自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:土生土長的香港人(Over 20 歲) 請入

双方都吾係好人
無人真心為香港
講完
不過希望吾好再死守mk
好危險
反鐘鐘la

別墅

引用:CY 錯在令民怨上升,太多b6影響民生,佢地

原帖由 casscassy 於 14-10-04 發表
CY 錯在令民怨上升,太多b6影響民生,佢地邊街疴,D官員都叫包容。
D政府官員唔掂,特别係陳X波,吳得惦, ...
連內地人落黎既主因都唔清唔楚就請做下功課先,沙士時你係咪小朋友呀?

子爵府

bu293846 發表於 14-10-4 17:11
又係佢自己喺度問人,答案唔啱聽又發惡!
咪係,改標題做 「我認為政府同,cy錯曬」咪得囉
我係bearbeardo

禁止訪問

回覆:starrymama 的帖子

水晶宮

而家成件事已經變得好複習,大家都有不著的地方

大宅

回覆 BILIBALA888 的帖子

學生理智啲唔好霸咗啲街道就唔會有人錯, 所有錯都皆因學生比人洗腦後才有咁多人錯. 學生們...回家吧! 你們回家香港人才會有安穩的日子.

伯爵府

公說公有理,婆說婆有理,唔同角度咪唔同對錯囉!

禁止訪問

引用:好想知有幾多土生土長的人會覺CY政府/ 香港

子爵府

引用:Quote:Iduncare+發表於+14-10-4+16:43+我覺

原帖由 BILIBALA888 於 14-10-04 發表
喱班佔中人士非法集會, 阻街, 霸街, 霸巴士, 阻地鐵出口, 襲警, 阻差辦公, 搜警車, 搜救護車, 阻人道救援 ...
先唔好講d打人既反佔中人士先啦,警察份糧一定係納稅人比錢既,唔保護市民,企喺度唔知做乜咁,即係辦事不力啦,唔係浪費納稅人既錢係咩呢請問?最基本既野都做唔到;至於d示威者唔係納稅人請番嚟㗎喎,佢地只係爭取緊民主,又何來浪費納稅人d$呢?

abbiechan  警察都有納稅  發表於 14-10-4 18:28

大宅

Iduncare 發表於 14-10-4 17:35
先唔好講d打人既反佔中人士先啦,警察份糧一定係納稅人比錢既,唔保護市民,企喺度唔知做乜咁,即係辦事不 ...
得啦!明啦!

民主大晒!民主最惡!两句咪搞掂囉!

侯爵府

BK Milk勳章

回覆 starrymama 的帖子

我身為土生土長40+。。。本人並不喜歡警察,但止刻CY同警察要做自己本份,點解是錯?當你是他們又會如何處理?其實最錯既係政棍

子爵府

引用:Quote:Iduncare+發表於+14-10-4+17:35+先唔

原帖由 bu293846 於 14-10-04 發表
得啦!明啦!

民主大晒!民主最惡!两句咪搞掂囉!
點解民主會惡呀?願聞其詳

leklekjolie  惡“霸”囉!  發表於 14-10-4 22:25

珍珠宮

引用:政府及部分警察超錯

原帖由 happyfarm 於 14-10-04 發表
政府及部分警察超錯
同意

大宅

我!政府不知所謂!

珍珠宮

我兩邊都唔幫喎,我有碗話碗有碟話碟,邊個唔岩就話邊個,佔中阻路我話佢阻路,警察視而不見我就佢視而不見,佔中者唔俾差人食飯我就睇到火滾,愛港力黑社會打人我嚴厲批評,基本上我係冇顏色人士.

侯爵府

回覆:starrymama 的帖子

支持警察

大宅

Iduncare 發表於 14-10-4 17:42
點解民主會惡呀?願聞其詳
我喺youtube睇咗好多佔中友喺呢個禮拜以嚟所做嘅衰嘢而得到呢個結論!

珍珠宮

回覆:k_wong7 的帖子

犯法當合法,成班野蠻人仲話和平佔中,佔咁多日仲死心不息,政府出黎講話又唔滿意賴死唔走,到政府警察執法又話人暴力,比黑社會打又話係政府派黎又話警方唔保護你地,乜都你地講晒你地話晒事,人地返工返學救護車都要你班人安排批准先可以進行,應該拉晒你地坐監就岩,唔駛出動咁多人力物力晒時間金錢

水晶宮

咁班示威者係咪無錯?

爭取真普選係啱,但方法唔正確

複式洋房

對事不對人,
cy零雙非,堵塞當年莊豐源案引申既問題,
限奶令,起返居屋,增公屋,增設買家印花稅政策做得好

但佢係西九事件上漏申報利益,但佢又無實際收受利益,最錯只係佢無大方交代
僭建問題其實有商確餘地,佢個花槽起左兩塊玻璃種花,相比起唐唐過千呎直頭起多一間屋既“僭建”,係咪有需要去到叫佢落台既地步呢?
全港九新界同cy類似的小型僭建,真係隨街可見,甚至部分叫佢落台既議員都有,咁係咪需要全部拉曬?

對信報發出律師信做法有保留,如果信報所寫既係事實而被發律師信,咁一定係打壓言論自由,但未經證實既文章,內容仲係有關一個特首涉黑,發出呢篇文章是否會動搖到市民對特首甚至政府既信任?

林慧思事件確實無必要發表任何立場。

至於要求對張震遠同林奮強道歉事件,如直接由當事人要求,會較合情合理。

渣打馬拉松,未富先驕輪絕對係錯,這兩起事件令市民反感。

李慧玲事件,雙方各執一詞,難以評論。

香港園計畫,實際點都無可能,中國大陸內其中的一個地方會實施香港法律?
我會偏向質移蘋果日報有心挑起反政府聲音。

不反對通知書問題,如cy選擇回應有關議員提問,為交予警方決定,相信不會引發爭議。如真的有心干預,會咁公開講明?正路都係私下聯絡一哥,不會落人口實。

港視發牌問題,不獲發牌的真正原因,無公開亦不提及是關乎何種理由,引起廣大爭議,確是不爭的事實,如涉及亞視指控盜取資料,就這點如為避免將來引起任何法律責任,而不批出牌照,可直接指出消除公眾不滿。

至於警察方面,遍布港九新界,在佔領現場的只係一部分,無可能以偏概全話曬所有的警員

首頁

尾頁

跳至