使用意見

跳至

首頁
34567...23

尾頁

珍珠宮

edea 發表於 12-3-3 17:38
你仍然唔明白? 唔係唔聽話問題, 係有人誣衊版主, 即係講一D唔係事實既說話, 做人唔係咁樣, 說話要負責任, ...

我追左咁多頁,覺得最過份既只有出自你手既"四處便溺"

人地誤會你,你冇必要請人離開掛...咁太跨張..

bk日日都有a誤會b,c又誤會a,有咩問題?人生從來都係會遇上無數誤會誤解喇,有邊個未俾人誤會過?

人地唔服,你可以講到佢服,唔係利用特權叫人走,咁會變成有強權冇公理.

我唔係鬧你或者針對,我只係覺得你要請人走實在太跨張,本來就只係一件小事.

王國長老

王國長老

哈哈媽咪 發表於 12-3-3 17:43
我諗版規果度真係要改改。
改什麼呢?
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

複式洋房

回覆:版主講進 請問"自由講場"既定意係咩呀?

都唔明有乜好嘈,個topic又唔係冇咗,版主做分類又話河蟹

我想同人討論nowtv海潤台套內地劇盛女時代都知要去影視娛樂開topic,咪一樣有知音人

珊瑚宮

BaoYue_BaoKun 發表於 12-3-3 15:48
你應該做版主

我真係有查詢申請手續架 ...............................

.................... 但個個都當我唱歌,唓

alicealice313    發表於 12-3-3 18:00

禁止訪問

王國長老

王國長老

-bella- 發表於 12-3-3 17:45
我追左咁多頁,覺得最過份既只有出自你手既"四處便溺"

人地誤會你,你冇必要請人離開掛...咁太跨張. ...
在妳來說, 個人誠信被質疑或者是小事, 但我卻覺得是我的底線, 無論如何被批評, 我都一直忠於本份, 做得版主, 不可以因為以個人喜好去行事, 一定要對BK對會員有承擔, 在移動主題與否的觀點上, 會員存在很大分歧, 不移, 很多會員覺得自由講場似垃圾崗, 什麼都貼進來, 明明有專屬討論區都不肯用; 另一批會員覺得版主移走文章是不自由, 叫什麼自由講場?

你是版主, 你又會怎樣做呢? 我不是不接受批評, 而家想問大家, 可有實際對策令大家都滿意? 我亦希望有實際的答案, 光是批評已經行不通, 如果有好的方案, 版主會詳加考慮, 謝謝.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

公爵府

引用:Quote:alik+發表於+12-3-3+17:19+我覺得呢

原帖由 edea 於 12-03-03 發表
呢個係張貼者既責任. 版主已經開左圖片版供相關帖子貼入去.
可能要改個明確既板名,例如"曬命專區"

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

子爵府

墨餅正職唔通係公關答得

禁止訪問

珍珠宮

edea 發表於 12-3-3 17:52
在妳來說, 個人誠信被質疑或者是小事, 但我卻覺得是我的底線, 無論如何被批評, 我都一直忠於本份, 做得版主 ...

咁你試下放開d,呢個社會個個都會有機會被人有理/無理批評,eq高既一笑置之,反之................自己激死自己..何必呢..

我07/08年先上bk,一直都唔覺自由廣場好亂,反而家下搞新制度開左好多新版出黎先覺得亂

王國長老

王國長老

andrewknwong 發表於 12-3-3 18:00
回覆 edea 的帖子

很簡單, 對那些不是"粗言穢語", 不是"故意洗版", 不是故意"挑起罵戰", 而只是想平和表達 ...
我相信已經將問題解釋得很清楚, 如果你可以給我實際可行的對策, 我會感謝你, 如果你仍然只堅持你個人觀點是全部, 抱歉, 版主要顧及其他人感受去採取中立的解決辦法.

王國長老

王國長老

-bella- 發表於 12-3-3 18:02
我07/08年先上bk,一直都唔覺自由廣場好亂,反而家下搞新制度開左好多新版出黎先覺得亂
似乎你的理解是本末倒置了.

現在不能和07-08年相比, BK會員人數一直急速增長, 管理方面亦需要與時並進, 就是因為一直任大家隨便貼在自由講場, 引起近月怨聲載道, 才會開了時事熱話及好圖齊賞兩版, 以供喜歡討論政治, 轉貼新聞和喜歡貼圖的朋友張貼, 並非因為版主去開新版才引起大家不滿.

子爵府

其實大家自律D, 唔好見個話題開左POST, 都仲要開多個差唔多一樣既POST, 咁咪唔會攪到洗版咁囉. 版主都係義工, 一日睇咁多POST都唔簡單, 辛苦晒!!

禁止訪問

王國長老

王國長老

andrewknwong 發表於 12-3-3 18:20
回覆 edea 的帖子

對不起, 我覺得是你自己(你們)庸人自擾, 沒處理好投訴(如有), 向投訴者解釋清楚這裡叫" ...

版主總不能雙手掩耳對會員合理的訴求置諸不理.

