親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

iamchanmoon 發表於 16-11-30 13:51
Me too, 2人,今次5帶老公,純Hea, 有冇spa 同 hotel 介紹?
睇下你住邊? Pattaya & Bangkok都有好多選擇, 可以參考下條link
https://www.klook.com/zh-TW/blog/%e6%b3%b0%e5%9c%8b%e6%8c%89%e6%91%a9%e8%a9%95%e5%83%b9/

侯爵府

DJpoodle 發表於 16-11-30 17:04
因為同埋長老加2隻小魔怪去,所以選間好啲方便啲嘅酒店,希望唔會失望啦
...
HAVE A NICE TRIP

你回程果日我就出發啦

侯爵府

hippolu 發表於 16-11-30 10:31
回覆 waiwaikelly 的帖子

你地幾多人呀? PLAN左去邊? 夾到時間一齊玩呀,我地2大一B (3歲) ...
我會係CGMB hea兩天, 之後一天去碼頭搭船出島玩, HARBOR LAND都會去
http://www.jeffiafang.com/blog/main.asp?b_sn=29629

男爵府

purplechung 發表於 16-11-30 17:10
剛問Tim 2大2小新機場->芭堤雅B1550, 回程芭堤雅->kk open zoo->BKK B2400, 各位book左邊間? 咩價錢?
...

大家又無包車公司介紹
机埸去芭提雅
大概要多少錢

伯爵府

回覆樓主:

10-13/12 搭HX 2大 $36xx連酒店

伯爵府

Fishma007 發表於 16-12-1 08:01
大家又無包車公司介紹
机埸去芭提雅
大概要多少錢

我用開呢個,廣東話司機易溝通

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

purplechung 發表於 16-11-30 17:16
我會係CGMB hea兩天, 之後一天去碼頭搭船出島玩, HARBOR LAND都會去
http://www.jeffiafang.com/blog/main. ...
好似幾好玩喎!
放下自在

男爵府

DJpoodle 發表於 16-11-30 17:04
因為同埋長老加2隻小魔怪去,所以選間好啲方便啲嘅酒店,希望唔會失望啦
...

請問您帶小孩去訂左邊間酒店呢?謝謝

男爵府

purplechung 發表於 16-11-30 17:16
http://www.jeffiafang.com/blog/main. ...

請問我hold左4晚酒店在沙吞去您介紹這indoor是否好遠?

大宅

anlywan 發表於 16-12-7 15:43
請問您帶小孩去訂左邊間酒店呢?謝謝

Siam kempinski

侯爵府

anlywan 發表於 16-12-7 15:47
請問我hold左4晚酒店在沙吞去您介紹這indoor是否好遠?
沙吞 Sathorn Bangkok? HARBOR LAND是在Pattaya的

男爵府

purplechung 發表於 16-12-7 16:16
沙吞 Sathorn Bangkok? HARBOR LAND是在Pattaya的

是的。那即是我應訂番呢頭酒店?咁機埸包車去定坐的士遠嗎?太遲有位未諗到行程。

男爵府

DJpoodle 發表於 16-12-7 15:56
Siam kempinski

剛查我日期要3039一晚太晚呀。。。

侯爵府

anlywan 發表於 16-12-7 19:29
是的。那即是我應訂番呢頭酒店?咁機埸包車去定坐的士遠嗎?太遲有位未諗到行程。
...

你的行程是多少天? 要計劃下多少天留在Bangkok及Pattaya, 通常早機到BKK會直接落Pattaya中途會去kk open zoo, Pattaya玩幾天 回程再留Bangkok, 可以去圖書館借的書睇下

男爵府

你地幾多人呀? PLAN左去邊? 夾到時間一齊玩呀,我地2大一B (3歲) ...

我22晚到住機場附近,第2天自駕入芭提雅,一路玩入去,會去Kk zoo sheep farm先,跟手行下街食下泰菜,做下spa

侯爵府

anlywan 發表於 16-12-7 19:32
剛查我日期要3039一晚太晚呀。。。

BKK 及 Pattaya 都有好多平酒店, 其實要睇你想玩邊區再搵的平的酒店, Pattaya多野玩岩小朋友, BKK就大人shopping.
Pattaya會stay3天玩酒店, 3天到市中心, 回程到BKK中途會去kk open zoo, BKK吾打算玩, 只留兩天

男爵府

我都係2大1小(8歲仔)

男爵府

purplechung 發表於 16-12-7 20:03
BKK 及 Pattaya 都有好多平酒店, 其實要睇你想玩邊區再搵的平的酒店, Pattaya多野玩岩小朋友, BKK就大 ...

是呀。咁我照您諗法看多些芭提雅資料。我是5天4晚。早機去晚機番。我以架先決定去最大問題解決交通問題先。有叫JM俾左炳仔及wendy電話我。希望快啲收到佢地PM我就可以放心計劃下及訂酒店。

侯爵府

anlywan 發表於 16-12-7 20:35
是呀。咁我照您諗法看多些芭提雅資料。我是5天4晚。早機去晚機番。我以架先決定去最大問題解決交通問題先 ...

你可以參考下我#100 post的車費價錢

男爵府

purplechung 發表於 16-12-7 20:42
你可以參考下我#100 post的車費價錢

那您能給Tim的whatsapp我?

首頁

尾頁

跳至