親子旅遊

跳至

首頁
34567...12

尾頁

男爵府

食得好勳章

回覆:KAKAMAMAKAKA 的帖子

你要預由清境去日月潭車程要大約1個鐘鬆小小(我包車計添),咁你去到日月潭遊湖會趕d,可能好匆忙行,另一問題,我去九族坐覽車入,走時一早約好司機在另一個門口接番我地架,所以唔需坐番覽車的,不過就要你地要企係到等司機,我記得個到好像其實唔車入,偷雞上車。

伯爵府

回覆 嘉嘉豬 的帖子

如果係咁, 你估我2點鍾係清境走人, 去到日月潭應該都仲遊到湖到行下嗎? 因第二日全日唸住坐日月澤個車同去九族文化村, 因第二日其實5點都一定要走人, 要搭九點55幾回港
另請問, 係咪係日月潭坐"南"車去九族文化村咖, 咁走時又要再坐多次"南"車回日月潭? 定可以叫司機直接去九族文化村等我地仲方便呢?

別墅

我8月中打算去台中,可否pm包車和住宿資料給我?謝謝!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

嘉嘉豬 發表於 15-2-12 18:46
係好大,佢一入場係睇9個族既屋,文化等,睇晒就係到機動遊戲區,但我1個都冇玩同睇有咩機動玩呀! 跟住再 ...
唔該晒先,咁我可能唔去喇

我遊湖同周圍行下算

大宅

可否pm 住宿及包車資料, 謝謝

男爵府

食得好勳章

回覆:KAKAMAMAKAKA 的帖子

有jm答左你了,補充咁夜遊唔到湖喇,佢有好多細鋪可行下食下特式野,我記得用左個半鐘游晒3個碼頭,同埋我記得我遊湖既時間約下午1點至2點幾到

珊瑚宮

引用:回覆 嘉嘉豬 的帖子日月潭遊湖啱幾點前去呢

原帖由 KAKAMAMAKAKA 於 15-02-12 發表
回覆 嘉嘉豬 的帖子

日月潭遊湖啱幾點前去呢請問? 因我同你行程差唔多, 我DAY2一早係台中市去清境, 下午去 ...
如果交通船環遊一圈約45分鐘

珊瑚宮

引用:回覆 嘉嘉豬 的帖子日月潭遊湖啱幾點前去呢

原帖由 KAKAMAMAKAKA 於 15-02-12 發表
回覆 嘉嘉豬 的帖子

日月潭遊湖啱幾點前去呢請問? 因我同你行程差唔多, 我DAY2一早係台中市去清境, 下午去 ...
如果你早些由台中去清境,都差不多玩晒清境農場。

清境去日月潭1:20--1:30

日月潭交通船9:00--5:30

九族關門5:00

伯爵府

回覆 嘉嘉豬 的帖子

日月潭遊湖啱幾點前去呢請問? 因我同你行程差唔多, 我DAY2一早係台中市去清境, 下午去合歉山,
第二日DAY3早清清草原, 上次玩唔夠, 今次唸住玩到4-5點先走人去日月潭, 我唸車程都要成個鍾, 過到去如果係6-7點, 日月潭仲啱遊湖嗎? 怕唔怕天太黑, 我地仲要先去酒店放行李?
DAY4就日月潭加文化村玩到5點走人去台中機場, 搭九點幾機.

男爵府

食得好勳章

回覆:sasa0208 的帖子

係好大,佢一入場係睇9個族既屋,文化等,睇晒就係到機動遊戲區,但我1個都冇玩同睇有咩機動玩呀! 跟住再有個花園仔,個到有觀光小火車坐下。

別墅

回覆 嘉嘉豬 的帖子

你好,可否PM 台中包車資料?THX

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

嘉嘉豬 發表於 14-11-30 15:40
以後第二日我地一早坐日月潭纜車去九族文化村,個到預一日玩,因為地方好大

...
想問下九族係咪玩機動多??我見佢好大,又唔平,想知有乜正既活動呀?thanks

男爵府

食得好勳章

回覆:leungfan 的帖子

包車好好多,我爸都67歲了,佢玩得好開心

禁止訪問

大宅

回覆:台中清境日月潭5日4夜遊記分享

大宅

回覆:嘉嘉豬 的帖子

想如爸媽吾可以行好耐ok ma

大宅

回覆:嘉嘉豬 的帖子

可否pm包車司機資料呀!

男爵府

食得好勳章

全覆

洋房

可否PM 酒店/民宿/租車資料給我嗎?
謝謝!

男爵府

食得好勳章

回覆:YVONNE2607 的帖子

已pm 暑假我估熱

首頁
34567...12

尾頁

跳至