自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

Beautypeople 發表於 19-12-30 23:11
以佢咁嘅質素搵個富二代都得啦!醫生仔算得係啲乜

上緊位嘅女明星,仲要港姐冠軍,同男朋友屈在400 呎單位,仲要單位迷你唔多實用,淨係點樣儲存D衫褲鞋,已經充滿挑戰⋯⋯
FYY 分手另覓有米才俊,係遲早嘅事

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

love2talk 發表於 19-12-30 13:44
講難頂,應該係我難頂好多

廚房限佢煮嘢,會勁大味勁油煙既一律要佢出街食,唔比佢處理生肉,因處理生肉 ...

BK手機限字很少、已經放棄了很多新的貼文了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

點睇佢都唔係蠢果類,實識打算la

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

apple~y 發表於 19-12-31 15:30
她說分手都係12月的事
會唔會太快公報分手消息
有時我諗兩個住埋唔夾...可以分番開住比個冷靜期大家....好 ...

不過佢個人性格望落大情大性,直腸直肚個種,可能冇諗咁多吧~

Childhood is journey, not a race.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

72leelily 發表於 19-12-31 16:52

我都無睇佢過節目同訪問

興趣、玩具呢d係個人既猜測啫,唔代表每個人都係咁既。

我識三姐妹分別做醫生、護士、物理治療師,買新樓同父母住,都係700呎上下咋,去過佢地屋企,裝修都係好簡約清雅,佢父母都話住得舒服。三姐妹都只係平常人生活,暫時無咩特別既消閒活動呀。

就算係潛水,屋企無地方自然唔會擺响屋企既。朋友個仔係有牌潛水教練黎,不過現只pt咁做,我都無聽過佢會擺咩工具响屋企,佢屋企住好多人,好細架。

滑雪其實唔使有咩工具,無地方既,租都得。

當然,若係有錢有地方既又唔同講法啦。

我都好鍾意睇人尐裝修架,所以都識尐呢種職業既朋友,睇過唔少人既裝修。而而家尐新樓設計,我都睇得幾多架。

而有份起樓既,我都識尐人,有尐仲係有份監管點起既,所以都聽聽埋埋唔少野喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

cy101 發表於 19-12-31 15:25
fyy要學識收下把口!其實佢唔懂男人心,2個人嘅事變咗全世界都知嘅事!

其實咩都係佢講、我覺得寶寶真仰有啲無辜

伯爵府

love2talk 發表於 19-12-30 15:30
睇返其他回覆,原來間屋400呎,咁個廚房本身可能細,咁擺咁多隻杯的確係幾困擾喎。
...
人都唔夠位仲放咁多柸

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

my005 發表於 19-12-31 15:58
我無睇fyy既節目同埋報道架,佢嗰尐節目/報道根本唔係我鍾意既類型黎,所以我無留意佢講過咩架。 ...

我都無睇佢過節目同訪問
所以我不知佢住邊
係今日網上彈些花邊新聞見到舊訪問
社會也是兩極化大把一家三四口住劏房
今時今日有400呎新樓住當然好幸福
但時下八九十後這批比較高收入
消閒玩具都不少
例如潛水滑雪工具等等
最近有兩對住差不多呎數
生B後要請姐姐
已經話住不下要搬屋了
如不搬得一房都要頭痛姐姐瞓邊
ps:新樓真的好呃呎
第一城三百呎都有兩房
新樓盤呎數話大過第一城
但實用率低好多

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

Diosmio 發表於 19-12-31 09:08
fyy 講過選美的原因係寶寶d fd 笑佢mk 靚模

想像一下fyy bilibala 我都笑佢啦 佢個hku degree 營養學 廢 ...

俾男友啲friend 笑自己mk都講埋出黎!佢男友本身同朋友圈應該都係低調同上進一族。

伯爵府

噢!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

男方努力上進,女嘅港女一名,但女方都努力去試做家務及照顧一個家! 一齊生活其實唔容易,淨係家頭細務,生活習慣嘅磨合,真係可以令人好攰同氣餒.. 早D知好過結左婚先知!

珍珠宮

醒目開學勳章

思澄爸爸 發表於 19-12-30 11:55
另一方面,老人家話,當男已嘗了像结婚嘅生活同得到了,男的更無動力想结婚。所以两様都有利有弊
...

又唔覺,我自己同老公同居咗3 年才結婚,今年已經結婚17 年了,如果我有女,我都會鼓勵佢同居先,同居可以睇到好多平時睇唔到既野!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

72leelily 發表於 19-12-31 15:16
如果40年舊樓400呎好實用
新起的400呎有露台仔
要攤分會所

我無睇fyy既節目同埋報道架,佢嗰尐節目/報道根本唔係我鍾意既類型黎,所以我無留意佢講過咩架。

1. 如你所述,既然fyy講過長遠要計埋校網,咁我相信佢都係想同男友發展長遠,考慮生仔女架嘛。

咁佢對感情都幾專一吖。

2. 家居設計簡約同家徒四壁,似乎係二樣野黎架喎。

3. 現今香港,如果講到3/400呎既新樓住唔到二個人,咁我相信講嗰個人一定幾有錢喇﹗而 呢點真係視乎各人既睇法喇。就好似我媽咪生前,一人獨居三房單位,佢都話唔夠住架﹗

離題一說, 如你所講,過仟萬既3/400呎單位,若只容得一人住既話,我諗有幾多人負担得起?呢d又係唔係正常呢?
無怪現今有咁多人不滿樓價喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

公爵府

是是但但 發表於 19-12-31 15:10
尋日見訪問佢,一路講一路喊,好陰功。

她說分手都係12月的事
會唔會太快公報分手消息
有時我諗兩個住埋唔夾...可以分番開住比個冷靜期大家....好似甘快講到甘實已經分手
佢年中出錢同男友買樓....個時仲同記者講對兩人關係有信心....
估唔到過唔到2020

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fyy要學識收下把口!其實佢唔懂男人心,2個人嘅事變咗全世界都知嘅事!

珍珠宮

my005 發表於 19-12-31 12:25
3/400呎,可間兩房既,若女方一定要有,可以整既。

見過更細,都可以間到衣帽間架。

如果40年舊樓400呎好實用
新起的400呎有露台仔
要攤分會所
常規是開放廚一房或一房半
8卦睇得多新盤心得
fyy話長遠要計埋校網
理想現實是兩碼子事
根本兩個大人住都勉強
以佢地收入的成年人
好難做到家徒四壁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Queenie_0012 發表於 19-12-30 10:41
佢天真得太勻循!
人又無,樓又無!下次要學精喇,正傻女。
...

尋日見訪問佢,一路講一路喊,好陰功。
Childhood is journey, not a race.

子爵府

KUDOS 發表於 19-12-31 13:10
其實都係好事嚟,早d知道唔夾好過再過5年先知,到時都冇乜青春再搵第二個,大把人到攪結婚先嘈交分手,依家 ...

侯爵府

佢把聲好嘈,仲要成日將同男友的私事公開,佢男友可能成日俾人笑。

首頁
12345...14

尾頁

跳至