潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

到最後一日,一早我當然拉埋男朋友一齊去fsh排隊la
入去之後即刻去leather department搵番個SA,點知個到dSA話我要排隊攞左籌先可以request SA,但我解釋話之前個SA叫我直接搵佢,因為下午飛羅馬,之後佢就打電話比serve我個個SA,confirm我唔係講大話,就同我講叫我等佢一陣,因為佢serve緊另外一個客

等左半個鐘到,佢終於得閒serve我地,佢攞番之前寫底我preferences張紙出黎,再confirm一次,就話ok i go check now
雖然個個moment我都知9成會有offer,但穩陣d,我就show左我隻engagement ring同d相比佢睇,話比佢聽我地之前個晚engaged
除非真係無貨,如果咪無理由唔賣比我掛

佢消失左一陣之後就拎著一個大盒,一個中盒同兩個細盒番黎,帶左我地去mens department到,就話 I have one of your top choice, it's a Kelly 28 in bleu sapphire ghw

一開,仲要係sellier(我都唔記得話佢聽我prefer sellier to retourne),真係開心到傻左,尖叫左一聲!!

之後佢就再sell我個內袋同埋d tutti frutti charms,我迷迷糊糊就買埋個內袋,但charms就唔要,因為我覺得唔係太靚,清清地一條twilly靚好多

btw其實番到黎我都唔係gum想要個內袋,如果有人想要請pm我,絕不賺錢,純粹想去貨

故事就係gum多了,我遲少少再share下買H心得

大宅

CambridgeGirl 發表於 16-7-9 16:14
係呀~就算我而家返到香港,都係keep住追條thread日日睇新system feedback而家個新system都roll out ...

我都覺!
舊年去我係排隊買lindy的,雖然排左兩個鐘,但時間可以自己控制到
依家轉system之後個個都爭做第一,越黎越早去排隊攞頭籌,就算10:30開門去到都要下午先有appointment,11:00到分分鐘quota都full埋!

子爵府

引用:Quote:dnangel25+發表於+16-7-9+14:26+請問

原帖由 missyv 於 16-07-09 發表
Yes
要去排隊攞籌,佢會send個sms比你,入面有條link話你知幾時番去
但要不停refresh因為個時間會轉的:yum ...
Thx😘

男爵府

missyv 發表於 16-7-9 17:43
我都覺!
舊年去我係排隊買lindy的,雖然排左兩個鐘,但時間可以自己控制到
依家轉sy ...
Heehee多謝妳咁詳細既分享呀 睇番中文版有親切感好多!我睇Tpf有幾個人話12點前去到個appt已經係4pm之後都呆咗咁搞法如果想一日有兩個appt, 唯有一朝早去排頭位,咁佢一開門就直接serve你唔使schedule appointment; 然後完咗第一個appt之後再即刻排隊schedule同一日第二次appt,不過應該都已經schedule到臨收舖既時段乜貨都無啦...以後一日排幾次再接再厲呢個策略無用喇~一日得一次機會真係可能要連續去一個禮拜先買到B/K/C

大宅

大鄉里一問 paris無其他分店h 可買到?

大宅

CambridgeGirl 發表於 16-7-9 18:48
Heehee多謝妳咁詳細既分享呀 睇番中文版有親切感好多!我睇Tpf有幾個人話12點前去到個ap ...

Yes 以前可以一日去幾次,但依家根本無可能!依家system根本就係鬥快排隊攞籌,唔似以前朝早去完下午可以再試
同埋攞完籌之後仲要就時間番去appointment,有d唔係幾flexible
不過好在個SA留左卡片比我,話我下次去巴黎可以搵番佢
睇黎結婚相都係要返巴黎影了

大宅

Tzekiu 發表於 16-7-9 21:18
大鄉里一問 paris無其他分店h 可買到?

Paris 有三間H
Fsh, George V and Sevres
Fsh 係總店,所以買到心水野機會較大

大宅

missyv 發表於 16-7-10 13:24
Paris 有三間H
Fsh, George V and Sevres
Fsh 係總店,所以買到心水野機會較大

其他分店要排隊嗎?

大宅

Tzekiu 發表於 16-7-10 19:00
其他分店要排隊嗎?

唔洗gaa
如果你唔係想買大熱款,其實其他分店都會有貨的
但walk in買b/k就fsh就最有機

男爵府

大宅

回覆 missyv 的帖子

Thanks for sharing! You are so lucky!!

大宅

missyv 發表於 16-7-11 09:18
唔洗gaa
如果你唔係想買大熱款,其實其他分店都會有貨的
但walk in買b/k就fsh就最有機

有無試過在分店買到b/k?

男爵府

聽你的故事真替你開心、congratulations

複式洋房

回覆樓主:

開心事唔好停

大宅

子爵府

missyv 發表於 16-7-9 16:57
講完之後個SA都話其實gum夜應該無貨,不過即本試下幫我check check,佢番黎真係話比我聽無貨,but there ma ...

呢間餐廳好難book,想食個lunch 都有難度你男朋友真有心思
Best wishes to you two

大宅

Tzekiu 發表於 16-7-12 04:59
有無試過在分店買到b/k?

有人試過,但機會比較微

大宅

julieee 發表於 16-7-20 23:27
聽你的故事真替你開心、congratulations

thanks!

大宅

PoonBbmama 發表於 16-7-21 00:23
開心事唔好停

大家繼續買多d令野!

大宅

Mann888 發表於 16-7-21 01:30
呢間餐廳好難book,想食個lunch 都有難度你男朋友真有心思
Best wishes to you two :fo ...

其實我都係前幾日先知係個巧合黎ga
原來我男朋友之前都無正式plan過係巴黎求婚,因為我一直都想要一粒2.17卡既戒指(我7月21生日),但佢之前問過好幾間都無
gum啱去之前朋友帶左佢去一間相熟既seller到,本身諗住格下價,但個sales突然攞左一粒oversized既出黎,gum橋就係2.17,所以男朋友即刻買左佢
又gum啱可以趕得切係我地飛之前鑲好,所以成件事就好順理成章la

首頁

尾頁

跳至