跳至

首頁
23456...12

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 schnauzers 於 09-8-24 12:18 發表

hi schnauzers,

好開心, 可以係度認識到住係附近既媽咪. 唔知我地見過未呢? 我住近濤苑果邊架, 你呢?
Monkey媽媽

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 vincy310 於 09-8-24 00:01 發表

我再問detail d話你知丫, 我表妹話我知架~
如果報, 我都係今年可以報架嘞~

hi vincy310,

好呀! 唔該晒. 咁睇下我地既囡囡有無緣做同學仔先.
Monkey媽媽

大宅

畀面勳章

Hello!大家好!我住對面海,小兒Cayden 18個月大(2008年2月出世),有時間約出黎一齊玩下啦!
我重諗緊好唔好讀N1,因為想近近地,最好係西貢or TKO,聽聞市中心有間聖公會聖西門幼稚中心,唔知Ok嗎?
其實k1我諗都會出TKO或者九龍,不過N1甘細個唔係好想佢去太遠返學。

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 nicamc 於 09-8-26 03:26 發表
Hello!大家好!我住對面海,小兒Cayden 18個月大(2008年2月出世),有時間約出黎一齊玩下啦!
我重諗緊好唔好讀N1,因為想近近地,最好係西貢or TKO,聽聞市中心有間聖公會聖西門幼稚中心,唔知Ok嗎?
其實k1我諗都會出TKO或者九龍, ...

hi nicamc,

我之前都係咁唸, 唔想囡囡N1出去九龍讀, 想近近地去聖西門, 又可以自己接送, 安心d. 但果度地方比較細, 資源比較少, 而且比較多蚊(我囡囡好野蚊).
同我囡囡係豬年, 驚K1先報出面既學校會難d.

你可以約時間去聖西門參觀再考慮.

Monkey媽媽

大宅

原帖由 nicamc 於 09-8-26 03:26 發表
其實k1我諗都會出TKO或者九龍, ...

你既問題我之前都係咁唸, 又因我個囡係細囡 0712, 所以我親自走去聖西門兩次, 但兩次都係叫我20個月先去報, 而且亦唔肯定有無位, 所以我結局係報咗坑口綠茵, 而且亦收咗, 下年1月就做插班生~

別墅

西頁太陽島好唔好

有無媽咪讀緊或會考慮揀西頁太陽島呀?
但沒有保母車,知唔知點樣可以聯絡d保母車
同埋將軍澳邊度有d千幾元的2歲半日班呀?

大宅

原帖由 schnauzers 於 09-8-24 12:18 發表

小心身體, 尤其是宜家感冒菌好勁, 唔好去太人多既地方丫..
咁你有無搵陪月丫? 你有乜問題都可以請教下我地架, 大家一齊研究下湊b心德~

大宅

原帖由 Monkey媽媽 於 09-8-24 23:12 發表
I live at 65 Lake Court. Very close to mini bus station.

hi schnauzers,

好開心, 可以係度認識到住係附近既媽咪. 唔知我地見過未呢? 我住近濤苑果邊架, 你呢?

大宅

原帖由 yukiko906 於 09-8-26 15:19 發表
有無媽咪讀緊或會考慮揀西頁太陽島呀?
但沒有保母車,知唔知點樣可以聯絡d保母車
同埋將軍澳邊度有d千幾元的2歲半日班呀?

你好丫, 我曾經有考慮過會試太陽島架, 但有好多朋友及長輩話宜家太陽島已經唔係好好, 盤數仲要好亂, 叫我寧願選擇英皇都好過太陽島, 所以我都應該唔會報名囉..
幼兒班你可以試下樂緻, 都應該係1xxx-2xxx元到, 不過有無位就真係唔知丫..你可以試下打去問下架~

大宅

vincy310 (萬樂珠媽咪)

Do you know any good ee for new born bb, i have hire 陪月 but would like good ee to take care of new born.

大宅

Do you know any good ee for new born bb in Sai Kug, i have hire 陪月 but would like good ee to take care of new born.

Thanks

大宅

原帖由 schnauzers 於 09-8-26 15:46 發表
Do you know any good ee for new born bb in Sai Kug, i have hire 陪月 but would like good ee to take care of new born.

Thanks

你有陪月都仲要EE?我都有個湊bb既EE,你可以問一下佢啦, 我pm佢電話俾你啦...

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 schnauzers 於 09-8-26 15:30 發表

咁真係好近wor, 唔知我地見過未呢?
呢排太熱, 遲d涼翻d, 可以約出黎傾下計

你住係呢頭幾耐la? 我住左年幾咋!
Monkey媽媽

子爵府

2018復活節勳章

你會係邊度生呀? 我想追多個, 不過唔知去邊間醫院好. 我囡囡唔係係香港出生既.
Monkey媽媽

大宅

原帖由 Monkey媽媽 於 09-8-27 16:13 發表

你會係邊度生呀? 我想追多個, 不過唔知去邊間醫院好. 我囡囡唔係係香港出生既.

e+正苦醫院真係好恐佈吓囉~
如果afford到既當然去私家生啦~
我就係afford唔到, 所以喺廣華生~
由見紅, 陣痛都出世, 足足痛咗3日~
21號入院, 24號晚先開刀~
唸起都想喊

別墅

有無人打算比仔女出年入讀西貢樂育?

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 vincy310 於 09-8-27 18:16 發表

e+正苦醫院真係好恐佈吓囉~
如果afford到既當然去私家生啦~
我就係afford唔到, 所以喺廣華生~
由見紅, 陣痛都出世, 足足痛咗3日~
21號入院, 24號晚先開刀~
唸起都想喊 ...

就係聽太多醫療事故, 調錯仔女既事, 同我已經高齡, 所以如果負擔得起, 想搵私家生, 不過唔知邊間好.
Monkey媽媽

大宅

原帖由 Monkey媽媽 於 09-8-28 16:59 發表

就係聽太多醫療事故, 調錯仔女既事, 同我已經高齡, 所以如果負擔得起, 想搵私家生, 不過唔知邊間好.

其實唔係睇個婦科醫生本身喺邊度駐診架咩?
好似話香港區既比較好d咁架~

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 vincy310 於 09-8-29 21:08 發表

其實唔係睇個婦科醫生本身喺邊度駐診架咩?
好似話香港區既比較好d咁架~

Hi Vincy,

我都唔係好清楚, 都問緊朋友.
唉...呢兩日又有兩單醫療事故, 真恐怖.
Monkey媽媽

大宅

原帖由 Monkey媽媽 於 09-8-29 22:10 發表

Hi Vincy,

我都唔係好清楚, 都問緊朋友.
唉...呢兩日又有兩單醫療事故, 真恐怖.

你bingo咗?
恭喜晒~

首頁
23456...12

尾頁

跳至