自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:各位jm,多謝大家鼓勵,我走出左厠所了,今

原帖由 cand 於 16-01-09 發表
各位jm,多謝大家鼓勵,我走出左厠所了,今日亦冷靜左,我知道我的情緒有好大問題,但我未有勇氣去面對,要 ...
餵唔到人奶冇所謂,有奶粉食,唔會餓親!
最緊要係如果醫生都叫你食藥既,就一定要食,醫返好自己最重要

男爵府

回覆:cand 的帖子

諗開d,個老公真係唔值得你為佢去死架.你要諗你係泥個世界上仲有爸爸媽媽同BB,佢地係最愛你嘅人,佢地失去佐你會好慘,好傷心,你都唔想個仔仔以後由個後母照顧吧!所以加油,捱一下很快過去,有咩唔開心就上黎呻,講出來心情會好d

翡翠宮

cand 發表於 16-1-9 05:52
各位jm,多謝大家鼓勵,我走出左厠所了,今日亦冷靜左,我知道我的情緒有好大問題,但我未有勇氣去面對,要 ...
吃奶粉冇問題呀!只要媽媽身心健康,BB吃奶粉啫,我2仔也吃奶粉大,一樣健康,快樂!
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

引用:我已經盡左力照顧bb,盡左力照顧你,盡左力

原帖由 cand 於 16-01-08 發表
我已經盡左力照顧bb,盡左力照顧你,盡左力照顧個家,我知做得唔夠好,但你可以體諒下我嗎?我想教好bb,你 ...
冷靜,過一排bb就冇咁易扭計,我bb出世喊百日,最終都捱過,加油,唔開心上來傾

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆:cand 的帖子

揍bb是好辛苦的,放鬆d,唔駛太緊張,bb是feel到你的情緒的,你越急越緊張,佢就唔舒服,所以喊。如果佢真係成日喊,可以試下俾個奶咀佢安撫下。
如果喂人奶辛苦,吃奶粉是冇問題的我女都是吃奶粉大,唔好迫自己太緊。
有問題要找人幫手,有邊個一生出嚟就識揍bb? 捱過2個月,bb適應了,你又上手了,會好好多。好多男人都唔願幫手的,靠佢你都唔放心,可以找你媽咪幫下手。

男爵府

回覆:我想死

唔好咁諗呀!……
BB好慘好掛住媽咪!時間會過去!阿B大D就好了!
加油呀!

大宅

各位jm,我打左去18288向晴熱線搵人傾訢,知道應該點做

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

唔好諗埋一邊,放鬆D,加油吖

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

大宅

不如你試吓叫社工同你老公傾吓,等佢知道你嘅處境,做咗呢一part,唔得先再諗!另外,有無娘家可以返?如果屋企人肯支援一下,對件事會有d幫助,起碼你可以抖吓氣,唔駛喺個困局入面!

大宅

各位jm,多謝你地,係我失落,漰潰時的安慰,開解,我已經決定去見健康院姑娘,希望幫到我!

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

引用:我已經盡左力照顧bb,盡左力照顧你,盡左力

原帖由 cand 於 16-01-08 發表
我已經盡左力照顧bb,盡左力照顧你,盡左力照顧個家,我知做得唔夠好,但你可以體諒下我嗎?我想教好bb,你 ...
湊bb有時真是吃力不討好,做過媽媽的jm們都會明的,妳唔好灰心,千祈唔好一時衝動吖。太嬲時,飲杯水和深呼吸,加油,支持妳。

大宅

樓主你見完姑娘,以後有咩唔開心,有咩想問都上黎同大家傾下啦!

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

cand 發表於 16-1-9 23:18
各位jm,多謝你地,係我失落,漰潰時的安慰,開解,我已經決定去見健康院姑娘,希望幫到我!

...
樓主,厘段日子一定唔容易!
雖然困難,但見到你願意面對和努力尋求幫助。

你好叻㗎喇! 要欣賞自己!加油!

公爵府

引用:各位jm,多謝你地,係我失落,漰潰時的安慰

...
你做得很對啊!
祝福~

寶石宮

2024年龍年勳章

幸福可以好簡單

男爵府

傻豬!記得每次有死的想法時,立即看看你的baby, 想像他如果沒有了自己親生媽媽陪伴成長,是怎麼的可憐,想下你自己如果沒有媽媽,你的童年及一生,會變得如何?所以,為了你的bb, 你一定要堅強啊!加油!bb需要你!

大宅

引用:各位jm,多謝你地,係我失落,漰潰時的安慰

...
哩度好多jm湊bb時都吃過唔少苦頭,有咩唔開心上泥申吖,有好多知音人架!

我開頭都好亂架,曾經有客人同我講,bb嘅喊聲又溫柔又好聽,轉一轉諗一諗,係喎,而加都只係因為食玩訓嗲而喊啫,日日咁忙日子好快過,老公覺得煩,你咪笑笑口望下Bb囉,可能佢放工返來攰加上寶貝未戎到夜奶佢返工精神差放工就忟啲。。。捱多一陣子啦,搵人傾下,好快過

首頁

尾頁

跳至