親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

福岡行程有咩攪?

男爵府

回覆 ronnie2016 的帖子

第9天回到福岡, 竟在Marinoa Outlet留了四小時

在ABC Mart /Peach John 留得最耐

ABC Mart 買了兩對 Converse, 一對係Boot 一對係普通款, 都係 JPY 5000 (自選兩對)

Peach John 發現JPY1000 一個100%Cotton (plain style) 好正好SOFT, JM 有時間記得去SHOP 下!

EARTH + 附近幾間BOUTIQUE 都跟其他商場不同, 款又多又平, 做緊3折, 仲有滿$$ (間間不同) 免稅. 平均JPY 2000 有一件上班服 我一個人買左廿幾三十件

子爵府

like_travel 發表於 16-8-6 15:32
回覆 天天媽咪 的帖子

老花 / 全日視鏡 都要7天先有得取貨, 所以一去到博多, 要立即去配. 我 女兒普通百0 ...
多謝開心分享, 我正想知福崗有無JINS配眼鏡..., 請問博多近邊到有JINS呀?

男爵府

回覆 christy-mama 的帖子

Canal city 有一間 木之葉又一間,天神地下街又一間,您打google search 就出晒來(^_-)

JINS木の葉モール橋本店
Address: Japan, 〒819-0031 Fukuoka Prefecture, Fukuoka, Nishi Ward, Hashimoto, 2 Chome−27−2 木の葉モール橋本2F

Phone:+81 92-812-1153

JINSキャナルシティオーパ店
Address: Japan, 〒812-0018 Fukuoka Prefecture, Fukuoka, Hakata Ward, Sumiyoshi, 1−2−22 Canal City Opa キャナルシティ博多 オーパ2f

Phone:+81 92-263-2558

JINS 天神地下街店
Address: Japan, 〒810-0001 Fukuoka Prefecture, Fukuoka Tenjin underground shopping center 中央区天神2丁目地下3号 天神地下街西2番街

Phone:[url=]+81 92-726-7188

JINS 天神西通り店
Address: Japan, 〒810-0001 Fukuoka Prefecture, Fukuoka, Chuo Ward, Tenjin, 2−4−20 天神プラッサ 1F

Phone:[url=]+81 92-726-2080

仲有另外2間在市區,未能盡錄.....

男爵府

like_travel 發表於 16-8-3 15:17
請問呢間係邊間? 係別府嗎?

男爵府

like_travel 發表於 16-8-4 15:47
古湯温泉 ONCRI おんくり 只有30幾個房, 管理得好好, 非常清靜, 啱晒避靜~ 浸溫泉經常包場, 如入 ...

呢間岩我.....哈哈.....請問邊間有自選浴衣咁多款揀? 謝謝分享

男爵府

回覆 waiwaikelly 的帖子

http://www.suginoi-hotel.com/stay/index.html
杉乃井,別府 Hana 館呢幾隻ROOM TYPE先可自選浴衣,其他住客要另付費,唔想比錢都可穿回standard 既浴衣。

圖為ONCRI, 位於佐賀的古湯溫泉,去浸幾次好多時都係無人之景,零晨12點先收更加冇人(^_-) 正!

子爵府

like_travel 發表於 16-8-8 19:02

Canal city 有一間 木之葉又一間,天神地下街又一間,您打google search 就出晒 ...

都好多店,唔該晒,我去八日希望夠時間配漸變鏡

男爵府

Christy-mama, i have updated the address above. 7 days is fine for self pick up

男爵府

懷石料理, 一人前

男爵府

like_travel 發表於 16-8-9 13:24
懷石料理, 一人前

好正呀邊間?

男爵府

like_travel 發表於 16-8-8 22:10

http://www.suginoi-hotel.com/stay/index.html

多謝資料,請問由布院的有無自選浴衣?

子爵府

like_travel 發表於 16-8-9 09:25

Christy-mama, i have updated the address above. 7 days is fine for self p ...

thanks! (emoji)

子爵府

回覆樓主:

同想問下博多多唔多藥房??

男爵府

我呢間冇,今次旅程只係杉乃井貴房先有自選浴衣。

男爵府

多,不過我只去左Canal City 松本清,用APPS有10% discount, 沒有最低消費上限都可用呢個10% discount. 但要download 松本清 apps

侯爵府

夏天玩到顛

去harmony land玩3小時,足夠嗎?

子爵府

like_travel 發表於 16-8-9 20:50

我呢間冇,今次旅程只係杉乃井貴房先有自選浴衣。

我book左hana房,但你住個間係露天溫房係咪唔同館架? 都有得選浴衣?

子爵府

like_travel 發表於 16-8-10 09:09

多,不過我只去左Canal City 松本清,用APPS有10% discount, 沒有最低消 ...

個apps除左去藥房有10%dis,仲有咩用架?

男爵府

我BOOK左 Ceada Floor 山側.

http://www.suginoi-hotel.com/english/stay/ceadafloor.html
如果您係自駕,晚上十點後在泊車場可接內線叫 free shuttle pick up 番酒店。果晚我地出左去看夜景,所以番到來泊好車但 free shuttle已收好彩杉乃井好細心,Carpark有個牌教您如何叫車接您番酒店

首頁

尾頁

跳至