自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 大家認為我的不合法夫妻關係應該可以一世嗎?

我覺得做人要清楚知道自己個位置係邊度
先唔好講你呢個"老公"愛唔愛你, 人哋個老婆知唔知呢件事
一個係未離婚嘅老婆 = 正印
你係一個同呢個男人係法律上冇關連嘅人 = 第3者
如果話要爭要搶要贏, 你輸哂, 咁做係你冇道理
咁多年你都甘心就咁樣跟住呢個男人, 點解到呢個時候先要話爭? 人哋先係合法老婆, 你咩都唔係, 做第3者嘅, 永遠都唔好諗住自己係主角, 過時過節, 個男人返去陪老婆, 你冇得出聲, 係應份嘅, 出街人哋手拖手比你見到, 你都冇得發脾氣, 就算日後正印知道你嘅存在, 點鬧你點話你, 你都冇得駁, 亦唔應該出聲, 因為你實實在在係人哋段婚姻嘅第3者
做第3者就永遠都係冇得上大場面, 冇得做主角, 永遠都係企埋一邊, 你要接受呢個事實. 你幾時有聽過 / 見過, 阿二姨太, 三姨太, 四姨太....可以唔聽大夫人說話? 可以駁大夫人咀? 可以鬧大夫人? 阿大夫人要你做妹仔你都要接受, (鬼叫你同阿大夫人鐘意埋同一個男人, 最唔好彩嘅就係人哋先係正印你唔係) 就算你夠膽反抗, 個下場都唔會好, 個結局唔會係你諗嘅咁理想

洋房

我就企在你身邊啦

但係......
你唔好嬲你"老公"
唔好再 "o卑"個正印
唔好叫你"老公"離開真正的老婆
由得你"老公"享齊人之福
等等

[quote]
gigimami 寫道:
多謝你地!!! 但我聽到你地有些人說我是"""狐狸精""" 我心好傷心, 想找

別墅

我覺得樓主仲未好清楚自己個位置,個post出咗咁耐,佢一路嘅表現都係唔服氣,真係好想問吓呀樓主係咪真係當咗自己係正印?你做第三者係咪好正常?
cherry=.=   :-(

複式洋房

麟媽媽 寫道:
你唔好同佢生仔添呀!
你甘願咋,仔女未必想成世咁過架!

絕呀! 簡直媲美大契句絕句呀!
不如你做我地bk既大契啦!

別墅

[size=xx-large]吓..唔係化...

別墅

[size=xx-large]吓..唔係化... [quote]
a1234 寫道:
我就企在你身邊啦

但係......
你唔好嬲你"老公"
唔好再 "o卑"個正印
唔好叫你"老公"離開真正的老婆
由得你"老公"享齊人之福
等等

[quote]
多謝你地!!! 但我聽到你地有些人說我是"""狐狸精""" 我心好傷心, 想找

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

禾正痴人 寫道:
[quote]
麟媽媽 寫道:
你唔好同佢生仔添呀!

不如你做我地bk既大契啦! [/quote]

哈哈哈!! 咁....邊個係細契 :-P

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我唔想死住喎..........

貝貝 寫道:
[quote]
禾正痴人 寫道:
[quote]
麟媽媽 寫道:
你唔好同佢生仔添呀!

不如你做我地bk既大契啦! [/quote]

哈哈哈!! 咁....邊個係細契 :-P
[/quote]

複式洋房

麟媽媽 寫道:
你做大契定細契? ?-(

no no~
你地要明白,人地大細契係"登堂入室", 大婆知細婆既存在同首肯佢入門!
呢個case,係唔見得光,好大分別!

複式洋房

麟媽媽 寫道:
我唔想死住喎..........

妳唔會死既,我仲要簡約地愛妳多八十年!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=xx-large]放手吧喇

[size=medium]妳識唔識得玩『百家樂』.... 識唔識乜野係【莊】、乜野係【閒】 :-|
路遙知馬力,日久見人心!

珍珠宮

講得好好呀!
唉!你自己都自己唔啱架啦! 點解仲要揾人企係你果邊呢! 
1) 請你記住你唔好叫果個男人做"老公", 你地從未合法! 你無資格咁叫佢! 係你自己唔知醜叫咋,男人有乜所謂.
2) 你係第三者e個係事實, 你咁心比個男人咁做既話,就算人地點駡都好,點都係你唔啱,比人駡係應該,抵死!
3) 做得2奶你就要預咗乜都無你份,就算e個人將來死咗, 你都冇得披麻帶孝,冇得為佢守靈, 你只係一個冇身份既人,就算人地大聲叫xxx個太太, 如果當時佢老婆係度你敢認嗎! 係佢d親人面前佢敢認你嗎!
咁既日子將來大把有得你受, 逄節日冇你份,出街唔拖得,就算2個一齊病佢都要探咗老婆先到你呀! 你咁心就人2奶就要受架啦,冇得怨人! 更加唔好post 出嚟等你可憐你!

