美容扮靚

跳至

首頁
23456...35

尾頁

大宅

未參加MSL的各位姊妹:

我剛剛收到消息話之前如有介紹人推薦可有75折和免費綜合體重分析及健康分析, 另額外會再送禮品給參加者, 總值共$450.
1. 瑜伽或健康舞乙堂 ($250)
2. 金菠蘿水晶乙個($200)

而家延期至8月15日止, 如你們有需要的話, 我可以做你的介紹人架, 可以pm我的, thanks.
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

MsFriendly
我都有食過蘋果餐, 不過每日只係食3個, 無食5個咁多, 我又無覺得個肚咕咕聲好似有風咁喎~ 反而我食薯湯餐就會食到個肚好似好多風, 同埋去厠所唔係幾好~ 我跟得最多反而係蛋白餐

原文章由 MsFriendly 於 07-8-7 13:48 發表

M1680我都唔記得食咗幾耐, 成日都轉來轉去, 都冇留意tim~
食蘋果餐, 全日總共要食5個蘋果, 都有少量五穀和肉和蔬菜; 我問過營養師, 佢話因水溶性纖維多咗, 所以個肚好似成日有風咁喎, 佢叫我飲 ...

大宅

你地好呀, 我都想減肥呀, 如我想減20磅大約要幾多錢呀?!
同埋我想問, 咩叫 4+1 , 5+2, M1370 & M1680呀?!
多謝解答

大宅

原文章由 肥豬皇 於 07-8-7 14:22 發表
你地好呀, 我都想減肥呀, 如我想減20磅大約要幾多錢呀?!
同埋我想問, 咩叫 4+1 , 5+2, M1370 & M1680呀?!
多謝解答

Hi 肥豬皇,
我哋講的4+1, 5+2, 係代表4個月或5個月減肥+1個月或2個月維持期, 而M1370, M1680, 係代表餐單的卡路里.

如果你想減20磅, 我諗大約4至5千蚊左右la, 但係實際需要減幾多就要去到先知, 因為佢哋會同你度下你是屬於細/中/大碼, 同埋會比個你要減的中位數你, 到時睇下你是否真的需要減20磅.

Pls check pm, thanks.

http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

原文章由 estherangel 於 07-8-7 14:17 發表
MsFriendly
我都有食過蘋果餐, 不過每日只係食3個, 無食5個咁多, 我又無覺得個肚咕咕聲好似有風咁喎~ 反而我食薯湯餐就會食到個肚好似好多風, 同埋去厠所唔係幾好~ 我跟得最多反而係蛋白餐

蛋白餐我都食得好多~

大宅

原文章由 MsFriendly 於 07-8-7 16:14 發表

蛋白餐我都食得好多~

你d sd襲餐食完la? 點解耍食特別餐呢?
我今日依了sd mh103 印度加喱雞好好味:lol: :lol:
你鐘意邊種sd?

大宅

原文章由 Newbb2006 於 07-8-7 17:04 發表

你d sd襲餐食完la? 點解耍食特別餐呢?
我今日依了sd mh103 印度加喱雞好好味:lol: :lol:
你鐘意邊種sd?

有時會係特別日子裏有積水或跟足餐單指示, 而冇亂食嘢的時候(減唔到磅或重咗), 營養師就會懷疑可能積水, 咁佢就會叫我食蛋白餐, 遲d你都會食架la...

我未食晒, 我都好同意你話SD餐盒好好味, 我最鍾意食係意大利千層麵、印尼烤豬肉飯、蕃茄肉醬意粉, 甜酸肉絲飯等.
款款都好好味~

男爵府

原文章由 MsFriendly 於 07-8-7 17:29 發表

有時會係特別日子裏有積水或跟足餐單指示, 而冇亂食嘢的時候(減唔到磅或重咗), 營養師就會懷疑可能積水, 咁佢就會叫我食蛋白餐, 遲d你都會食架la...

我未食晒, 我都好同意你話SD餐盒好好 ...

我最鍾意食沙嗲雞肉呀最好味~第2就係椰汁雞~~因為整左d菜~加埋佢d汁~真係好好味~千層肉醬我未食過~因為成日都冇貨~琴日先拎到~過2日食下先~~

大宅

原文章由 minmin82 於 07-8-7 23:18 發表

我最鍾意食沙嗲雞肉呀最好味~第2就係椰汁雞~~因為整左d菜~加埋佢d汁~真係好好味~千層肉醬我未食過~因為成日都冇貨~琴日先拎到~過2日食下先~~

有時d汁食唔晒, 我都係會放d菜落d汁度, 咁就好好味.^^
通常好食果d會成日缺貨, 如果試咗好食, 下次可以入定貨先.^^

大宅

Hi, 我上星期六join了, 我係5+2,明天去見dietitian,第一次係咪已經知道吃什麼餐單呢?
我的target係40lb 希望可以同你地一齊加油

大宅

estherangel,

你好叻呀, 好有恆心減肥!Congratulations!!! How long did u lose 49 lbs. ar??? I still have to wear M - L size now... i guess u must be thinner than me la... 恭喜晒!

