自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

禁止訪問

男爵府

回覆:佔中的十五大誤解

支持

伯爵府

禁止訪問

伯爵府

引用:唔鐘意阿媽阿爸阿爺阿嫲, 就應該讀好d 書

原帖由 Pulmma 於 14-10-07 發表
唔鐘意阿媽阿爸阿爺阿嫲, 就應該讀好d 書, 有本錢搬出去。 而唔係攪爛間屋。

係愛屋企, 更加要讀好書 ...
講得好

男爵府

回覆 Kenneth6 的帖子

Support, 幫手推

男爵府

Pulmma 發表於 14-10-7 08:03
唔鐘意阿媽阿爸阿爺阿嫲, 就應該讀好d 書, 有本錢搬出去。 而唔係攪爛間屋。

係愛屋企, 更加要讀好書 ...

你比喻得好好 我記得你個我係老闆娘 post (好似)? 好多人插你
嗰d人, 思考深度只達打工仔水平, 如果5改變, 一世都會係打工仔

做人要有同理心, 識得逆地而處, 咁先睇到全局.
唔係有利於你既, 就不分是非青紅皂白去橕
唔係按原則辦事就叫做涼薄

講開又諗起另一個 post 嗰個好老闆 (所謂)
以前睇係好似好好, 又 funny 又謙虛

佔中事件後露出本性, 膚淺又咀賤, 好似上左身咁
以前既謙虛一掃而空, 鬧我地咩腦殘, C9 即係 C9
雙重標準到 ...............................
我會想像, 順佢者昌, 逆佢者死
畀呢班人選特首真係死, 仲5選個年年派錢既二世祖出黎?

子爵府

認同樓主!佢地最喜歡用D雞毛蒜皮的事來挑釁你。叫佢拎出理擬及例子,就啞了。
民意是要爭取的,憑佢地排山倒海的嘲諷說話,就可以說服得到他人嗎?造夢!

男爵府

Kenneth6 發表於 14-10-7 00:18
佔中的十五大誤解:

1.香港無公義無自由,政府無能:

其實係你唔明白真正的原因,及目的...

是你對佔中的十五大誤解...

而不是他們的誤解...

今朝now請左學者,議員(零售),同學聯上去..

學者分析... 呢幾年黎,因為政府傾斜,建制派不斷羸,贏得黎仲要趕盡殺絕,而且政府不斷宣傳泛民議員=政客!
而一D極左團體,不斷做D小動作(e.g. 霸場)去阻止其他團體遊行示威!政府一路唔理,先會導致咁激烈既反彈...

我唔知網上面有無得睇番,佢地仲傾左幾樣野,可以了解下目前個社會係點...

時事全方位
嘉賓:
批發及零售界立法會議員方剛
理大社會政策研究中心主任鍾劍華
香港大學學生會會長梁麗幗

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:Pulmma 發表於 14-10-7 08:03 唔鐘意

原帖由 kikako_hk 於 14-10-07 發表
你比喻得好好 我記得你個我係老闆娘 post (好似)? 好多人插你
嗰d人, 思考深度只達打工仔水平, 如果 ...
多人插, 亦多人撐。

我唔介意人插, 咁至睇到唔同角度既野。

禁止訪問

禁止訪問

引用:回覆 A_lcy 的帖子噤你答下我,搞噤大件事

伯爵府

回覆:kenneth6 的帖子

唔好意思,依家先睇到你回覆。用手機好難續點覆你,記得幾多講幾多。

我支持爭取真普選,唔係689 下台,689 個名點嚟?就係689 人投出嚟,佢落台都係有第二個689. 撕裂緊香港人嘅係梁振英,香港亂,佢開心過奥巴馬啦下嘛?

唔好下下都話人被毒果洗腦,唔係人人都單一接收資訊咁無知,大陸政府同官員有幾多資金喺香港,我都係上網睇學者分析,我唔覺得撐佔中嘅人有幾大香港主義,論經濟,我唔覺香港比大陸好,民生更加唔好講,如果你覺得香港地產霸權引生出來問題都接受到,你有本事。

你覺得所有學生都係被煽動,罷課為開p 嘅,我建議你睇多d, 唔支持唔緊要,網上有好多獨立媒體,youtube 可睇番cable 新聞,nows 個new 都係free download, 一味話佢地不是完全唔係反佔中其中一個point

nana包    發表於 14-10-8 12:26

伯爵府

再講,禿鷹失蹤係因為佢揾唔到理據出嚟面對傳媒,所以推左二哥出嚟撐保鮮紙係攻擊性武器。

伯爵府

出到催淚彈咁大件事身為警務處長可以唔交待兩句,港人喺菲律賓件事都要阿基諾出聲啦

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

搞民主都要以德服眾, 但係呢壇國際大笑話, 比一眾蟻民(包括我), 睇到笑到收5到聲(亦係苦笑)既小學雞表演玩泥沙
1. 幾個party, 完全無協調...a話走, 6就話: 下, 而家走咪前功盡肺, 甘都得

2. 開頭又話要skip左隻狼, 直接按0字同服務員林太對話, 轉頭又話要隻狼出黎見人, 甘先可以令人服佢....甘即係玩咩式?

3. 和平佔領, 原來係落場彈結他, 開party, 日日撻住塊退熱貼係度吹水, 罷左甘多路, 仲可以厚顏無恥話都係影響少少姐

4. 呢樣最火滾: 玩查車, 我係某post既cm都話過, 咩新c蘿蔔皮去查車呀, FBI上身?

6. 仲好笑話為香港民主, 甘民主點解罷人地條街前5去問下意見先呀..真係法國大餐

笑話不能盡錄

Jnam  處其中,笑唔出   發表於 14-10-8 08:12
Jnam  其實真係好笑,可惜身   發表於 14-10-8 08:12
koala_ys  同感,好兒戲  發表於 14-10-7 19:19
oooasis  講得好!  發表於 14-10-7 19:14
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

大宅

十分同意!

別墅

回覆:ash_yehyeh 的帖子

寫噤大編野,辛苦你了,話時話,好唔pay嗎?

禁止訪問

引用:唔好意思,依家先睇到你回覆。用手機好難續

伯爵府

回覆:meowei 的帖子

我去過金鐘,銅鑼灣,我老公第二朝先返屋企添

如果你睇哂咁多你有左自己立場我尊重你,我只係回覆返樓主再三強調我地被毒果煽動

物資我相信係市民買去,d 水,物資我老公,朋友一箱一箱搬去,你唔信無辦法

首頁
45678...10

尾頁

跳至