想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

想生BB熱投

Imagist 發表於 15-8-19 02:47
我睇何醫師, 我話已經有2個囡, 想再生, 佢打完脈, 佢話我注定生女, 我話: 吓! 點解? 佢話我食 ...

甜野都當酸野?咁我係咪要戒埋甜野?我仲每日黑豆漿加紅糖....

別墅

想生BB熱投

bubu7123 發表於 15-8-19 07:32
佢話我老公無得生,但我同老公已有個女

係咪生完先去睇,咁你老公體質變左.....不過緊係咪信佢,點都要睇多幾個。

男爵府

引用:Quote:bubu7123+發表於+15-8-19+07:32+佢話

原帖由 littlelaputa 於 15-08-19 發表
係咪生完先去睇,咁你老公體質變左.....不過緊係咪信佢,點都要睇多幾個。
...
我剛剛bingo...

別墅

想生BB熱投

bubu7123 發表於 15-8-19 14:15
我剛剛bingo...

都有其他jm 話佢唔準,但都有人話佢準,真係人夾人,因為佢可以揀性別,所以我覺得不妨一試,因為我真係好想要仔仔。

我睇佢果陣帶左以前睇既中醫既葯方俾佢睇,佢話果個中醫唔錯,葯方高於水平,好少中醫會讚其他醫c......

男爵府

littlelaputa 發表於 15-8-16 02:54
請問你果陣係點戒口架?我都想生男仔,啱啱開始睇何ec
我幾顛架! 跟足佢指示, 吃飯, 菜心, 蒸肉餅, 連早餐都係吃瘦肉粥. (飯氣養腎, 腎氣好, 對陀B好大幫助) 如果你信佢, 就要跟著佢比你個張紙揀食物.

記得做吓運動, 有助身體血氣. 其實男方都要運動!

一定一定一定要戒吃生冷野! 宮寒, 對胎兒百害無一利!

我當年係同C6一齊睇, 一齊調理, 飲中藥.

祝你早日成功!

複式洋房

我岩岩開始食緊第二次藥,暫時無咩感覺。
不過我好聽話戒哂口,日日都食有磷魚菜心,副醫師叫我一日3餐都要食一碗白米飯,最少都要兩餐食。本身我個人係唔鐘意食飯,所以開頭都幾辛苦,依家都慣左,因為好多野都唔食得變左食飯多左,可以飽肚d。
其實何醫師都幾好人呀,至少我無比佢鬧,佢仲叫我努力d,等我好消息。感覺上何醫師好有把握咁。我同先生努力左3年都無懷孕,檢查哂雙方都好正常,所以試下何醫師條理身體。

別墅

想生BB熱投

hcd 發表於 15-8-22 00:45
我幾顛架! 跟足佢指示, 吃飯, 菜心, 蒸肉餅, 連早餐都係吃瘦肉粥. (飯氣養腎, 腎氣好, 對陀B好大幫助) 如果 ...

即係最好淨係食佢張紙上話可以食野既野? 因為我講左話要生男仔後,ec有講要戒酸辣濃味野,有舉例邊幾樣要戒,所以我就以為淨係戒果啲就ok, 如果淨係食張紙寫可吃既,我驚我堅持唔到好耐.......

咁你之後係咪 生左男仔?

別墅

想生BB熱投

Lyk0920 發表於 15-8-22 02:07
不過我好聽話戒哂口,日日都食有磷魚菜心,副醫師叫我一日3餐都要 ...
我果個副醫師佢好似當左我係胃病(但我無胃病),我係之後睇張紙見到佢圈住胃病,你係咪係春園街睇?我係嘉寧,覺得果個副醫生唔多掂,態度又唔好。

別墅

想生BB熱投

Lyk0920 發表於 15-8-22 02:07
不過我好聽話戒哂口,日日都食有磷魚菜心,副醫師叫我一日3餐都要 ...

你果陣食左幾耐bingo? 你地每日做運動? 天氣咁熱...真係唔想出去做運動....可能唯有係屋企跳鄭多燕。

別墅

想生BB熱投

hcd 發表於 15-8-22 00:45
我幾顛架! 跟足佢指示, 吃飯, 菜心, 蒸肉餅, 連早餐都係吃瘦肉粥. (飯氣養腎, 腎氣好, 對陀B好大幫助) 如果 ...
佢又無叫我食菜心同飯喎。。。。我唔中意食菜心,其它菜唔得?不過我好中意食粥,飯,米粉。

複式洋房

回覆 littlelaputa 的帖子

我係大圍睇嫁暫時仲未bingo,岩岩食緊第二次藥,何醫師話我子宮濕熱,要戒口戒清d。我個副醫師幾好人,係女人帶眼鏡,我逄星期4去睇。個副醫師見我年紀好年輕,我好多野問,佢都好樂意解答我問題。我想生女的。暫時食左d藥覺得個人好怕熱,好容易出哂汗

複式洋房

佢又無叫我天天都做運動,正覺黎講佢無叫我做運動。何醫師只係同我講食左藥,可以開始努力dodo。副醫師要我一定要每餐都食白米飯,我暫時都只係堅持到食兩餐。點解要食白米飯佢話我咁樣會有氣力d,雖然我唔太明白,不過為左bingo,我好聽話做哂佢地叫我做既野。

別墅

回覆:何樹勛好唔好?

