懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

同意幾位JM嘅說法!對於我以及好多跟開余醫生嘅JM嚟講,已經有所憂慮,但而家除非嚴重到停牌或好明顯係佢好有問題,如果唔係對就嚟生得嘅我哋,都唔可能有其他打算,而那些不停一沉百踩嘅報導同一向沉默而有不快經歷嘅JM,有冇諗過對我哋嚟講係好殘忍,係折磨,想我們怎樣?都生嘞,可以點?大家到將為或巳為人父母,都會擔憂,可否支持下我哋,亦都祝福那對父母及BB!

水晶宮

引用:同意幾位JM嘅說法!對於我以及好多跟開余醫

原帖由 littlesweetie11 於 12-09-07 發表
同意幾位JM嘅說法!對於我以及好多跟開余醫生嘅JM嚟講,已經有所憂慮,但而家除非嚴重到停牌或好明顯係佢好 ...
準媽媽,靜心安胎等bb出黎,我今年一月係dr yu開刀,好順利,你都會一樣!!

別墅

原帖由 littlesweetie11 於 12-09-07 發表
同意幾位JM嘅說法!對於我以及好多跟開余醫生嘅JM嚟講,已經有所憂慮,但而家除非嚴重到停牌或好明顯係佢好 ...
Littlesweetie11: 睇完你既post我真係眼濕濕,講既同我諗既一樣

大宅

bluetulip 發表於 12-9-7 13:57
準媽媽,靜心安胎等bb出黎,我今年一月係dr yu開刀,好順利,你都會一樣!!

...
多謝妳bluetulip, 本來已為生而緊張,突然有咁嘅新聞,可以想像心情複雜,多謝妳支持呀!

複式洋房

回覆:adayy 的帖子

我想像到BB媽咪嘅狀況,所以你哋一班朋友一定要撐住佢,多啲關心鼓勵佢,為佢祈禱,幫我向佢送上祝福,自己都做人媽咪,見到小朋友受苦,嗰種痛苦一定係好痛...你哋有無諗過喺facebook成立專頁,可以收集更多人嘅祝福,都等佢哋感受到大家俾佢哋嘅支持,anyway, 祝福你嘅朋友同BB, 希望BB快啲渡過危險期,BB加油!

大宅

MayBride 發表於 12-9-7 14:01
Littlesweetie11: 睇完你既post我真係眼濕濕,講既同我諗既一樣
我哋都要為BB同自己加油!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我都會搵Dr. Yu生, 應該唔會轉lui...
想問下搵Dr. Yu開刀的jm,傷口痛左幾耐? 會唔會麻醉過左係唔係超痛? 傷口埋口好唔好?

husky168  我兩胎都係佢開刀, 手勢GD, 傷口唔痛, 埋得好靚, 放心佢手勢真係好,唔痛  發表於 12-9-7 23:49
bonbonha  我係余E生開刀。唔係誇張.我真係一D都冇痛過,只係落床時有拉扯的唔舒服。  發表於 12-9-7 23:23

別墅

引用:我都會搵Dr.+Yu生,+應該唔會轉lui...+想問

原帖由 wu1107 於 12-09-07 發表
想問下搵Dr. Yu開刀的jm,傷口痛左幾耐? 會唔會麻醉過左係唔係超痛? ...
上胎佢開刀,真係冇乜點痛,第二日已可落床,埋口也很好(約3.5年前了)

大宅

wu1107 發表於 12-9-7 14:37
想問下搵Dr. Yu開刀的jm,傷口痛左幾耐? 會唔會麻醉過左係唔係超痛? ...

唔知係我自己勁定係佢開刀手勢好....我個陣夜晚7:30開刀, 到第2日中午1:00個陣已經可以落床了~
同埋d人話落床個下會好痛, 但我又唔覺得好痛喎 (可能因為之前d陣痛真係太痛)
因為我個陣住雙人尾房, 所以落床後再行一大段路先可以去到餵奶....咁依段路就會一路行一路忍忍痛!!! 不過到第四日我已經行得走得仲忍唔住要求提早一日出院了

複式洋房

睇完咁多位jm的post,我覺我事主BB及其父母確實是很難過!最希望他們可以平平安安同一家團聚!加油!努力!
我不是睇余醫生的,在這個階段,我們全部都不是醫護人員或目擊整個生產過程的人,故實在難以去猜測同定奪意外之發生成因。所以我們不要在這邊討論整個成因如何了?交由專業人士去跟進及處理吧!
但睇完個post之後,另一個感覺又湧現了,就是現在由余醫生負責的孕婦的心情會如何?不安!忐忑!懷疑!就全部出現了,做成他們整個胡思亂想,對他們的確又是一個影響。所以,我想我們一方面為事主BB及其家人祈禱的同時,都為這些正在「囉囉攣」的待產jm加加油!希望他們一切順利,生一個健健康康的小寶貝出來!

大宅

引用:睇完咁多位jm的post,我覺我事主BB及其父母

原帖由 Joanneyf 於 12-09-07 發表
睇完咁多位jm的post,我覺我事主BB及其父母確實是很難過!最希望他們可以平平安安同一家團聚!加油!努力! ...
係喔!希望各位準媽媽唔好太擔心,好好享受餘下的懷孕過程~用最愉快的心情去迎接bb的來臨

送上一張由余醫生接生的小b相同各位媽媽打打氣!add oil

50246419  好想咬啖   發表於 12-9-7 17:24

別墅

引用:睇完咁多位jm的post,我覺我事主BB及其父母

原帖由 Joanneyf 於 12-09-07 發表
睇完咁多位jm的post,我覺我事主BB及其父母確實是很難過!最希望他們可以平平安安同一家團聚!加油!努力! ...
Thanks Joanne. 我係第二胎搵余於十月尾開刀,第一胎都係佢開刀。由一開始既不安,到依家睇左咁耐post,多左資料,亦好多媽媽搵過佢接生既分享,開始個心定左d。但始終,同當事人一樣,都等緊仁安一個交代,究竟成因係咩

大宅

多謝妳哋嘅理解同祝福,我哋需要嘅係正能量!
Kerobebe, BB好可愛,希望好似妳咁有個健康可愛B!

大宅

畀面勳章

唔會停牌喎:;pppp:唔係就大影響

大宅

LeeJason 發表於 12-9-7 16:48
唔會停牌喎唔係就大影響
正常都唔會!

大宅

littlesweetie11 發表於 12-9-7 16:48
多謝妳哋嘅理解同祝福,我哋需要嘅係正能量!
Kerobebe, BB好可愛,希望好似妳咁有個健康可愛B! ...

放心, 一定可以!!

洋房

回覆 LeeJason 的帖子

一定唔會信動新聞.
未見過佢地有中肯新聞.

大宅

kerobebe 發表於 12-9-7 17:13
放心, 一定可以!!

大宅

rloveb 發表於 12-9-7 17:32
回覆 LeeJason 的帖子

一定唔會信動新聞.
冇錯,失咗報業客觀態度,好差!

大宅

引用:Quote:原帖由+Joanneyf+於+12-09-07+發表睇

原帖由 MayBride 於 12-09-07 發表
Thanks Joanne. 我係第二胎搵余於十月尾開刀,第一胎都係佢開刀。由一開始既不安,到依家睇左咁耐post,多左 ...
咁啱我都係10月尾余醫生開刀,你定咗幾多號?唔知我地有無機會相遇呢?我依家等緊擇日,下星期先cfm。其實余醫生好好,俾我自己選擇時間,無額外收錢!

首頁

尾頁

跳至