咕b 寫道:
我覺得做人要清楚知道自己個位置係邊度
先唔好講你呢個"老公"愛唔愛你, 人哋個老婆知唔知呢件事
一個係未離婚嘅老婆 = 正印
你係一個同呢個男人係法律上冇關連嘅人 = 第3者
如果話要爭要搶要贏, 你輸哂, 咁做係你冇道理
咁多年你都甘心就咁樣跟住呢個男人, 點解到呢個時候先要話爭? 人哋先係合法老婆, 你咩都唔係, 做第3者嘅, 永遠都唔好諗住自己係主角, 過時過節, 個男人返去陪老婆, 你冇得出聲, 係應份嘅, 出街人哋手拖手比你見到, 你都冇得發脾氣, 就算日後正印知道你嘅存在, 點鬧你點話你, 你都冇得駁, 亦唔應該出聲, 因為你實實在在係人哋段婚姻嘅第3者
做第3者就永遠都係冇得上大場面, 冇得做主角, 永遠都係企埋一邊, 你要接受呢個事實. 你幾時有聽過 / 見過, 阿二姨太, 三姨太, 四姨太....可以唔聽大夫人說話? 可以駁大夫人咀? 可以鬧大夫人? 阿大夫人要你做妹仔你都要接受, (鬼叫你同阿大夫人鐘意埋同一個男人, 最唔好彩嘅就係人哋先係正印你唔係) 就算你夠膽反抗, 個下場都唔會好, 個結局唔會係你諗嘅咁理想
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

[quote]

禁止訪問

洋房

月餅勳章

gigimami:
講真你自己諗清楚啦!!你想一生既青春就咁比咗佢咩(做第三者)??佢如果係愛你就唔會比你受呢d委屈啦!!呢個男人都幾著數,你諗吓如果你係佢呢個咁既男人(比你發現有老婆),個老婆又信佢(佢話),你又咁易氹,你都想享齊人之福啦,仲唔扮慘扮辛苦咩!! 唔係點氹到你落搭呀....而+仲為佢煩!!
***記得定期捐血***

珍珠宮

畀面勳章

你呢8年好開心咩, 你覺得好幸福咩?
點解個男人8年都唔解決, 一直拖呢
人地"老婆"名正言順 = 同花順在手, 你有咩, 你輸梗啦, 到最後咩都無, 難聽D咪人老珠黃, 得番一對巢皮波

其實呢度咁多人比意見你, 都係建議你及早退出, [size=large]醒下啦你可以唔聽, 橫掂你都做左咁多年阿Q, 自欺欺人, 唔服氣就繼續等啦, 好快又8年啦

子爵府

gigimami,

其實, 你諗清楚d啦~
呢個男人連呃你既大話都費事講,
咁你都心知佢對你點啦~
至於話佢點解唔離婚, 都係離唔開果d皇牌藉口啦~ 心照啦~
你話你地兩個都好深愛對方, 點愛法呢??
愛一個人, 無論佢係咩野人都好,
都係希望對方開心, 幸福, 唔會去傷害佢~
但我地係呢度只係知道, 呢個絕世賤男人係度哄你,
仲要叫你夾埋黎呃佢自己既老婆,
個個男人去搵2奶, 3奶 or 4奶時,
都話自己同老婆無晒感情啦~
唔通話你知, 佢好愛佢老婆, 但仲要黎搵你黎做亞二咩~
同埋唔通佢話俾你知, 我依家明呃你架, 昆你架,
拿依家係你落搭o乍, 唔係我迫你架~ 咁咩~
至於你話愛對方, 我都認同你既講法,
仲係要愛得咁盲目添~
你做得人地既第3者, 就都預左個結局係點架啦~
除非對方會同大婆離婚黎娶你, 就另計~
係咪~

伯爵府

樓主你得閒多d上黎bk,
睇下有d媽咪比第三者破壞家庭既故事,
你睇下人地慘唔慘先啦,
e+同你講咩都無用=當局者迷

子爵府

唔好發夢~自己握自己la, 事實上, 你地根本就唔係夫妻, 你只可以講佢人地二奶咋!

我反而好同情個大婆
不過感情嘅野好難講, 我朋友都係人地二奶, i...勸都無用...惟有等佢同大婆下半世都痛苦la

回頭是岸

子爵府

你唔係輸蝕比個女人,你係輸蝕左比你既唔甘心者!
係,點講個女人無錯. 我老公是自私, 是否一世都要輸蝕比個女人???

首頁
23456...9

尾頁

跳至