自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 lcw00 於 07-10-26 17:36 發表

chinatea

我都試過, 仲有黑名單在手, 希望不要有媽媽再上當

嗯嗯.而家仲諗起有個20歲未婚媽媽,同個男朋友租地方住,初初有d好熱心媽媽周圍幫手問人要衫仔,用品咁架,我都幫手車過去屯門比佢,不過佢就似住有人幫就大貪到問有要DVD機呀,mp3呀咁...,後來比人剷到飛起,真係累到d需要的媽媽呀.
<br><br>

禁止訪問

禁止訪問

民房

(火石)你真係好醒....我好少回應的.見到你那麼醒就忍不住要回應了.

民房

回覆 #64 神祕專員調查組 的文章

神祕專員調查組.....我好少回應的.
見到調查組已來.
我都要出黎查吓先. :tongue:

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

冇上bk幾日, 竟然見到咁多topic講邊個人厄野.......
初初上bk覺得好warm, 而家覺得好fire!

別墅

唔好意思~請問你幾時見過我bb~~如果你係從相片來估~咁你個bb要張檯椅來訓嗎?

原文章由 kiki0530 於 07-10-26 10:45 發表

恭巴娃媽媽, 一早post了相片, 相信大家有心要的媽媽不會不知?-( , 相片十分清楚. 我也是單親的, 也看了照片, 原本也想問, 但就是看到high chair沒有安全帶, bb會中出來, 不能自己坐.
用自己家中餐桌椅也沒有 ...

[ 本文章最後由 yannesng 於 07-10-27 00:31 編輯 ]
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

別墅

我諗某些人係想令到有人命傷亡先會收手~有d就係因為自己拎唔到而發癩姐。

原文章由 不平明 於 07-10-26 17:17 發表
平心而論. 我相信係有好多衰人, 貪心精

但你地有冇想過你地可能屈錯人喎.又唔係好有証懅
如果係物好慘. :cry:如果某d mama 有情緒,精神病.小心害人一生呀 ...
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

珊瑚宮

好媽媽勳章

人在做,天在看

大宅

義工媽媽會 ,請你們入黎看看!

各位, 我對今次事件同大家講聲對唔住, 令到大家唔開心,現在我們開會後決定會將此套枱椅留起暫不作轉送, 我們會聯絡送出物品的媽咪 ,之後再通知你們,物品再繼續送出,還是交回給那位媽咪. 我們亦會聯絡yannes 的. 謝謝!
另外我們的post 沒有講明是先到先得 ! 而今次的物品由那位媽咪送出,她說送給什麼人都可以,只要岩用就得 (沒有說明是好有需要的人)

** 那位媽咪這2天會離開香港 ,我們會稍後聯絡她的 ,再給你們一個交待

maggielau0705 /mm819 /加楠 上

洋房

我唔想用舊名, 但我真係頂唔順有咁多人利用單親去呃人, 自己都曾經身受其害, 最憎個d俾人篤爆仲要死撐既人, 好似苦悶人, 我見過佢用名牌袋, 著名牌衫同鞋, 而加佢連自己生仔定女都唔記得既人, 超頂佢唔順!

yannesng要3張高椅又咩心態呀! 想揀張又新又有牌子呀!
義工媽媽會物資得37樣, 妳就要左4樣, 有良知都唔好咁貪心啦,
係都留d俾其他人拎下啦, 咩好墅都俾妳拎曬咩, BB冇高椅有乜問題, 窮人就係咁架啦, 以前亞媽個代一個揍幾個兼冇高椅俾BB,
唔坐高椅唔識食飯?

洋房

標題: yannesng & bbmickey & 苦悶人,你們咁貪心為咩呢??

最好把物品放在二手市場賣, 價錢合理就賣或買!

原文章由 火石 於 07-10-25 09:46 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1177577&extra=page%3D1

bbmickey 有咁多靚鞋, 新鞋, 一對都賣幾百蚊啦,
又用LV 、BB名牌鞋,
窮得好梗要咩....
還要貪人野
令真正有須要的人得唔到幫助.....
...

大宅

貪心鬼呀~貪心鬼~ 比人篤爆好閉翳~~:tongue:

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我睇完都真係幾火,

一直有二手bb野都係俾朋友,
再唔係拎番教會,
有d去左救世軍!

我唔想發現我捐左出黎嘅野俾人買左!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我真試過送一部 bb 車出去 , 隔了兩星期再送多部出去, 又係同一個媽咪問我拿 佢話佢個女唔肯坐先前果個部, 所以佢送左比隔離,所以再問我拿多部囉?-(

禁止訪問

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 火石 於 07-10-27 17:25 發表

現在義工媽咪會都話不會送高椅俾你, 將你要椅資格取消,
你就來找我發爛??
她們當然有理由相信你的確有問題才會取消你資格.
新移民yannesng, 等我講你聽,事實在香港生活裡,
小朋友冇高椅又真係冇咩問 ...

男爵府

我都試過見過某人徵硬底bb學行鞋
有個好心媽咪提佢個底太硬bb會好易仆親
點知徵野個個人即刻好串咁回應人
so我對呢個人印象麻麻

民房

原文章由 華探長 於 07-10-26 22:09 發表
神祕專員調查組.....我好少回應的.
見到調查組已來.
我都要出黎查吓先. :tongue:

我們都要努力了
你查到什麼?不如我們請火石加入吧.她很利害.

首頁

尾頁

跳至