嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我而家5個月,mcda初知真係大叫出黎,本身有3歲大囝,自己湊開,生埋兩個都係自己,家人得閒就幫手,陪月兩個月,預左超辛苦,一齊加油呀
頭4個月真係好辛苦,比第一個辛苦非常多 ,4個零月就好好多架喇

別墅

purple823 發表於 16-12-9 20:13
我想問害喜時間幾耐?
同埋我都見好多人話湊孖b好辛苦
我而家都驚緊

到第四個月就好好多啦!

工人係好難請,我要返工,本身有一個工人照顧大女,依家要請多一個,請唔到,因為無工人肯照顧孖B又要同另一個工人共事。

別墅

bridgettebaby 發表於 16-12-9 20:04
仲辛苦緊。佢地得個幾月大。聽講孖B頭兩年最辛苦,之後會好好多。

我想問害喜時間幾耐?
同埋我都見好多人話湊孖b好辛苦
我而家都驚緊
想請一個工人,但係又好多人話未必有工人肯做,因為我有3個細路
但係就book左陪月兩個月,我自己就冇做野,唔知咁樣夠唔夠呢

別墅

purple823 發表於 16-12-9 19:42
想問你開頭辛苦左幾耐?

仲辛苦緊。佢地得個幾月大。聽講孖B頭兩年最辛苦,之後會好好多。

別墅

bridgettebaby 發表於 16-12-9 19:35
我同你好似。本身大囡已經兩歲半,計劃懷孕第二次,第一次照超聲波發現係孖胎,好意外但我自己好開心,因為 ...

想問你開頭辛苦左幾耐?

別墅

我同你好似。本身大囡已經兩歲半,計劃懷孕第二次,第一次照超聲波發現係孖胎,好意外但我自己好開心,因為一直想要三個。後來確認係龍鳳胎,更加開心。

不過頭三個月真係嘔得好辛苦,阿囡果陣時無咁辛苦,醫生話孖胎荷爾蒙勁D,係辛苦D嫁啦。最尾三個月肚好大,行唔郁,恥骨痛,瞓覺轉身又好痛,超辛苦。

BBs上個月出世,足月足磅,好開心。但係凑就真係好辛苦,你要有心裡準備。

孖B係上天的恩賜,我們可以感受到一般父母感受唔倒的經歷,雖然辛苦,但好值得。

祝你好孕!

別墅

ks1201 發表於 16-12-9 16:12
我都係同卵孖,岩岩知時都有d驚自己搞唔店,心理壓力好大,用左幾日時間先消化倒。而家好開心亦好感恩有兩 ...

預產期8月,不過多數都7月見人,我呢次嘔得好甘好辛苦,食乜嘔乜,心跳又快,真係好辛苦,嘔完自己都係度喊為乜要咁辛苦

大宅

我都係同卵孖,岩岩知時都有d驚自己搞唔店,心理壓力好大,用左幾日時間先消化倒。而家好開心亦好感恩有兩個寶貝係肚入面。都明白你第2胎係孖會失預算,希望你屋企人可以幫倒手湊,記得要保持正面,兩個bb出世好湊d。你預產期幾時呢?

首頁

尾頁

跳至