自由報料

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

Hi Wega:
剛剛再問康泰, 要交晒全數等回覆有無房, 佢話手頭上的房full晒.就算今日去分行交錢都要等覆.
根本上點會full晒.我去過好多次Sun to Mon 係最好, 間間都唔會full.6月去過住利澳, 仲問我地留唔留多一日.
唔緊要, 我地會去到碼頭先book.

玩得開心D, 記得買Naraya袋呀!!

原帖由 wega 於 09-8-6 16:17 發表
Hi 甜粟米,

I know you can select either buffet breakfast or lunch. I will select lunch as it will be more beneficial.

I heard from by friend that 金光 is also very stable and even more comfortable. ...

子爵府

I only found $948/998. Where to find $898 ?

原帖由 howo 於 09-8-6 15:36 發表
Can't find $898, cheapest is $948/$998.

子爵府

Can you advise where to buy the bag ? How much is it ?

原帖由 甜粟米 於 09-8-6 16:30 發表
Hi Wega:
剛剛再問康泰, 要交晒全數等回覆有無房, 佢話手頭上的房full晒.就算今日去分行交錢都要等覆.
根本上點會full晒.我去過好多次Sun to Mon 係最好, 間間都唔會full.6月去過住利澳, 仲問我地留唔留多一日.
唔緊 ...

大宅

康泰有package, 要打去問, 網上無架.

公爵府

畀面勳章

原帖由 howo 於 09-8-6 15:36 發表
Can't find $898, cheapest is $948/$998.

nono..我唔係講康泰..係另一間公司架~

水晶宮

我都book左,不過係經東x遊,問過2日1夜,轉貝麗房(2張queen size 床+$150)包2大人2小童早/午buffet,包2張去程金光船飛,要自費2張小童船飛(回程船飛係酒店憑飛尾換),共$2336。
不過我地book左3日2夜。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

金光好 ok 架, 同 turbo jet 一樣甘定, 之前坐
新xx 去中港城仲嘔到我 c 呀 !!

我囡 3 次坐金光都無樹, 唔水擔心架 !!

原帖由 甜粟米 於 09-8-6 15:53 發表
Hi wega:
我剛剛問左康泰, (兩大人兩細$2,312)
我驚搭金光, 小朋友會嘔, 想搭噴射.
但係打唔通.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我想問下 ..... 係唔係即係 $ 784 x 2 位 = $ 1568
另加 3 張船飛 @ $ 186 呀 ??

佢 d 飛甘貴既 ?? 我上次買好似都係 $ 15x / 張咋 ??

不過 $ 784 / 位真係佢最平, 另一間都要 $ 898 / 位呀 !

原帖由 wega 於 09-8-6 11:36 發表
康泰果 package, HKD784 係日至四入住計呀, 我剛剛都 book 左今個 Sun and Mon 去呀, 加埋3張去程船票, total HKD2126.

大宅

醒目開學勳章

Hi chickenwing2006,

Yes, the ferry ticket is quite expensive at Hong Tai. HKD186 @ for Sat and Sun, HKD156 for weekday.

You can just buy the hotel package at Hong Tai and buy the ferry ticket elsewhere.

原帖由 chickenwing2006 於 09-8-6 23:32 發表
我想問下 ..... 係唔係即係 $ 784 x 2 位 = $ 1568

佢 d 飛甘貴既 ?? 我上次買好似都係 $ 15x / 張咋 ??

不過 $ 784 / 位真係佢最平, 另一間都要 $ 898 / 位呀 !

: ...

水晶宮

原帖由 chickenwing2006 於 09-8-6 23:22 發表
金光好 ok 架, 同 turbo jet 一樣甘定, 之前坐

原來金光飛x都ok,我尋日重叫我媽咪買定暈浪丸添。

公爵府

畀面勳章

原帖由 chickenwing2006 於 09-8-6 23:32 發表

: ...

$898 o個間係包埋船飛架喎~ 計埋都係康泰平d咩?!

水晶宮

原帖由 chickenwing2006 於 09-8-6 23:22 發表

你之前問過898果間有無覆到你呀?

