在職全職

跳至

首頁
23456...14

尾頁

別墅

原文章由 yuki123lam 於 08-5-17 17:38 發表
因為係另外一個 topic 都有一個 77 年媽媽呀 !

o 係边度呀?

大宅

好媽媽勳章

係心聲留言 topic 入面......

原文章由 nb7002 於 08-5-18 02:45 發表

o 係边度呀?

別墅

o thank u very much

複式洋房

等埋我等埋我吖...我都係77架,我個仔依家先得果1YR咋...見到你地個B已經咁大,真係有D羨慕吖,我都好想生二個,但...經濟...邊個幫手湊,攪到我都好想生而又唔敢再生吖...

別墅

I am also 77 年. My son's 1st bday will on 24 May (this comin Sat)! Nice to meet u all here!

別墅

原文章由 Purdey 於 08-5-21 17:21 發表
I am also 77 年. My son's 1st bday will on 24 May (this comin Sat)! Nice to meet u all here!

o 恭喜恭喜!happy birthday to your son r!

[ 本文章最後由 nb7002 於 08-5-22 00:51 編輯 ]

別墅

原文章由 trina_choi 於 08-5-21 16:42 發表
等埋我等埋我吖...我都係77架,我個仔依家先得果1YR咋...見到你地個B已經咁大,真係有D羨慕吖,我都好想生二個,但...經濟...邊個幫手湊,攪到我都好想生而又唔敢再生吖... ...

同你一樣,經濟同人手係主要問題,我都好想生再整返件, hahaha

民房

hello.我都係77年媽媽,有一個女,今年6歲半了,其實相生多個,不過唸唸下好似隔得太耐同埋年紀開始大,(陀得黎生都己經32,33歲了,所以都係放棄吧啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 y.y.y 於 08-5-22 03:23 發表
hello.我都係77年媽媽,有一個女,今年6歲半了,其實相生多個,不過唸唸下好似隔得太耐同埋年紀開始大,(陀得黎生都己經32,33歲了,所以都係放棄吧啦!

32,33好多人都未生添啦, 唔算年紀大吖

隔得耐大女會幫手睇bb, 咪仲好

我阿女都同細佬隔咗5年幾架

複式洋房

原文章由 Purdey 於 08-5-21 17:21 發表

預祝你家架小寶寶生日快樂吖...果日諗住點幫佢庆祝呢?

複式洋房

原文章由 nb7002 於 08-5-22 00:55 發表

同你一樣,經濟同人手係主要問題,我都好想生再整返件, hahaha

唉...阿曾生依家提昌三個,但行動上架幫助又唔多,真係吖...我地已經唔貪心架啦!想要二個都咁難...我成日覺得二個有伴好d,同埋大家都唔會focus晒喺一個b身上,咁對小朋友都會好好多...

[ 本文章最後由 trina_choi 於 08-5-22 11:45 編輯 ]

複式洋房

原文章由 吱仔與lo仔 於 08-5-22 10:41 發表

32,33好多人都未生添啦, 唔算年紀大吖

隔得耐大女會幫手睇bb, 咪仲好

我阿女都同細佬隔咗5年幾架

二胎隔4,5年都幾好吖,重要大架係女,咁就可以幫手帶下個細架...正...但因為我算遲生,所以我無可能等成四五年先再生多個,如果到33重未有能力架話,我諗可能唔會再生...因為年紀真係一年不如一年架啦!到時先再陀,怕到時受唔到陀b架苦...哈哈哈...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 trina_choi 於 08-5-22 11:50 發表

二胎隔4,5年都幾好吖,重要大架係女,咁就可以幫手帶下個細架...正...但因為我算遲生,所以我無可能等成四五年先再生多個,如果到33重未有能力架話,我諗可能唔會再生...因為年紀真係一年不如一年架啦!到時先再陀,怕到 ...

都唔會吖, 唯有唔好太勞動囉, 我識d媽咪都係3x先生第一胎, 真係冇問題架

別墅

原文章由 trina_choi 於 08-5-22 11:38 發表

預祝你家架小寶寶生日快樂吖...果日諗住點幫佢庆祝呢?

thank you! I booked a venue at Stanely Beach to have BBQ Buffet Party at night! In the day time we plan to play at the beach and also ordered a 3D cupcake cake for him! Share the design with u..........

大宅

大家好呀,之前我地成日係另一個77年mami各度傾解,都好好,但後來大家忙都無咗個topic.宜家又有呢個新的77年mami,好開心呀!我住港島東.

原文章由 nb7002 於 08-5-8 15:11 發表
太好了咁多同年mama,my son is 4 years old, 大家住辺呀、得閒約会下、let's be friends la,我住青衣

子爵府

hi, 我都係77年的媽媽,有一個仔,今年3月剛剛6歲

複式洋房

原文章由 吱仔與lo仔 於 08-5-22 12:42 發表

都唔會吖, 唯有唔好太勞動囉, 我識d媽咪都係3x先生第一胎, 真係冇問題架

唉...我陀個仔時,只係得廿八九,果時都成日比d醫生嚇到我飛起啦!
照結構前一個月,私家照到個胎有條線,重講得有d嚇人,結果攪到我担心左成個月,重cry左好多次呢...到結構做完話無事,我個心先定左少少,到左七個幾月,健康院醫生突然話我母體心跳有問題,有d快喎!叫我去睇"普通科"我咪問佢囉,你都係醫生,點解你唔幫我睇,佢又話佢唔幫媽咪睇喎...暈...結果要到私家睇,佢地又話無d咁架事,到八個月時,健康院又話我重得太多,要我返醫院,點知去到醫院佢地又話無野...跟住個b又要早產,生完我地二母子重好齊心咁一齊燒呢...

因為咁,所以我有所顧慮,都係早d生會好d,希望33之前有能力啦...因為我超想生二個...哈哈哈

[ 本文章最後由 trina_choi 於 08-5-22 15:41 編輯 ]

複式洋房

原文章由 Purdey 於 08-5-22 12:45 發表

thank you! I booked a venue at Stanely Beach to have BBQ Buffet Party at night! In the day time we plan to play at the beach and also ordered a 3D cupcake cake for him! Share the design with u...... ...

嘩!去stanely呀!咁咪要早d去囉,因為每次去親,都好多人...
個3D CAKE DRAFT 好得喎!我諗KYLE一定會鍾意啫...遲D同我地分享下D相吖...

[ 本文章最後由 trina_choi 於 08-5-22 15:47 編輯 ]

別墅

原文章由 trina_choi 於 08-5-22 15:45 發表

嘩!去stanely呀!咁咪要早d去囉,因為每次去親,都好多人...
個3D CAKE DRAFT 好得喎!我諗KYLE一定會鍾意啫...遲D同我地分享下D相吖...

yup, we will go to the beach early on that day! Sure, I will share the photos after the party!

複式洋房

原文章由 Purdey 於 08-5-22 15:49 發表

yup, we will go to the beach early on that day! Sure, I will share the photos after the party!

你個B識行未呀!我個B到依家都未識,唔扶咁企只可以企幾秒咋,但扶住黎行就叻左D,真係好希望佢快D識行識走,雖然到時會辛苦D要睇實佢,但起碼可以同佢拖住手咁周圍行,諗起都超開心吖...哈哈哈...

首頁
23456...14

尾頁

跳至