美容扮靚

跳至

首頁
34567...36

尾頁

大宅

回覆:KWOKPHOEBE 的帖子

你真好,分享好詳細!

男爵府

回覆 snoopyiu 的帖子

吃入肚個D 我唔會羅 我情願用錢買燕窩吃 都唔敢冒險 我每日早上都吃半碗籽燕窩 其實唔貴價 因為一只燕盞都可以開3日羅 一斤燕窩可以吃好耐

男爵府

回覆 pig豬 的帖子

YSL洗面奶可以佘妝 但系我一般都用馬來西亞甘油 開1比2水 自己DRY 洗左D化妝先 甘樣乾淨好多 又唔油 唔會堵塞毛孔 重點系 無乳化 唔會搞到眼蒙查查

大宅

引用:回覆+涼宮春日+的帖子 其實+你用4K一個療

原帖由 KWOKPHOEBE 於 12-09-22 發表
回覆 涼宮春日 的帖子

其實 你用4K一個療程 一般一年需要用兩次 系FOR 修復肌膚用家 但系LA一般都系屬於長 ...
我都信貴野買平用ge道理,如果唔係我就唔會用lp個白金line啦。

而whoo我都有買還幼line個精華,cream 同eye cream。
我仲買過cle de peau 個普通line(包括la creme)同synatif成套黎用。
valmont同cellcosmet都成條line用過。
更貴ge noesa我都有成條line用。

但係綜合我甘多年ge敗家經驗(我都3x,只係細過你幾年咋),覺得未必一定係瑞士出品或賣得最貴ge先係最好用最有效。最緊要係同自己夾唔夾。老實講,以上品牌黎講我覺得lp最好用。只係依家覺得whoo更好only,係就係平過lp,但其實圍返每個月護膚ge錢都要用幾千蚊架(我無做facial)。so far,好彩我都未有皺紋。

男爵府

KWOKPHOEBE 發表於 12-9-22 20:20
回覆 KWOKPHOEBE 的帖子

上邊系最簡單 我如果你使用習慣好 我發D複雜點 但系一定要注意用量 不然會好油同 ...
點解要玫瑰果油溝toner用???有咩效果??

男爵府

回覆 rosannalam 的帖子

一次出血用幾耐 我無計算過 我老公認識我個時我就系一個泡在化妝品護膚品裏面咯 所以他習慣左 但系如果就按基本3部曲護膚黎講 唔系好貴 洗面奶爽膚水 大約1200 精華如果我無記錯 2000幾 面霜 就唔記得 反正入LA 就一次用8000 左右 3個月一次 但系我有用其他LINE 包括黃金 同埋白金(白金香港唔適合 1萬左右 但系香港唔好用 只適合北美) 所以如果一般 就普通 應該講 就1萬左右可以用4個月到半年 至於MASK 我就比較投入大 因為真系好重要 可能系我個人愛好吧 反正一年我基本人生工程就系護膚 包括身體 頭髮

男爵府

回覆 becky_green 的帖子

玫瑰果油 系一個非常好的護理液 恩 因為如果不加爽膚水 好油 其實如果唔系非常干皮膚 都建議唔好用 特別系唔系經常控制分量 都儘量唔好 但系如果你習慣左用護膚品分量 就去試試 玫瑰果油系一種純天然非常好的護理液 好多國際明星都有用 但如果不適量 會馬上出痘痘。。。所以個人唔建議

男爵府

回覆 becky_green 的帖子

玫瑰果油效果 非常非常多 包括 淡斑 保濕 均衡膚色 去紋 (去紋特別有效果)等等等等 但系就真系要注意分量 要非常注意 容易出痘痘同埋暗粒 我自己調整都成超過兩個星期先把握到分量 切記唔好貪

男爵府

回覆 ritacs 的帖子

一直無回覆你 系剛好今晚我做黎個MASK 做完可以照個照片呵呵

唔系紙 系一種好似塑料蛋白質面膜 離個系美國牌子 具備微導入功能 超級保濕 材料同DR.WU 其中一個系列一樣 但系比DR.WU保濕D 當然DR.WU我都有用 但對比下 黎個好 網站同埋水貨店有賣 500幾 10張 一星期做一張 都OK 如果覺得貴 DR.WU 其實都OK 但選擇甘樣材料保濕好多好多

侯爵府

misswinwin 發表於 12-9-22 16:44
我用緊mioggi個黑豆cream, 日同晚兩隻都唔錯,
之前通常夜晚都用埋個日霜
我都有用緊MIOGGI個黑豆日霜好補濕唔笠, 但夜霜都有少笠, 可能遲D天氣先岩用.

侯爵府

KWOKPHOEBE 發表於 12-9-22 20:17

OK 護膚三部曲都算系新手篇第一 洗面
YSL 支洗面同爽膚水幾多錢?

大宅

引用:回覆+ritacs+的帖子 一直無回覆你+系剛好

原帖由 KWOKPHOEBE 於 12-09-22 發表

一直無回覆你 系剛好今晚我做黎個MASK 做完可以照個照片呵呵
咁即係咩牌子呀?你係邊間水貨店買?

大宅

回覆:KWOKPHOEBE 的帖子

比條link,thanks!

男爵府

你要乜野LINK??唔明白啊

男爵府

啊 我響美國買嫁 但系我知道香港水貨鋪有 有次記憶中見到 嗯 如果香港難買 買DR.WU啦 差唔多 如果買到DR.WU舊裝 全效 高纖維 更加好

男爵府

回覆 ada0708 的帖子

大約都系5到600左右 好似爽膚水系630 如果我無記錯 但系洗面奶唔記得 因為我每次都買幾支 成日無貨家 用過D 都喜歡用 你自己先去試試啦

男爵府

唔使多謝 大家都系師奶 都希望做個開心靚靚師奶者 反正我得閑 分享下交流一下 都幾好啊

oscar1117  多謝你既分享  發表於 12-9-23 00:26

男爵府

回覆 fathippo 的帖子

LA MER 最經典個只哦 我去到就講要緊致精華 就一只 另外一個系美白羅 LA MER 好似就兩種 比較經典 你去到講 基本都會知道 系30ML 價錢無記錯系2400 不過可能會記錯 因為我都系同CREAM一起買 甘樣可以送好多野比我

大宅

引用:回覆+ritacs+的帖子 啊+我響美國買嫁+但系

原帖由 KWOKPHOEBE 於 12-09-23 發表

啊 我響美國買嫁 但系我知道香港水貨鋪有 有次記憶中見到 嗯 如果香港難買 買DR.WU啦 ...
美國係咩地方買到,我有朋友10月初去美國工幹,另外你知唔知La Mer係美國買平香港幾多?

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

KWOKPHOEBE 發表於 12-9-23 00:12

唔使多謝 大家都系師奶 都希望做個開心靚靚師奶者 反正我得閑 分享下交流 ...
你好 pro

首頁
34567...36

尾頁

跳至