論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

melonfans 發表於 16-4-23 17:59
haha....啱啱去睇bb衫,衣家d野可以隨便放。可以去買洗碗機,蒸爐了

...

吸塵抹地機械人啱唔啱?
我見有人講話幾好。

珍珠宮

引用:Quote:melonfans 發表於 16-4-23 17:59 hah

原帖由 hsbc005 於 16-04-23 發表
吸塵抹地機械人啱唔啱?
我見有人講話幾好。
幾年前買過部,千幾,多雜物吾掂,吸力弱,畀老公勁寸,衣家部吸塵機用咗10年都仲在生,歐洲機係吾同d.不過拖缐煩,未壞老公又寸我,又買屋企成3部吸塵機

反而想買dyson. 拖線好煩

珍珠宮

引用:Quote:Miss_Yellow 發表於 16-4-23 18:46

原帖由 hsbc005 於 16-04-23 發表
唔係講笑,
真係要裝Cam,
https://m.youtube.com/watch?v=F-Bz5ymYLZw
好恐怖,打咗咁耐

伯爵府

melonfs 發表於 16-423 23:36
幾年前買過部,千幾,多雜物吾掂,吸力弱,畀老公勁寸,衣家部吸塵機用咗10年都仲在生,歐洲機係吾同d.不過 ...

我同事買咗 dyson,
佢話始終唔夠拖線甘好吸力。

我部吸塵機已經俾佢地攪到死死吓,
唔換,
等佢地走咗先换部新。

伯爵府

melonfans 發表於 16--23 23:20
兩個—齊入院!同我以前—様!肥印同打劫無分别。好明嗰種厭惡感覺

2個一齊入院,
3個一齊病,
我低燒咗一星期,
睇咗醫生又唔敢食藥,
怕食咗會眼瞓乜都做唔到,
只敢臨瞓前食。

伯爵府

melonfans 發表於 16-4-23 23:46
好恐怖,打咗咁耐

認住個樣,
唔知會唔會黎香港做。

哩個偷$好狼死,睇吓佢点樣收d$,
https://m.youtube.com/watch?v=KjpGOlnxoi0

珍珠宮

引用:Quote:melonfans 發表於 16-4-23 23:46 好

原帖由 hsbc005 於 16-04-24 發表
我都出番個黑傭post, 寫番佢資料

珍珠宮

引用:Quote:melonfans 發表於 16--23 23:20 兩個

2個一齊入院,
3個一齊病,
我低燒咗一星期,
捱都捱病

複式洋房

引用:爸爸+6X+歲行動不便+&+需在家長期洗肚,所

原帖由 Miss_Yellow 於 16-04-10 發表
爸爸 6X 歲行動不便 & 需在家長期洗肚,所以我請左個印尼工人,上工兩個月,我爸 999 入左 5 次醫院,爸爸 ...
因為低領烏身,越坐越埋,所以你爸爸受咗刺激?個工人幾歲?係唔係好後生嗰種?如果係我請個工人照顧老人家,我應該會請個上咗年紀嘅,d後生工人淨係識得玩手機。順便好奇一問,咩係噴霧洗頭?

珍珠宮

引用:Quote:melonfs 發表於 16-423 23:36 幾年前

yes, 吾壞吾換!盞哂錢!

頭先仔仔仲問緊點解姐姐走,仔出去學野我先叫佢走,因仔想同姐姐慶生,今日佢生日,我話佢要返菲,吾係到做野,吾再返黎。老公話吾好話畀小朋友聽佢偷野。

老公話姐姐會去勞工處,我話預咗,我帶埋bb去,我ok!吾怕煩!吾好等佢地以為我地好蝦,要偷要恰我地, 又無佢辦法又有錢收。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 melonfans 於 16-04-23 發表h

原帖由 Miss_Yellow 於 16-04-23 發表
上星期即炒工人後,今日去老人院探我爸,精神好左好多,同工人照顧時完全唔同曬。跟手返屋企,冇左個工人即 ...
咁奇怪!我覆咗你無咗!

咁就好!auntie都鬆唒,吾洗畀工人激,開心唒!依家终於有番自己屋企。

男爵府

引用:Quote:原帖由 Miss_Yellow 於 16-04-10 發

原帖由 zmw1031 於 16-04-24 發表
因為低領烏身,越坐越埋,所以你爸爸受咗刺激?個工人幾歲?係唔係好後生嗰種?如果係我請個工人照顧老人家 ...
工人 37 已有細路,冇 cam 冇証據
洗頭噴霧 = 吾方便洗頭用,過水。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你fax咗比Immigration complain件衰工人未?

男爵府

引用:你fax咗比Immigration complain件衰工人未

原帖由 lily-of-valley 於 16-04-24 發表
你fax咗比Immigration complain件衰工人未?
寫衰左啦,但我估冇用

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Miss_Yellow 發表於 16-4-24 09:55
寫衰左啦,但我估冇用

但如多人complain, Immigration會唔批佢來架. 希望下一手一樣complain佢, Immigration會做吓野. 所以衰工人, 一定要complain.

www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14035314&extra=page%3D1&page=1

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 lily-of-valley 於 16-04-24

原帖由 Miss_Yellow 於 16-04-24 發表
寫衰左啦,但我估冇用
我會在终止原因寫:請勿再批此人到港工作,見附頁

象牙宮

melonfans 發表於 16-4-24 09:59
我會在终止原因寫:請勿再批此人到港工作,見附頁

我唔識放picture, 真係好想放我張 complain letter比你地睇吓.

珍珠宮

引用:Quote:melonfans 發表於 16-4-24 09:59 我

原帖由 lily-of-valley 於 16-04-24 發表
我唔識放picture, 真係好想放我張 complain letter比你地睇吓.
你引用帖子,見到部bk相機,在相簿揀番封信張相,上載就可以了。

你用手機先影相,相簿就有相

象牙宮

melonfans 發表於 16-4-24 10:21
你引用帖子,見到部bk相機,在相簿揀番封信張相,上載就可以了。

你用手機先影相,相簿就有相

鞋 我電腦 幼稚園K.1程度.

珍珠宮

引用:Quote:melonfans 發表於 16-4-24 10:21 你

鞋 我電腦 幼稚園K.1程度.

首頁

尾頁

跳至