跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇大家講完老公個舖癮,阿島主全部唔好,佢講過減壓既方法就係睇電視,有時我會哦佢兩句睇咁夜因住唔夠精神,但諗諗下,無理由唔畀佢減壓啫!

島主以前好鐘意睇戲,一星期睇幾場,又鐘意煲碟,但生左小朋友後變成一年先睇一兩次,計埋煲碟兩隻手數得晒!

仲有佢最鐘意既卡拉ok,而家只有約公司同事唱lunch k,同埋試過係至正兩歲時一齊唱過兩次,有時真係覺得佢無乜社交活動,剩係參加我d媽媽會聚會,所以佢有得出街都盡量畀佢出,反正我鐘意對住兩個仔多過佢,唔使成人畀佢哦!  

男爵府

易拎,

好唔尋常,錢唔多個日就無事,一有錢係身就全部唔見,不過就自你返去問佢佢都會死口唔認,死無對證!

我覺得你應該報警,叫差佬查係有人偷定係有人落格,仲要將件事b&w寫好叫工人簽名作實,再畀份copy畀agent同immi備案,等佢地作個record都好!

原文章由 CCIW 於 07-11-14 16:05 發表
咪就係lor, 我一定唔信, 根本佢唔係唔見$, 佢自己要左, 邊有咁易唔見$$.

男爵府

睇番聖誕節的補名情況, 發現我們6月媽咪好多已經有第二名.
一係就大緊肚....

大宅

Your 工人 seems very suspicious given she has already 支上期. I agree with Eva and report to the Police - even for the fact that she has dropped her wallet.

原文章由 easybring 於 07-11-14 15:57 發表
佢話買送時,掉左銀包,唔見左.我估人地見佢咁多錢,又抱住bb,下手偷都唔定.可能其他工人所為都唔定.我諗借畀佢先,再每個月還,如果佢做得好,再續約先畀bonus.

...

伯爵府

好媽媽勳章

係,我第一時間都同工人講要報警,如果工人身有c,佢一定會從實招來,佢唔敢報假案.警局係對面馬路.

原文章由 evamama 於 07-11-14 17:26 發表
易拎,

好唔尋常,錢唔多個日就無事,一有錢係身就全部唔見,不過就自你返去問佢佢都會死口唔認,死無對證!

我覺得你應該報警,叫差佬查係有人偷定係有人落格,仲要將件事b&w寫好叫工人簽名作實,再畀份copy畀agent同immi備案,等佢地作個record都好!

...

男爵府

好. 走人拿份野返屋企做.....

伯爵府

好媽媽勳章

多謝各路醒媽指教.

男爵府

多個工人係屋企就會多樣野煩, 易拎, 切忌動氣, 錢財身外物, 五千蚊睇清楚個工人, 都值既!

大宅

me too ! xx aggie xx
原文章由 ardnas65 於 07-11-14 14:20 發表
其實真係好開心識到您地呢班媽咪...

大宅

stephanie,碧海都近我呀,有團預埋我啊!
易拎,假日出下街唔駛係屋企困獸鬥,好快又一日架啦.得閒call我book爐bbq啦!
sandra,你個家庭比我印象好完美,真係諗唔到會分開,我仲以為我會係呢度嘅第一個添!不過見你咁輕鬆,仲有另外一半啦,新生活一定比舊嘅更好!祝福你!!(oli仔咁慬事,應該唔成問題)
原文章由 ky-aggie 於 07-11-14 23:26 發表
me too ! xx aggie xx

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Good Morning!!!! :loveliness:

男爵府

Cathy,
下, 你咩樹呀
好呀, 到時成團預埋你呀...

sandra,你個家庭比我印象好完美,真係諗唔到會分開,我仲以為我會係呢度嘅第一個添!不過見你咁輕鬆,仲有另外一 ... [/quote]

男爵府

早晨! 早晨!!!!

份功課做到2點多, 跟住斯渝又咳.. 我成晚好似無瞓過現在是超級

男爵府

街坊,

早晨!

千幾人都係做到兩點幾, 算快啦!

原文章由 schau28 於 07-11-15 09:16 發表
早晨! 早晨!!!!

份功課做到2點多, 跟住斯渝又咳.. 我成晚好似無瞓過現在是超級

男爵府

街坊,
我效率高
你有無好番些, 至正點呀????
講真呀, 島主無不良嗜好. 我的腦海仲記得3 yrs old當日, 島主和細佬換片的情況.. 真是老豆中的典範.

原文章由 evamama 於 07-11-15 09:27 發表
街坊,
早晨!
千幾人都係做到兩點幾, 算快啦!

等待驗證會員

原文章由 llcathy2004 於 07-11-15 07:23 發表
stephanie,碧海都近我呀,有團預埋我啊!
易拎,假日出下街唔駛係屋企困獸鬥,好快又一日架啦.得閒call我book爐bbq啦!
sandra,你個家庭比我印象好完美,真係諗唔到會分開,我仲以為我會係呢度嘅第一個添!不過見你咁輕鬆,仲有另外一 ...

傻啦.... 唔好俾表面呃到您呀.....

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 schau28 於 07-11-15 09:34 發表
街坊,
效率高
你有無好番些, 至正點呀????
講真呀, 島主無不良嗜好. 我的腦海仲記得3 yrs old當日, 島主和細佬換片的情況.. 真是老豆中的典範.
...

比山渣講中哂 la!!!!

等待驗證會員

係woh花子, 細佬仲有無唔舒服呀??? 哥哥呢?

其實每個人都有"不良嗜好"... 唔好過份沉迷, 用來減壓都ok 呀... 最緊要係識得減壓.... 如果唔係真係人都癲!

男爵府

阿渣,
同意呀. 減壓是好重要如果唔係真是人都癲!!!

原文章由 ardnas65 於 07-11-15 09:52 發表
係woh花子, 細佬仲有無唔舒服呀??? 哥哥呢?

其實每個人都有"不良嗜好"... 唔好過份沉迷, 用來減壓都ok 呀... 最緊要係識得減壓.... 如果唔係真係人都癲!

伯爵府

好媽媽勳章

我冇動氣, d$我要佢每個月還, 再同佢講續約後, 做多一年, 如果表現好畀半個月糧bonus, 完兩年, 表現好再畀半個月bonus. (我其實仲諗緊搵唔搵過工人) 我地真係去左報警, 如果police搵到都可以羅番. 個工人又好似好down. 都唔知真定假. 星期五陪佢去幫朋友匯錢. 之前又試過唔還pccw手提電話費, 被追. 佢都係唔識manage 錢. 除左電話, 我又唔見佢買好多靚野.

原文章由 evamama 於 07-11-14 19:10 發表
多個工人係屋企就會多樣野煩, 易拎, 切忌動氣, 錢財身外物, 五千蚊睇清楚個工人, 都值既!

首頁

尾頁

跳至