你不能從另一個角度去了解他人的感受是我和你想法的差距.

不是故意洗版, 但事實上大量政治文章的確造成了洗版, 版主總不能墨守成規, 任由自由講場淹沒.

很遺憾我的做法不能得到你的認同.

珍珠宮

edea 發表於 12-3-3 18:07
似乎你的理解是本末倒置了.

現在不能和07-08年相比, BK會員人數一直急速增長, 管理方面亦需要與時並進, ...

我日日都上bk又唔覺有人嘈話亂喎,
我覺得時事熱話好多餘,以bk會員既習慣,有野想講有野要爆一定第1時間去自由廣場
好似果時菲律賓果單野同日本地震咁,都臨時開左個區出黎,
我覺得咁好好多,當時真係自由廣場頭一頁全部都講同1樣野
但係長期開版時事熱話就唔好,因為人流根本小,開不如唔好開,果度根本冷清清.
就算幾熱既話提去到果邊都凍晒喇,咁有咩用?

係自由廣場既貼,有人有興趣就有人回就會升返上黎,反之冇人有興趣既就冇人回會沉,
呢個係自然淘汰,唔需要咁執著要將d貼調來調去,除非真係18+要調去健康談性喇.

話時話,潮流時尚夠唔係鑽戎區/名牌區喇,咪又一大堆鑽戎/一大堆貴價袋,
咁不如再開一個副版叫"齊晒鑽戎""多謝老公"名牌專區"

我見有人話唔敢入果版問衣著,話入左去都快手走返出黎,覺得果度唔係問平價野既地方
版主又點解決呢d問題?

曾經,果版好多人問襯衫問題,又好多人講雜志袋,之後名牌黨入侵,果邊講平價潮流既人就消失了....如果要講本末倒置.我諗呢個係頭號問題版塊,我記得有人出過幾次post,都冇人理

thinkpanda  相當同意用一個版做自然淘汰,版主可以將重覆度高既thread 合併  發表於 12-3-4 15:18

伯爵府

畀面勳章

某d會員會唔會敏感左呢?!bk有咁多個版,係你地話版主移你帖既同時,大家有冇諗過自己既帖係咪post岩版呢?!如果個個都將d帖post晒係自由講場,咁就唔需要開咁多唔同既版啦!版主佢地都辛苦架,日日有咁多個帖要睇要跟,佢地又有自己既工作同家庭,佢地都係義務架咋,大家可唔可以俾d體諒同包容呢?如果大家覺得版主做得呢個位就應該要"食得咸魚抵得渴",接受大家既批評或惡意投訴的話,我想問下有冇人覺得自己比他們更適合做版主呢?!你地係咪又可以做到好公平、個個會員都好滿意先?!唔係話版主一定岩晒,但大家係責難別人既時候,係咪應該係人地既角度諗諗?!可唔可以俾返多少少包容同體諒呢?如果大家可以合作d,將自己既帖post返係岩既版度,咁大家都可以少d爭論同罵戰囉!!呢度係討論區,可以俾大家上來講下自己既意見同分享,但都要跟個討論區既規矩囉,唔係講咩[言論自由]就大晒架,好似講時事既帖,點解唔係post返係時事版呢?點解一家要post係自由講場呢?如果唔係點解要開多個版叫[時事熱話]呢?如果大家覺得唔公平,可以唔上呢個討論區架!!版主一日要處理咁多帖,你覺得佢地可以移得晒咁多帖去返岩既版度咩?!同埋,呢個世界本身就係唔公平架啦,大家點解唔可以包容體諒少少呢?!(純粹個人意見,不喜勿插)
不好點評我,我睇唔到架!!Thx~~

王國長老

王國長老

-bella- 發表於 12-3-3 18:26
我日日都上bk又唔覺有人嘈話亂喎,
我覺得時事熱話好多餘,以bk會員既習慣,有野想講有野要爆一定第1時間去自 ...
如果俾人嘈到咁你都見唔到, 或者係timing唔岩啦. 開晒topic投訴, 仲有舉報, PM.....

你當然可以有妳看法, 因為事實冇話誰對誰錯, 但版主既責任係要搵一個協調既解決辦法, 亦唔會令全部人都高興.

潮流時尚版, 點解唔可以討論平民化既衣著? 我地已經係成年人, 唔通做人要冇自信成咁, 要介意人地眼光? 我好相信BK大部份媽咪都唔係濶太, 大家都喜歡平民化既衣服, 人既價值唔係以金錢衡量, 如果有人認為自己唔係著名貴衫用靚袋就唔敢入去討論, 問題唔係在人地身上, 而係自己身上, 只有自信唔夠, 先會咁介意. 呢個問題冇人幫到, 版主亦冇可能干涉其他人唔可以討論名牌, 大家都有自由, 自己做人冇立場冇信心, 邊個幫到你呢?

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

其實 "國有國法 家有家規"

係人地頭 ~ 就要 配合 服從 和 尊重 = 遊戲規則
Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

首頁
34567...23

尾頁

跳至