自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

子爵府

回覆:我知道係我唔好⋯純伸⋯

要做呢個決定好難,祝福你同bb

大宅

祝福你同bb,如果可以就吾好放棄,個天好公平,—定會留一扇窗俾你,只要你肯努力,香港地餓唔死人架!
宜家只係你估佢被領養會較幸福,無人担保—定係,—定ge係,媽媽永遠最愛自己仔女,就算佢將來如何,都永遠有個彌補唔到ge缺陷!
産后情緒要好好注意呵!

複式洋房

加油呀!!!

祝福你同 bb

男爵府

引用:我覺得你會帶住遺憾生活一輩子, 即使將來你

原帖由 Lovelovebear 於 15-05-13 發表
我覺得你會帶住遺憾生活一輩子, 即使將來你搵到個好男人婚生子, 你個心都會有舊大石壓住你, 仲有冇其他方法 ...
同意。我個朋友中學時生左個仔,送左去志願機構。幾十年來帶住遺憾生活。當時後生就話唔後悔,但人年紀愈大,愈想從前,好難放得下。成日喺街幻想呢個男仔,嗰個男仔,會否喺成年的亞仔。睇見佢就心痛。
就算幾難行條路,同自己骨肉一齊行,總會有好日子的。終會有苦盡甘來的一天。始終小朋友都想同親生父母一齊過。
祝福樓主同小朋友日後生活得幸福。無論最後決定喺點。

你不能讓所有人滿意,因為不是所有的人都是人。

侯爵府

老實講, 你點知佢一定比人揀中去領養? 就算比人揀左, 人地一定對佢好咩? 如果我係你, 咁後生, 拎番個b, 綜援又好, 借又好, 留bb 係身邊三年, 到佢上幼稚園, 你咪出黎做野囉。 不過最錯, 係唔應該咁細就攪大個肚。你保重。

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:yiuchingbb507 的帖子

坐好月, 重新出發喇。 以後要帶眼識人。
祝福你同BB既將來幸福

子爵府

2018復活節勳章

加油!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 Pulmma 於 15-05-13 發表請容

原帖由 runningma 於 15-05-13 發表
祝佢性無能,再生唔出仔女好了,唔好咒無仔生,樓主個b都係佢個仔
樓主,比唔到意見你,當年我都 ...
我#32 講咗。 對樓主冇惡意, 只係痛恨個d 拍拍蘿柚走人既男人。

禁止訪問

伯爵府

我覺得你呢個決定好勇敢,好理性。

Bb跟住你,生活會好好好艱難,而且係現今既社會,貧窮係會一代代傳落去。況且,育嬰院係好難排,你既情況,連自己生活都成問題,要湊多個bb,幾乎係冇可能。

相反你放手,就可以俾bb一個機會,去接受好既教育,生活得好d.

不過係怕小朋友冇人領養,佢要係孤兒院長大就可憐...你可唔可以耐唔耐問下bb俾人領養左未?

大宅

咩決定都好,你都一定過得好辛苦,祝福你

男爵府

不懂安慰你

但為了男人一時的歡愉,一個錯誤的決擇,害了自己一生!

希望女孩們引以為戒

男爵府

好明白你既心情,回想當日阿女因為照燈無得跟我出院,淨係隔左一日無見都已經好掛住佢掛住到喊,更何況你咁樣,唔知講咩安慰你好,啱啱生完好好休息吧,養好身子才有力走往後的路,加油

伯爵府

其實你根本無能力照顧bb,不要想了,以後帶眼識人

珍珠宮

心痛的決擇!!

男爵府

回覆:annaanna 的帖子

妳啱。如果決定唔要BB唔會比媽媽見。我d朋友都係咁,

:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

男爵府

回覆:yiuchingbb507 的帖子

你自己要保重呀,唔好諗咁多啦

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

樓主,欣賞你可以理性地作出這個痛苦的決定,未因感性而將現實擺埋一面。BB有好多人爭住領養,一定可以安排到處好人家。
傷感過後就好好生活

伯爵府

BK Milk勳章

好好保重身體,明白你既心情一定好難過。
既然決定左,就唔好後悔。最重要係希望你好好學會帶眼識人,做任何決定都要深思熟慮,唔可以再咁自私。
祝福你

子爵府

個男人真係好好好自私

首頁
23456...12

尾頁

跳至