樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

fid 真係明燈黎架! 早幾年FID話樓市趺,結果我去左買樓收租,現在層樓價都升左30%

伯爵府

引用:+本帖最後由+tchan318+於+12-3-18+16:42+編

原帖由 tchan318 於 12-03-18 發表

fid 真係明燈黎架! 早幾年FID話樓市趺,結果我去左買樓收租 ...
原來ni度咁多"線"人

侯爵府

tchan318 發表於 12-3-18 16:27
fid 真係明燈黎架! 早幾年FID話樓市趺,結果我去左買樓收租,現在層樓價都升左30% ...

係呀,好多 BK 網友,本來諗住睇定 D 先,一見 fid,即刻入市,因為 fid 係很出名的.....BK 樓市明燈。

唔識佢都叻極有限......
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

複式洋房

really?

侯爵府

fid 發表於 12-3-16 19:05
若一城九千,還有三千水位,你真是要入多幾件,到時你可買副好的棺材放自己入去,我真係比你笑死:fu ...

又係你.....

一別多年,你做乜攪到口出惡言咁 cheap, 唔似你性格。

唔通老師 bigballball 意外橫死對你打擊很大?

如清明得閒,一齊去拜老師山,我年年都有去,你已經幾年冇去。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

大宅

Sumyeema1 發表於 12-3-16 15:21
我又舉個例子:

朋友一家原本住康x 花園 (full paid)
你個朋友例子好似我個租客,不過佢層樓在九龍,
佢又係在09年中放了層自住樓給我,
一直向我租住番層樓至現在。
初時佢放賣以為抓住高位,
然後想在何文田置業,
可惜佢無即時買番,
故現在成為我的好租客,
三年租金差不多交了四十萬給我。

公爵府

引用:+本帖最後由+tchan318+於+12-3-18+16:42+編

原帖由 tchan318 於 12-03-18 發表

fid 真係明燈黎架! 早幾年FID話樓市趺,結果我去左買樓收租 ...

咁真係準過好多分析員喎!

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

大宅

係呀! 我記當時佢講完之後,樓市升到Ba Ba聲跟住佢就消失左一段日子。

不過今天佢再次出現啦!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

fid 發表於 12-3-14 16:38
由於部份屋苑已超九七價,見頂信息已出,泡沫樓市開始了,我不希望政府壓樓市,待最後泡沫出現時就開始下跌 ...

而家好多樓係大陸人買咖,人地越來越有錢,紙水越來越高,國內樓又越來越貴,香港樓呢幾年既升幅對於國內大城市來講仲算少,如果香港樓價現時來一的大調整,最開心既係國內部份有錢人。

樓價唔係必升,但如果好似樓主咁,簡單地見樓價高過九七就興奮倒要開壇教人賣樓,真係.......

公爵府

引用:Quote:fid+發表於+12-3-14+16:38+由於部份

原帖由 MRNT 於 12-03-19 發表
而家好多樓係大陸人買咖,人地越來越有錢,紙水越來越高,國內樓又越來越貴,香港樓呢幾年既升幅對於國內 ...
大師又袋錢入我地袋!

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

男爵府

ume 發表於 12-3-18 20:30
咁真係準過好多分析員喎!

前輩教落:

一流既分析員係講親都中既,睇升多數升,睇跌多數跌,呢d高人通常我地都識唔倒,人地忙住搵錢都唔得閒教我地;

二流既分析員係岩岩相反,講親都錯既,睇跌個市就升,睇升個市就跌,呢d好朋友我地只要善於利用,係完全可以取代一流分析員咖。

可惜我識果d多數係三流分析員,四哥,五叔,六嬸,講親都一半中一半唔中,叫人點跟啊?

公爵府

引用:Quote:ume+發表於+12-3-18+20:30+咁真係準

原帖由 MRNT 於 12-03-19 發表
前輩教落:

一流既分析員係講親都中既,睇升多數升,睇跌多數跌,呢d高人通常我地都識唔倒,人地忙住搵錢 ...

男爵府

tchan318 發表於 12-3-18 16:27
fid 真係明燈黎架! 早幾年FID話樓市趺,結果我去左買樓收租,現在層樓價都升左30% ...

轉頭佢會出來講,佢係09年尾最低位果陣傾盡全力入左唔少貨,不過唔記得話俾大家知姐。

男爵府

Ben2003 發表於 12-3-18 17:23
又係你.....

一別多年,你做乜攪到口出惡言咁 cheap, 唔似你性格。

佢咒人又真係唔岩wor........

大宅

回覆 Jason 的帖子

市中心

禁止訪問

引用:回覆+Jason+的帖子 市中心

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

樓市有升有跌,請大家討論時保持禮貌及泠靜!

多謝合作!

版主 大力大力
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至