婆媳關係

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

ivory0915 發表於 14-12-30 15:27
similiar case . . .

我生第一胎時又係緊急開刀,到出院個陪月又玩野 (想坐地起價),我第一個係女,當時 ...
你隻99好CHEAP, 你生完第一日已經咁對你, 咁你之後點樣?

男爵府

ivory0915 發表於 14-12-30 14:53
一樣,我 99 仲經典,覺得新抱應該年初一晨咁早返到男家,斟茶俾佢地 & 拜神,晨早講緊係 7 點前,年初一/ ...
所以咪話點會當新抱係自己親生女丫, 發你個夢

侯爵府

ascott 發表於 14-12-30 14:45
無錯~
一家人? 唔當係妹仔/賤過地底泥既孤女, 都已經偷笑~

還有老馮要妳(係“妳”不是佢個仔)俾錢供奉佢嘅自動提款機…………

佢哋就真係當正自己有含辛如苦,當正自己好似真係有養大人哋個女甘-----叫妳“盡孝道”俾錢侍奉服侍
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

Vividada4472 發表於 14-12-30 17:46
你隻99好CHEAP, 你生完第一日已經咁對你, 咁你之後點樣?
Of course 我做唔到佢嘅一家人啦,對我來說,佢地只係路人甲/乙/丙。

"女" 人做牛做 "馬" => 媽

珍珠宮

Huuu 發表於 14-12-30 18:12
還有老馮要妳(係“妳”不是佢個仔)俾錢供奉佢嘅自動提款機……
係呀,佢話佢自己以前都係咁,搵嘅錢全部放喺頭家度,揾十蚊儲七蚊,根本無可能溝通到。

珍珠宮

鬧你嗰時就話當你係女,仲話唔見鬧街外人 . . .

鬧街外人?一早俾人揼啦。

複式洋房

引用:結婚前,最多咪每個禮拜食兩次飯,見8個鍾

原帖由 yamaneko 於 14-12-30 發表
結婚前,最多咪每個禮拜食兩次飯,見8個鍾,傾兩句咁。

結婚後,就算吾同住,但分分鐘見足6日,見廿幾個鐘 ...
就是這樣

複式洋房

引用:好多朋友唔調轉睇下自己阿媽都唔見得係好奶

原帖由 mini1204 於 14-12-30 發表
好多朋友唔調轉睇下
自己阿媽都唔見得係好奶奶
身抱VS奶奶永遠有矛盾; 因為爭仔
對呀!新袍同奶奶既矛盾簡直就係自然定律, 無得解

複式洋房

引用:婚前超好,婚後開始發覺佢好假,生完bb唔洗

原帖由 Ying0623 於 14-12-30 發表
婚前超好,婚後開始發覺佢好假,生完bb唔洗講,成日$$$
係呀係呀!

男爵府

回覆:點解咁多人唔鐘意自己99?(不喜勿插)

我就咩都當聽唔到睇唔到,明明我地個christmas party 晚上先開始,佢朝早10點幾就來到我家,我阿媽都一齊party,不過晚上才來!

複式洋房

引用:回覆 Vividada4472 的帖子哈!!!!! 其實唔好

原帖由 245 於 14-12-30 發表
回覆 Vividada4472 的帖子

哈!!!!! 其實唔好講話當唔當我係佢D仔女呀....
我都係咁

大宅

yamaneko 發表於 14-12-30 10:21
結婚前,最多咪每個禮拜食兩次飯,見8個鍾,傾兩句咁。

結婚後,就算吾同住,但分分鐘見足6日,見廿幾個鐘 ...
我果個exactly係咁,乜都關佢事!講底衫太比面佢,係bra同under都要逐件睇!我3圍佢都要知!佢用對眼去量度我胸腰股果刻,我感覺非常差,好似被性騷擾咁,仲要走去搵男男女女既親戚幫下眼,然後逐個指住我笑,嫌我冇G奶patpat又冇40吋!!!av咩?!變態架!!!

每次見面奶奶都好多賤招賤說話,例如:教個仔搵二奶。
我平時對佢恭恭敬敬,好尊重佢,佢點對我我都忍。我已經原諒左佢曾經對我既傷害,依幾年關係終於好左,但最近佢竟然襯我大緊肚佢當住我面叫我老公去搵幾個情婦,仲話有本事怕咩野。。。!!!
真係唔明點解咁多奶奶咁鍾意同個仔揀老婆!係個仔娶老婆定佢揀妹仔?自己唔岩心水就想逼走人!。。。個仔愛邊個女人,唔係由呀媽決定架囉!!!

水晶宮

引用:一家人

一家人?

你會唔會諗得天真左少少呢??
Agree
我99就如此。

不過我c6 都勁怕99.所以大家少見。
佢地連地址都唔知。4年黎未黎過。

公爵府

引用:結婚前無相處過? 其實我睇好多 case 其實

原帖由 arielxying 於 14-12-30 發表
結婚前無相處過? 其實我睇好多 case 其實都好少事.. 唔明點解要嬲..話曬都係一家人,點解要計到咁足? d ...
佢幾時當過我係一家人

公爵府

引用:Quote:ascott 發表於 14-12-30 14:45 無錯~

原帖由 Huuu 於 14-12-30 發表
係呀,絕對係咁的心態
佢成日話我搵得多,我比多d錢佢係啱
痴線!你供我讀大學呀

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:yamaneko 發表於 14-12-30 10:21 結

原帖由 AKi333 於 14-12-30 發表
我果個exactly係咁,乜都關佢事!講底衫太比面佢,係bra同under都要逐件睇!我3圍佢都要知!佢用對眼去量度 ...
我會笑住回應:係啦,有本事怕咩啫,我都可以帶埋呀b返頭嫁,好多女人都係咁架!!

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:一家人?你會唔會諗得天真左少少呢??你當99

一家人?

同意!

珍珠宮

yl88 發表於 14-12-30 20:57
係呀,絕對係咁的心態
佢成日話我搵得多,我比多d錢佢係啱
痴線!你供我讀大學呀

我嗰個都係咁,佢認為我 2 公婆揾得多 = 應份貼姑拉

公爵府

引用:Quote:mmki 發表於 14-12-30 12:22 我坐月

原帖由 ivory0915 於 14-12-30 發表
similiar case . . .

我生第一胎時又係緊急開刀,到出院個陪月又玩野 (想坐地起價),我第一個係女,當時 ...
我係你就叫佢打電話問過我外家先
你條八婆咁無陰公都做得出,我都唔怕返外家唱你

公爵府

引用:一家人

一家人?

單係佢比新抱同比自己女份金都無可能样啦
边有當過我係一家人

首頁
23456...7

尾頁