我個人覺得何醫師係老人家脾氣,所以通常我都好小理,最緊要醫得好我同老公就得但佢啲門診姑娘就衰啲,最衰最賤都係灣仔嘉寧大廈個啲掛號女人(s),話說我老公星期日覺得唔舒服,就醒起何醫生下午會係灣仔嘉寧大廈掛診,於是打去預約下午,班女人話full左,walk in都無位由於何醫師夾到我老公,我就嘗試同老公早D上去,看下有無位機會比個位佢看。EC下午4點開診,我們15:55到。去到人不多,約只是2、3個人,我們就直接同個班掛號女人講,但他們堅持一個位都唔比,話full 曬。我有解釋我老公真係唔舒服,問可否幫幫忙。但他們話幫唔到,好full....個下我真係覺得好過份。仲要話2星期前已截booking..我想講,你估我係神童呀,一早會知我老公今日會病嗎?嘉寧大廈仲要收貴200掛號費。不是醫者父母心嗎?呢啲人完全無諗過人感受,太過份啦

別墅

想生BB熱投

welovebbs 發表於 15-8-23 16:26
我個人覺得何醫師係老人家脾氣,所以通常我都好小理,最緊要醫得好我同老公就得但佢啲門診姑娘就衰 ...

上一個星期日?我都係早幾日打去book 咋喎,都有位,嘉寧診金係120 定130,唔係200。 其實可能有人book 左no show ,唔俾你等waiting 咁怪既。

別墅

想生BB熱投

Lyk0920 發表於 15-8-23 03:54

佢又無叫我天天都做運動,正覺黎講佢無叫我做運動。何醫師只係同我講食左藥,可 ...

我果日個副醫師好癈好老態度又唔好,而且好似唔知我要生仔,但醫師睇我時佢一直坐係隔離,雖然好似係寫緊野,所以我睇完都一頭霧水唔知要點介口。唉,我諗我都要轉去第二間睇下會唔會係另一個副醫師。 何醫師無話我體質點,雖然我都知自己有痰濕熱,佢只係叫我戒酸辣濃味。 我食飯反而會好攰,飯氣攻心,而且自從食中葯後嚴重左,一個鐘內一定要訓覺。所以忙果排都唔敢食飯。 我有同ec 講我哩個情況,但佢無講點解,我又唔敢問。

因為我失眠,所以佢仲未開生仔葯俾我,只係開左訓覺加通便葯,佢叫我7-8pm 食,但係我食完仲精神左完全訓唔到,改左中午食先好啲,可以早訓返小小,而且佢啲葯食完我肚漲漲,好唔舒服.....另願佢唔好幫我通。佢問我大便正唔正常,我同佢講我飲奶同食生果就去到大大,唔食就可能幾日都無,跟住佢就話開通便既,叫我唔使飲奶,但我問佢係要咪要戒奶,佢又話唔使戒,只係唔使飲佢黎去便便.....有啲莫名奇妙....

別墅

引用:Quote:welovebbs+發表於+15-8-23+16:26+我

原帖由 littlelaputa 於 15-08-23 發表
上一個星期日?我都係早幾日打去book 咋喎,都有位,嘉寧診金係120 定130,唔係200。 其實可能有人book ...
係今日呀,嬲都震。佢收我地係200呀。好肯定的

別墅

引用:Quote:welovebbs+發表於+15-8-23+16:26+我

原帖由 littlelaputa 於 15-08-23 發表
上一個星期日?我都係早幾日打去book 咋喎,都有位,嘉寧診金係120 定130,唔係200。 其實可能有人book ...
連等都唔比等班女人實在太過份。我下次見到何EC一定投訴佢地,係嘉寧先咁衰

別墅

想生BB熱投

咁你執左幾包葯?共幾錢?

別墅

想生BB熱投

welovebbs 發表於 15-8-23 20:42
連等都唔比等班女人實在太過份。我下次見到何EC一定投訴佢地,係嘉寧先咁衰

...
咁你執左幾包葯?共幾錢?

大宅

之前都有打算去看何醫C, 因為我朋友是看佢好孕及健康生左, 不過時間對我來說真係好難夾到, 所以我最後選擇去看另一位了

首頁

尾頁

跳至