我同收錢的職員講我只係在床上30分鐘係咪都要收$150, 佢話係, 當你已經住院一天及入院費$50, 我覺得好不底, 應該順便幫我催生啦 下星期一再返去覆診

複式洋房

Hi 朱寶,

咁你係咪順產呀?想知會用軟線or硬線聯會陰?
朱寶 寫道:
各位, 我3月7日係廣華生左阿b, 佢早左兩個星期面世, 但一切都正常, 只係輕d, 唔夠六磅, 但就好硬淨, 同埋好有力,前後用左三個鐘左右, 就出世啦! 真係好開心

入廣華生, 乜都可以唔帶, 但m巾同埋熱水壺一定要有, 我入去個日係朝早, 唔算忙, 所以有三個人服待大少出世, 到之後一日, 就忙到飛起, 收左好多症, 產房同產後房都好多大肚婆出出入入, 但就so far都無人訓走廊

之不過, 聽姑娘講, 廣華9樓有一邊裝修, 所以全部都迫晒係南翼, 咁佢地開多左間多用途房出來, 但因為唔係一般病房, 所以無"廉", 只可以用屏風遮住, 仲要得一個咁大把.

大宅

我係順產架! 我只係知唔駛拆線, 但就唔知係軟定硬呀? sorry!

複式洋房

Hi 安安太太,

你想偷步,唔等埋我呀!
個d啫喱裝物體係咩嘢色o架?係唔係分秘呀?
早知當一天住院費就訓多陣,食埋個lunch先走喇!

我今個星期五再返去見醫生,應該會book埋催生日期.

複式洋房

Hi 朱寶,

咁即係用軟線囉! 聽講拆硬線仲痛過聯針!

朱寶 寫道:
我係順產架! 我只係知唔駛拆線, 但就唔知係軟定硬呀? sorry!

子爵府

我今日覆診完, 都係下星期一再返去, 如果仲未生就安排催生囉.

RonTang,
你都係有42吋..我係就黎45吋喇..所以我又要換過D底底. 我下星期11點返去, 你地呢?

男爵府

Re: 有冇3月份媽咪係廣華生完,可否update

你地都不夠我勁, 我已經有46吋, 80KG , 都不知點減番!

RonTang

我都覺得應該最少要俾我食個午餐才離開

想問下大家因為探病時間只是由13:00 - 14:00及18:00 - 20:00, 而見到BB晚上只是由18:00-19:00, 跟住就要推入房食奶, 你地會通知幾多人來探病呀?(因為每次又只俾2個人入)

子爵府

安安太太,
你係重左80KG?? 定係80LBS呀??
我重左19LBS咋..但就45吋. 所以亞B好重呢!

幾多人黎, 我都唔知呀..我D 朋友同事..個個都話要黎..除非我好彩上到私家房喇, 唔係都唔知佢地點囉..

男爵府

艾莉

我現在80KG, 原本56KG, 如果重左80KG或80磅我諗要立刻入醫院了

之前我不記得邊個媽媽, 在廣華順產, 好似不洗48小時已經出院, 時間咁短, 所以其實我只係想老公及媽媽來探我

子爵府

安安太太,
咁你都重左唔少喎..唔怪知你話怕減唔返喇..

複式洋房

安安太太,

我都係80kg, 原本58kg, 肚圍都成45", 你有幾高呀(我就172cm), 我預產17/3, 睇怕星期五產檢都要book埋催生期(如果亞b呢幾日仲係度游水)

安安太太 寫道:
艾莉

我現在80KG, 原本56KG, 如果重左80KG或80磅我諗要立刻入醫院了

之前我不記得邊個媽媽, 在廣華順產, 好似不洗48小時已經出院, 時間咁短, 所以其實我只係想老公及媽媽來探我
http://www.facebook.com/photo.php?pid=639193&l=98614&id=569859326

男爵府

我高160cm, 希望好快可以回復結婚時的110磅,

複式洋房

安安太太,艾莉,faikam

睇嚟我個肚圍係最細喎!不過我都重左50幾磅嫁,but 身高得157cm & 原本103lbs!

faikam,
我16號 (星期五)09:45返廣華見醫生,唔知到時見唔見到你呢?

艾莉,
好似私家房要2千幾3千蚊晚,再加醫生費及其他雜費另計嫁喎!

子爵府

你地原本都幾FIT喎, 我肥左好多, 未有之前都成135磅,大約係162CM高喇, 我依家重左19-20磅左右喇.希望生完可以減多D.

RonTang,
我係公務員家屬, 上私家房, 都係2百幾蚊晚ONLY. 不過都唔知有無位呀..如果無私家房住大房都係49蚊晚ONLY

複式洋房

hey RonTang,

如果星期五好似上星期五咁, d醫生成十點幾先開始睇, 實會見到你啦!我10:20見

RonTang 寫道:

睇嚟我個肚圍係最細喎!不過我都重左50幾磅嫁,but 身高得157cm & 原本103lbs!

faikam,
我16號 (星期五)09:45返廣華見醫生,唔知到時見唔見到你呢?

艾莉,
好似私家房要2千幾3千蚊晚,再加醫生費及其他雜費另計嫁喎!

http://www.facebook.com/photo.php?pid=639193&l=98614&id=569859326

首頁
12345...7

尾頁

跳至