自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:同外國人拍拖

佢無心同你發展,純粹呃蝦條

伯爵府

Dating係可以同時date 10個人架。。

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

別墅

引用:你去睇d翻譯講情既書睇下。 綜合來講, 西

原帖由 moniko 於 14-11-24 發表
你去睇d翻譯講情既書睇下。 綜合來講, 西方男人原始打擸既慾望比東方人更高。 女人就係擸物。 如果佢無主 ...
嗯嗯!呢套戲好到肉,值得睇!

其實無論咩國籍都好,都盡量唔好未確定關係前有sex,男人心裏面都好清楚女伴同老婆嘅定位,當然係熱戀期講嘅甜言蜜語可以唔洗上心。

樓主為一個土生土長香港人,真係驚你辛苦呀長此下去

禁止訪問

引用:回覆+cffw+的帖子佢係好想結婚有小朋友,曾

伯爵府

咩種族都一樣,有心的話佢會急過你想 MARK 住你,佢拖下拖下咁話 DATING,你知唔知 DATING = 雙方都可以 GO SEE OTHER PPL聰明男人大你咁多,佢留左一手比自己,你如果係純情鴨鴨 TYPE 的話無謂同佢玩,PUSH 下,唔 WORK 就 NEXT!

的確外國人係比較快有 SEX,我老公係歐裔澳洲人, 識左一個月我地就有 SEX,但三個月我地就訂左婚,由識到結婚行禮都係五個月時間,而且係佢急我唔急係佢之前我華人同鬼佬男朋友都有過,結論係男人就係男人,無分別,佢係愛你的話 D 表現係好出,你會感受到,唔好比「外國人」3個字影響到自己既判斷力

BIGPAT    發表於 14-11-25 12:46
rose-mag    發表於 14-11-25 03:42
熱狗媽    發表於 14-11-24 18:30
優悠在澳洲

伯爵府

kinmi 發表於 14-11-24 20:01
佢無心同你發展,純粹呃蝦條
我欣賞你呢個 TERM,非常直接,我對住香港朋友都好鍾意用呢 3 隻字黎表達「男人」呢樣野
優悠在澳洲

大宅

直接啲問佢,what do you want (in our dating relationship)? just for fun?
雖然咁問有啲蠢,你知道大家定義係約會關係,但係有啲野都係清清楚楚,比較好啲
如果佢直接答你當然好啦,
如果佢冇俾咩反應,帶你遊花園,俾冇承諾的答案,既然大家唔係in a same direction,
咁你就灑脫啲講,我地係咁先!

或者下一個會更好,到若干年後,你會好慶幸你擺脫左一個只會浪費自己青春的人渣~

男爵府

佢食家
你應該放手走人

男爵府

其實樓主是否太執著\"dating\"呢個字呢?! 你係呢度問就只得\"拍緊拖\"呢個定義. 但其實只拍左5個月, 你覺得個男人可以比乜身份你丫?! 而家的年代, 有關係唔一定係親密愛人. 你可能太著緊, 咁㨾只會嚇走人. 港女就係成日比人話拍拖冇guts! 你都係冇guts! 想投入又怕冇回報! 好好享受你的拍拖生活, 係米mr right 好快會知!
(利申, 我老公係加拿大人)

子爵府

引用:咩種族都一樣,有心的話佢會急過你想 MARK

原帖由 jump.jump 於 14-11-24 發表
咩種族都一樣,有心的話佢會急過你想 MARK 住你,佢拖下拖下咁話 DATING,你知唔知 DATING = 雙方都可以 G ...
講得好。愛情冇分國籍,只要佢夠愛你,佢會有行動證明俾你睇,但樓主睇黎用情好深。我相信你為佢喊時,佢應該9成9唔知道亦都發現唔到你有咩唔對路,係你同佢拍拖,我地講咁多,你都會選擇你想聽ge, 其實你冷靜少少,有返少少思想,你就知道自己點做先岩,加油

大宅

引用:我睇到大我19幾年差幾個月就甘年呢個人有冇

原帖由 momoakira 於 14-11-24 發表
我睇到大我19幾年
差幾個月就甘年

子爵府

引用:各位jm,+我想係道問,+因為想收集多d意見我

原帖由 shirley10212004 於 14-11-24 發表
各位jm, 我想係道問, 因為想收集多d意見
我同佢係同事關係,
3月佢開始追我
Dating? 姐係大家係彼此既boyfriend/girlfriend? 如係都ok ge,咁一齊得幾個月,講結未免太快?

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

引用:各位jm,+我想係道問,+因為想收集多d意見我

原帖由 shirley10212004 於 14-11-24 發表
各位jm, 我想係道問, 因為想收集多d意見
我同佢係同事關係,
3月佢開始追我
我c6一開始追我係問我做佢girlfriend嫁,問左兩次,第二次我先答覆佢好呀,同佢會話我地係couple & partner,咁我c6係英國人,我唔知美國係點喇

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

momoakira 發表於 14-11-24 15:47
我睇到大我19幾年
差幾個月就甘年
樓主係幾歲呢?

會不會比妹妹仔比人呃??

大宅

諗清楚wo 我老爺都大我奶奶廿幾年
我奶奶日日嫌棄佢 又老又撞聾
恨不得佢死個隻

男爵府

回覆:shirley10212004 的帖子

我想問佢有冇提過帶你去見家長啊? 以我既經驗如果佢主動話要帶你見家長就ok啦 黎緊仲要聖誕就等於鬼佬新年好重要㗎 (我同過德國 蘇格蘭 法國同澳洲人拍拖 而家老公係澳洲人) 果時我同老公拍左一個月拖就係聖誕 佢主動話要帶我返去見佢daddy 之後佢媽咪同我講我老公從未帶個女朋友比佢daddy見㗎 我係第一個 之後我地就結婚生bb啦 希望幫到你

公爵府

引用:諗清楚wo 我老爺都大我奶奶廿幾年我奶奶日

原帖由 NANCY1109 於 14-11-24 發表
諗清楚wo 我老爺都大我奶奶廿幾年
我奶奶日日嫌棄佢 又老又撞聾
恨不得佢死個隻
笑左

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

需要時間觀察 每個人對dating 既定義都唔同 even係外國人定係香港人 但關係仲係未確立之前最好都係唔好發生關係 我驚最後對方會當妳係間中可以 dating下既 sex partner

男爵府

回覆 shirley10212004 的帖子

你不如直接同佢講大家文化唔同, 唔知dating係乜野意思, 係認真還是拍散拖
睇下佢點答?

男爵府

問佢同你黎梗打算點!
呢d野要3口6面講清楚

首頁
45678...13

尾頁

跳至