自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

0ooxoo0 發表於 24-1-12 17:15
傻豬,唔好聽人哋亂講呀!內地啲蒸餾水都假㗎,係回收膠樽然後去裝啲水喉水再,「二次」售賣咋!
...
咁恐怖,點解D人仲上大6食野?
好彩我吾去大6姐

禁止訪問

禁止訪問

大宅

anna59 發表於 24-1-11 13:52
響內地糸飲蒸餾水

傻豬,唔好聽人哋亂講呀!內地啲蒸餾水都假㗎,係回收膠樽然後去裝啲水喉水再,「二次」售賣咋!

大宅

yiupigpig 發表於 24-1-11 15:40
打字都感受到你D口吻好三姑六婆 囉囉囉 喎喎喎 你瞓人床底?

感覺佢對人唔對事……不停明示暗示袁生冇錢!一切靠外家!
如果佢父母都係富豪,我唔信父母分俾佢,佢唔要囉……
品德高上咁講:「爹哋媽咪,你哋分俾其他姊妹喇,我嗰份唔要喇,如果我要咗,我老公就會俾人笑冇錢,要用外家錢㗎」

大宅

loveclementine 發表於 24-1-11 14:48
初生係醫院出世已經打第一針,之後到滿月先打第二針,要照燈多數應該都唔出院住,袁張段片話係間月子中心 ...

其實,以前香港醫療公認係比大陸好好多嘅!大陸啲有錢佬有大鑊嘢又嚟香港睇(生仔另當別論,因為牽涉到其他問題)……宜家……淨係bk呢度都好多人問深圳乜乜醫院點,老人家咩咩咩,帶佢去深圳睇,要點點點咁……簡直“顛覆”我幼時嘅認知……
其實短短呢十年間,見到大陸尤其大灣區發展迅速,香港就停滯不停……
打個比喻,十年前,我有50個親友會經常嚟香港買嘢,尤其住深圳嘅,連普通日用品都全部過嚟買……宜家,可能剩返3.4個仲會堅持嚟香港買嘢……好多走咗去澳門買,或者上官網買……宜家部份香港人連餸都要去深圳買,簡直顛覆晒……

大宅

ilovebb2019 發表於 24-1-11 09:32
回覆 yaabb 的帖子

好明顯做代言人。可能坐完至上去拍片佢屋企咁有錢會放心佢同個B上大陸食大陸 ...
笑咗

子爵府

wln 發表於 24-1-12 01:59
出口既中國製
同國內既中國製
分別可以好大

有咩唔同?咪又係中國做

珍珠宮

2024年龍年勳章

Fishqqma 發表於 24-1-12 01:38
米係!
有個jm仲話叫搵埋hr 睇住被班陪月喎,真係畀佢笑死。

講得出真係超出我想像
而家有一條龍專業服務咪幾好,使唔使請隊兵返屋企呀!

珍珠宮

fallwinter 發表於 24-1-12 13:01
"咁有錢會放心佢同個B上大陸, 食大陸食物飲大陸水", 呢句直頭覺得係地域岐視
...

佢直頭暴露自己係無知婆啦

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

小星星1 發表於 24-1-12 10:12
唔係偏見,係無知就真!

"咁有錢會放心佢同個B上大陸, 食大陸食物飲大陸水", 呢句直頭覺得係地域岐視

大宅

mizuho 發表於 24-1-12 10:21
何解陰功?在國內、國外生活過幾耐?
我曾經住國外多年,但個人係選擇留國內居住,身邊好多朋友(有好多係 ...

你完全誤會晒我呀!我邊係咁嘅意思呀?你有冇睇晒前面啲留言?

珍珠宮

2024年龍年勳章

Nbs 發表於 24-1-12 13:42
我覺得可以呀,兩度都有坐都無話唔得

前面有jm寫袁BB出世1x幾日就上深圳,應該係等做好証件就陪爸爸去開工,的確坐月唔係只可以待在一個地方,我自己經驗係屋企要管陪月、工人分工好煩,有專業服務去邊度坐月都好

珍珠宮

0ooxoo0 發表於 24-1-12 00:27
咁佢仲生活喺china真係好陰功……

何解陰功?在國內、國外生活過幾耐?
我曾經住國外多年,但個人係選擇留國內居住,身邊好多朋友(有好多係外國人,當然都有好多港澳台)都係因為真係好喜歡國內居住環境,即使有機會relocate去其他地方或返香港,都選擇繼續留低。
雖然成日俾佢哋笑我蠢蠢的港普話,我好多好朋友都係國內人,係可以交心嗰種好。邊度都有好人、壞人,唔會覺得歐美加澳會俾中港台好,反之亦然。只有適合唔適合,完全係一種選擇!

珍珠宮

I9528 發表於 24-1-12 09:48
搞乜呀,呢個帖真係睇到好多人仍然對內地有無限偏見

內地對初生 B 要打嘅針,比香港仲齊仲嚴謹,而且,一 ...

唔係偏見,係無知就真!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

搞乜呀,呢個帖真係睇到好多人仍然對內地有無限偏見

內地對初生 B 要打嘅針,比香港仲齊仲嚴謹,而且,一線城市嘅醫院設備,服務同人才比香港更佳,所以,有得揀先係自由+選擇

水晶宮

clyl03 發表於 24-1-12 09:39
咁會唔會係香港坐咗一個套餐,出嚟就上大陸再坐多一個套餐?話晒頭100日都適合補身。又可以帶住個b陪老公
...

我覺得可以呀,兩度都有坐都無話唔得

伯爵府

Nbs 發表於 24-1-11 23:23
嗰個係我講㗎
最初我以為係港島嗰間港安,後來係荃灣港安的姑娘話比我聽係荃灣,仲話其實佢成日都走咗出街 ...

咁會唔會係香港坐咗一個套餐,出嚟就上大陸再坐多一個套餐?話晒頭100日都適合補身。又可以帶住個b陪老公

侯爵府

如果香港都有呢D月子中心就好了,地貴人工貴,搞到香港做乜都難。去呢D月子中心肯定好過請倍月,成隊人服侍,又可以同其他媽咪交流吓,坐月又嘆又唔悶。

伯爵府

牛年勳章

係咪代言得佢自己知
但d 相影到好似代言咁,開心share 同親朋好友就ok, 明星公開咁share 好難唔諗係代言。
內地一線城市好的月子中心大把,唔係今日的事。HK 之前都有公司搞,好似住酒店佢哋派人24小時照顧同包餐and treatment.
但我覺得如果係代言應該寫清楚,例如電視節目咁「內含值入式廣告」。起碼比睇的人自行分辨。

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