美容扮靚

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

其實我覺得佢D野平均都唔錯. 特別是防晒.

瑪瑙宮

KAY+2 發表於 14-4-23 13:45
回覆 ivy9241 的帖子

其實美白效果真係WHITE LUCENTS好過REVITAL的.
KAY+2,

我用開 Benefiance eye serum , 要入貨, 今日去買 (新世紀廣場).

BA 叫我配埋 Revital wrinklelift AA 黎用, 佢話日抖用 Benefiance eye serum, 晚上用 wrinklelift AA, 其實咁樣係一套.

佢話 AA 係收埋眼袋, 佢話我眼袋勁過 D 紋. 我都覺最近眼袋大左.

請問有無聽過係咁樣用?

侯爵府

回覆:Shiseido 有咩掂product

之前冬天買咗 future , 係幾好用,比 cdp 仲潤
夏天想清爽 d,啱啱買咗 Revital 用咗 2 wks
都幾 ok
另外眼霜 future ,早排想爽停咗 future ,覺得浮腫番,呢 2 日用番,又覺得真係 firm

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

男爵府

引用:回覆+fionlei88+的帖子卸妝係邊條LINE的,+

原帖由 KAY+2 於 14-04-23 發表
回覆 fionlei88 的帖子

卸妝係邊條LINE的, 我都想試一下~
我覺得ibuki gentle cleanser 唔乾喎
幾好用 返而white lucent / revital / future solution既洗而我覺得乾

侯爵府

回覆 weiwei6686 的帖子

等我試下先~

侯爵府

回覆 Nancy20090615 的帖子

我都有用WRINKLELIFT AA, 不過我就係夜晚當精華咁用.
先用佢再加FUTURE EYE CREAM.

我的眼紋好容易現出嚟, 所以紋比較深的時候我就用WRINKLELIFT AA打底.
同埋搽虎紋位.

我無眼袋, 所以唔先佢用嚟收眼袋.

不過WRINKLELIFT AA只適合晚上用, 朝早有UV就無效的.

我覺得佢係一支專針紋的精華, 佢唔算係EYE CREAM, 因為唔潤的.
而且個PRODUCT名都唔係EYE CREAM啦~

瑪瑙宮

KAY+2 發表於 14-5-3 23:49

我都有用WRINKLELIFT AA, 不過我就係夜晚當精華咁用.

咁奇怪 ge, 個 ba 又話咁係一套 @_@.

侯爵府

你問多幾個BA, 個個都唔同講法.

我之前都聽過一BA講, WRINKLELIFT AA唔係眼霜,
不過因為佢去紋好得, 好多客都就咁當佢眼霜嚟用,
佢建議我當精華嚟用, 加FUTURE EYE CREAM.

另一個BA就叫我唔好當精華用, 直接用佢, 嗰晚就唔用FUTURE EYE CREAM.

其實我就會睇晚上的情況, 好乾就一定加FUTURE EYE CREAM,
唔乾就單用AA當埋眼霜.

不過呢支嘢真係去紋好WORK, 用EYE MASK同一成份,
虎紋, 火車軌都可以用.
BA叫我笑得多都可以搽下表情紋位.

你可以叫BA俾SAMPLE你試下先, 試啱先買~

瑪瑙宮

KAY+2 發表於 14-5-4 00:09

唔該晒您.

我已經買左喇, 我諗住用開 benefiance, 當買左兩支, 反正用完都係要買.

我諗下晚上用 AA , 睇下效果先.

侯爵府

其實夏天單用都OK, 冬天就要加多層眼霜~
你試下, 有效果就分享下~

Nancy20090615  好呀   發表於 14-5-4 02:14

瑪瑙宮

KAY+2 發表於 14-5-4 00:37

其實夏天單用都OK, 冬天就要加多層眼霜~

試左第一次喇, 真係唔多够潤, 冬天應該如您所講要加多層眼霜, 但係如果咁, 係咪不如轉用 revital eye cream 呢?

大宅

眼遮瑕好嗎

侯爵府

REVITAL系列係無眼霜架, 所以先有人用呢個代眼霜.

Nancy20090615  oic, thanks   發表於 14-5-5 01:04

大宅

請問cdp同shiseido喺咪同一個集團?

子爵府

引用:回覆 Nancy20090615 的帖子你問多幾個BA,

原帖由 KAY+2 於 14-05-04 發表

我有用枝AA cream,我夜晚當眼霜用因為我隻眼一潤小小就出油脂粒

瑪瑙宮

ming0314 發表於 14-5-5 19:27
我有用枝AA cream,我夜晚當眼霜用因為我隻眼一潤小小就出油脂粒

我 45+ 喇, 搽 AA 真係薄左 d . 但用左 benefiance 右眼肚 d 紋無咩點深同多, 我覺得好滿意了.

男爵府

我俾咗deposit 5月24日sogo thankful week買shiseido revital serum 80ml,會送1 set revital sample,有同line洗面,softener,emulsion,小盒aa cream,10ml serum……(應該無記錯掛)
因為係俾deposit訂,會再送10ml serum,合共$1,800,應該算抵掛……ba話平時40ml都要千二蚊……

瑪瑙宮

Nancy20090615 發表於 14-5-5 20:12
我 45+ 喇, 搽 AA 真係薄左 d . 但用左 benefiance 右眼肚 d 紋無咩點深同多, 我覺得好滿意了. ...

我 45+ 眼幾乾 ge, 之前覺得 dup ge 問題出現就轉左用 benefiance eye serum, 有改善到 dup ge 問題同够潤. 但右眼肚 d 烏鴉腳 (唔算嚴重果種) 越黎越現, 搽左 AA 幾晚, 覺得 d 烏鴉腳淡左 wor . ba 都無介紹錯, 會 keep 住用. 不過, 眼肚就仍然有, 再搽下睇下點先.

侯爵府

都話去紋好WORK~

Nancy20090615     發表於 14-5-7 23:26

伯爵府

引用:我用呢支,好好用+

原帖由 金黑街矇 於 14-04-23 發表
我用呢支,好好用
softener係咪同爽膚水功效一樣架?

首頁
23456...11

尾頁

跳至