想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 我好緊張, 請幫幫忙

我...我今日day1喇 :cry:

洋房

今天day29(cycle 32dyas).Last DODO on 4/21.
平時應該會有MC積像,但到了現在只有胸脹,什麼都沒有(肚谷都冇).
唔知是緊張影響到MC遲了or有機會bingo?

洋房

ricehomeyl:

恭喜哂呀!妳應該係bingo左呀!
快d去睇醫生confirm啦!
我初初自己用曼仔check都係要等成幾分鐘先有紅線見架!
左右兩邊痛係因為子宮開始要擴大俾足夠既空間BB住呀!
正常架!但如果連續痛好耐同埋痛得好厲害就要見醫生喇!
希望見到妳好消息啦!

ricehomeyl 寫道:
superwife,miffymiffy,

我剛用 "曼仔"驗, 但就要等差不多 10分鍾, 都有出現淺色線呀, 但比"活色生香" 淺D .............

D仔一樣有深下線.

我琴日在大脾與肚的位置痛, 今天在左邊肚有少許痛. 好驚呀
[/url]

民房

mrrshow,

唔好唔開心啦. 今個月你唔係有新plan咩! 努力呀, 我地個個都會同你打氣!!!

我地等你好消息!

洋房

levinki,
係有新plan,亦係老公一路都唔肯做既,
連do三日呀 佢都仲未知我今日係day1,
一陣訓之前就會通知佢

民房

各位姐妹,

很多謝各位.............

因睇開的婦科醫生今日才有時間, 所以book佐今日 8:00pm 去睇醫生呀 ....

不過我星期六去佐睇中醫(我這三個月都係睇中醫調理身子), 我只係同佢講有地頭昏, 佢同我把物, 佢話應該係有佐, 佢話這階段最重要係休息, 叫我多地休息. 下星期再去把物.

今天睇完西醫再同大家匯報...........

我很心急呀, 因我等佐兩年半啦 ..........

民房

mrsshow,
下個月再努力, 因我係等佐2年半呀......... 很慢長. 我都係睇中醫 + 連do三日呀 .........

洋房

ricehomeyl,
我等左四年幾呀 :cry: ,應該可以話慢長過你
我今個月都會繼續睇中醫同埋會試下連do三天

等你好消息呀

民房

wfhehe,

恭喜哂呀 ..........

您預產期是幾時呀 ??

民房

mrsshow,

希望今天俾大家好消息叨..............

係呀, 睇中醫好呀, 我都係這幾個月睇中醫. 因我之前婚前驗查, 醫生話一切正常, 但都試佐兩年, 完全無消息, 我都很擔心, 因我 m 很準, 週期都很好呀, 26-27天/月. 後來去婦產科, 才知道原來我地egg不夠成熟, 所以朋友介紹去睇中醫. 真係很好彩呀. 所以您斬要俾心機睇吵..... 努力努力努力努力.......

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

ricehomeyl,

今日等你既好消息

係呢~ 你係睇邊個中醫 係咪呢度bk 成日講果幾個 :mrgreen:

民房

miffymiffy,

唔個係唔係您所講的幾個, 我睇開係"程醫師". 在元朗呀......

前幾個月同朋友聊起, 原來她之前都係睇中醫而 BINGO (佢有佐 bb 4個月啦), 因 她之前在九龍住, 後來搬去元朗-YOHO, 所以週圍問人介紹元朗區中醫, 經 bk 姐妹介紹, 不過原先不是睇婦產科, 係睇傷風, 後來見都幾好, 所以一直 keep 住睇佢調理身體.

所以介紹我去睇佢, 不過佢很老, 但就很細心. 唔知係唔係好彩.......

民房

hi ricehomeyl,

我住屯門, 可唔可以俾'程醫師"d資料我? 如果我呢今個月唔係bingo, 我都想睇下中醫. 睇好自己身體先都好呀.

唔該.

民房

mrrshow,

你個新plan...如果你老公唔肯做, 你就........

anyway, 一齊努力!

民房

levinki,

我可唔可以 POST 在這裡給您, 定係 E-MAIL 俾您

不過食中藥真係很辛苦呀, 有時食到很驚呀 .........

:-(

您要俾心機........

民房

levinki,

不過我未確認係唔係真地 BINGBO, 您可以等我確認佐, 才可睇呀. 很快啦, 明天會上來匯報啦 ...........

** 如果我真地 BINGBO, 我咪是史上最快知道 D17 已知 ....... 哈哈哈哈 !!!!

民房

ricehomeyl,

係咩? 我唔知唔可以post呢度..咁email我呀:

[email protected]

唔該唔該.

*如果我今個月真係bingo, 去睇下安下胎都好呀.

民房

ricehomeyl,

"登"你緊張埋....好想快d到明天...等你好消息..

民房

由 ricehomeyl 於 2007-04-30 12:22:41

我見到email喇. 唔該唔該.

民房

我都很緊張呀 .......

希望一切如我如愿啦 ..........

不過前日開始, 個人已很眼番, 唔知係唔係心理作用 .... HEHE.........

首頁

尾頁

跳至