伯爵府

hi jk923
想問下你係邊到book ar...同埋咁平既, 我打去問, 都要成$13xx一位....
你係weekend or weekdays which type of room ar
原帖由 jk923 於 2009/8/6 21:34 發表
我都book左,不過係經東x遊,問過2日1夜,轉貝麗房(2張queen size 床+$150)包2大人2小童早/午buffet,包2張去程金光船飛,要自費2張小童船飛(回程船飛係酒店憑飛尾換),共$2336。
不過我地book左3日2夜。 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

$ 898 個間叫明星呀, 星期一我無帶電話 .... 可能
MISS 左佢地 CALL !

而家見佢個網加左價去 $ 948 (星期一入住) , 不過
如果包埋去同番既飛都叫平 $ 1896 ( 2 個人 ) !

另外 HONG THAI 都加左啦, 今早打去問左 $ 809
/ 位 ( 星期日至四入住 ) ...... 不過要自費 2 張去既
飛 !!

原帖由 jk923 於 09-8-7 23:22 發表

你之前問過898果間有無覆到你呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我明白啦, 唔該哂你呀 !

原帖由 wega 於 09-8-7 09:40 發表
Hi chickenwing2006,

Yes, the ferry ticket is quite expensive at Hong Tai. HKD186 @ for Sat and Sun, HKD156 for weekday.

You can just buy the hotel package at Hong Tai and buy the ferry ticket elsew ...

水晶宮

原帖由 Little_cy 於 09-8-7 23:26 發表
hi jk923
想問下你係邊到book ar...同埋咁平既, 我打去問, 都要成$13xx一位....
你係weekend or weekdays which type of room ar

我係東x遊(專營日本團果間呢),我上佢地鋪直接問黎book。不過我最後book左3日2夜,星期三check in星期五check out,$4006,每位大人$17xx轉貝麗房(即2張床),每晚+$150,買多2張小童船飛,咁就包左2日的2大2小早/午餐,q立方,有幾百蚊威尼c購物卷(佢唔清楚幾錢同用法,因為酒店方面提供,照網站睇應有$300),不過最唔好要4日前訂,所以我要星期三先可以出發。
佢地2日1夜$9xx/1個大人,其實問過油麻x旅遊會平過車x遊dd,不過我地買埋旅遊塔飛計落成條數又平過油麻x少少(2日1夜價錢比較)。

水晶宮

原帖由 chickenwing2006 於 09-8-8 00:24 發表
$ 898 個間叫明星呀, 星期一我無帶電話 .... 可能
MISS 左佢地 CALL !

而家見佢個網加左價去 $ 948 (星期一入住) , 不過
如果包埋去同番既飛都叫平 $ 1896 ( 2 個人 ) !

另外 HONG THAI 都加左啦, 今早打去問左 $ 8 ...

咁你即係重未決定book邊間,重想知佢係咪真係做到咁平添。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

其實好似明星最平, 佢一個價全包 4 張飛 ....
最衰自己 MISS 左 CALL 啦, 而家又加左價 !!

星期日都要 $ 948 啦

原帖由 jk923 於 09-8-8 00:43 發表

咁你即係重未決定book邊間,重想知佢係咪真係做到咁平添。

大宅

其實來來去去都係一個數字遊戲, 以下威記酒店自己出的平日plan for皇室房(一張床)...

1488x1.15 = 1711 (包5%稅, 10%,早2大2小,回程船飛2-4張)

一家4口
134x4 = 536 (船票)
1711+536 = 2247
2247/3 = 每人561

一家3口
134*3 = 402(船票)
402+1711 = 2113
2113/3 = 每人704

一家2口
134*2 = 268(船票)
268+1711 = 1979
1979/2 = 每人989

我check左好耐,睇唔到有邊間agent可以明顯地平過威記自己呢個plan
eg, 樓上有人周e東記hong記book的plan都係差不多,or even貴dd

剛剛想起小孩飛有小小discount, 請自行減番d la

大宅

提一提大家中旅有好多唔同的澳門門票賣

http://www.ctshk.com/ticket/admticket_hk.htm#vm

首頁
23456...8

尾頁

跳至