原文章由 estherangel 於 07-8-4 09:41 發表
fatping1
你好耐無上黎啦~ 我而家減左49磅, 尋日見完營養師佢話最好可以減多6磅喎~ 佢會比一個月時間我~ 之後就到maintainance 啦~ 係呀, 好多朋友都唔認得我, 連公司樓下d管理阿姐都問我點減, 點解可以瘦左咁 ...

大宅

原文章由 rexmom 於 07-8-8 15:26 發表
Hi, 我上星期六join了, 我係5+2,明天去見dietitian,第一次係咪已經知道吃什麼餐單呢?
我的target係40lb 希望可以同你地一齊加油

第一次營養師的時候, 佢係會話比你聽你食咩餐單的.
我的target係34磅, 我個plan都係5+2.
大家一齊加油啦~

民房

嗚..我星期2先去完見營養師...
第1次見...
但係我已經食左4日餐單...
只係瘦得1磅ja~好慢呢....
嗚嗚嗚~

大宅

原文章由 lufa_show 於 07-8-9 00:03 發表
第1次見...
嗚嗚嗚~

唔駛太心急...
如果你進度真的慢了, 營養師會同你轉餐單...
咁你而家做咩運動和要做幾多分鐘?

民房

原文章由 lufa_show 於 07-8-9 00:03 發表
第1次見...
嗚嗚嗚~

減肥就是長期作戰家, 4日輕1lbs成績都幾好了, 積少成多.
我4日也輕了1lbs都覺少的, 總覺得好慢.
當細心想想, 是我們太心急想快點達到目標.
之前我也好著重快點瘦身成功, 所以為了減肥搞到自己的壓力太力,
period也不來.
最後跟營養師詳談後, 才沒有把注意力放得太多在減肥上, 以平常心對待.
只是有心減, 就一定減到, 不過需要一點時間喔!

複式洋房

Dear all

我見完第一次營養師啦!
都係緊緊去到target (我3日落0.8lb,target 0.9lb)
因為脂肪比例無落到所以今次有一日
(今日)要食SD M1220豆湯餐同開始加運動30 min,
宜加未到 lunch hour 已經好肚餓
希望支持到:-( 不過藉得一讚D餐盒真係幾好味

[ 本文章最後由 CalbeeB 於 07-8-9 11:04 編輯 ]

大宅

fatping1
而家仲有一個禮拜就完減肥期了...一共8個月, 而家瘦左50磅了...雖然未到target weight 不過已經好開心滿足了~ 營養師話餘下落黎既磅數睇下maintainance 裡面幫唔幫到我喎~ 離target 仲有8磅呀:-(

原文章由 fatping1 於 07-8-8 16:03 發表
estherangel,

你好叻呀, 好有恆心減肥!Congratulations!!! How long did u lose 49 lbs. ar??? I still have to wear M - L size now... i guess u must be thinner than me la... 恭喜晒!

大宅

lufa_show

其實4日減1磅都唔算太慢, 我而家都係4 日減1-1.5磅架咋~ 比起以前少好多, 以前如果乖的話, 4 日可以落2-3磅的~ 加油呀~

第1次見...
嗚嗚嗚~

男爵府

原文章由 estherangel 於 07-8-9 11:23 發表
lufa_show

其實4日減1磅都唔算太慢, 我而家都係4 日減1-1.5磅架咋~ 比起以前少好多, 以前如果乖的話, 4 日可以落2-3磅的~ 加油呀~

我而家都係4日就1磅~~但係我真係冇偷食其他野~跟足晒~做足晒運動~~都係得1磅~~明天我都要見營養師~~唔知呢6日又會輕左幾多呢>.<
我係初頭第一個星期就輕左2.5磅~~之後呢10幾日都未試過可以減咁多啦~
食緊SD既千層麵~~真係好好食呀

民房

各位姊妹你地好,我剛開始 4+1,合共花 $8,720,所以很努力的跟餐單和做運動。我跟 M1750,開始 programme 一星期前,自己做定適當生理和心理準備,包括減少食量和開始做運動 (treadmill: 20 分鐘 + Elliptical: 10 分鐘),故能於第一次接見 consultant 與正式度身之間 (7) 輕了2.5 磅。

我要減 25.7 磅喲!希望慢慢來,不過於急進兼聽聽話話啦。大家要努力呀!

1/8 136.7 (fat 34.7%)
8/8 134.2

係呀,SD 餐真係幾好味!

原文章由 CalbeeB 於 07-8-9 11:03 發表
Dear all

我見完第一次營養師啦!
都係緊緊去到target (我3日落0.8lb,target 0.9lb)
因為脂肪比例無落到所以今次有一日
(今日)要食SD M1220豆湯餐同開始加運動30 min,
宜加未到 lunch hour 已經好肚 ...

[ 本文章最後由 shoelover 於 07-8-10 16:22 編輯 ]

首頁
23456...35

尾頁

跳至