自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:完全唔想同佢有呢個關係,佢個假面具都係62

原帖由 Ming_shirley 於 15-07-29 發表
完全唔想同佢有呢個關係,佢個假面具都係6299面前自爆左,全世界都知佢對我做過啲咩

...
其實點解會搞成甘?好難想像無啦啦點解會甘

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

相敬如賓, 君子之交淡如水, 都係講下仔女嘢....
妯娌由你由得你
你若盛開, 蝴蝶便來!

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唔好,佢對眼生係頭頂,我地0溝通

原帖由 MC(TIGER) 於 15-07-29 發表
唔好,佢對眼生係頭頂,我地0溝通
X 2

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我待人宗旨:1.你是什麼貨色,我就什麼臉色。

2. 你敬我一尺,我敬你一丈。

好彩我大部份既阿嫂們,都大過我好多,當我係女咁錫啫﹗﹗﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

一年見3次內, 淨係say hi and bye

男爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

1年見幾次,大家客客氣氣

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

無乜特別好,大家客客氣氣,各自為政!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

一年見幾次,大家無乜話題,佢嚟咗十幾年,啲廣東話都未講得正,基本上我都聽唔明佢講乜

子爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

普普通通客客氣氣咁羅無特別

反而同自己家弟婦關係好0k

水晶宮

MC(TIGER) 發表於 15-7-29 14:50
唔好,佢對眼生係頭頂,我地0溝通

Same here
其實第一日見auntie, 佢都係避開我, 大力關門匿入房, 真係一句都無講過0接觸.
到依家返去做節, 佢都唔會同我一齊食飯, 都唔知咩得罪佢.

禁止訪問

回覆:妯娌關係

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:大時大節先見面,見面有傾普通計,無乜特別

原帖由 nicolecocola 於 15-07-29 發表
大時大節先見面,見面有傾普通計,無乜特別話題,食下飯就bye bye ! 無需要太close

...
我姑9年紀唔細,又無請過姐姐,佢對仔女大我嗰對20+,老老實實佢成日就以上方面向我提出意見,即對姐姐、照顧細路,但大佬呀,你又未請過姐姐,唔知幾煩,成日攞返廿年前嘅嘢嚟講,我堅唔想太親近囉

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

想問大家係點稱呼妯娌架?
假如3兄弟, c6排第2, 咁應該叫c6呀哥老婆做大伯娘? 叫c6細佬老婆做三嬸??
定係可以就咁叫大嫂, 三嫂???

大宅

同其中一個以前關係唔好架,見到面都唔會彩大家,時間耐左,大家都成熟左,又無咩野lu,平均一個月都見到幾次,都係傾下仔女經咁,不過唔會深交,另一個就乜都傾,都算friend,成日呻大伯d衰野

大宅

引用:想問大家係點稱呼妯娌架?假如3兄弟,+c6排第

原帖由 gloriatutor 於 15-10-07 發表
想問大家係點稱呼妯娌架?
假如3兄弟, c6排第2, 咁應該叫c6呀哥老婆做大伯娘? 叫c6細佬老婆做三嬸??
定係可 ...
我叫呀嫂

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

wrongmary 發表於 15-10-7 14:59
我叫呀嫂
i see.咁你叫c6呀哥/細佬, 會唔會都叫大哥/細佬? 定叫大伯/叔仔?
thanks.

大宅

我同阿嫂關係就好似多咗個家姐咁,成日一起做d偷雞摸狗的事(例如:瞞住吖媽掉咗d佢唔肯掉的野)佢包起我一日三餐,我日日大爺咁等食,去洗碗我拖地,過得甜蜜蜜

大宅

引用:Quote:wrongmary+發表於+15-10-7+14:59+我

原帖由 gloriatutor 於 15-10-07 發表
i see.咁你叫c6呀哥/細佬, 會唔會都叫大哥/細佬? 定叫大伯/叔仔?
thanks.
會叫大哥咁囉,跟我老公叫

gloriatutor    發表於 15-10-7 15:58

男爵府

我同阿嫂成日wechat講c6啲衰嘢

子爵府

一年見唔到一次, 佢係b6, 冇溝通

首頁

尾頁

跳至