親子旅遊

跳至

首頁
34567...10

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

candgbaby 發表於 23-7-18 00:39
hello, 請問book車係咪由市區出發去雪場?大概幾錢?
啱啱買左機票,開始plan行程,諗緊一落機就出發去雪 ...

我機場直接入雪場,因為我人多平均一人$3xx-400。 以前機場有巴士直入雪場,大約$2xx一人。

大宅

yuyu.c 發表於 23-7-15 11:28
我最後決定book車,因為太早到,包車去多2個景點先入雪場。

hello, 請問book車係咪由市區出發去雪場?大概幾錢?
啱啱買左機票,開始plan行程,諗緊一落機就出發去雪場定係住一晚市區第二日先出發。
多謝jm解答

大宅

cattz288 發表於 23-7-17 23:12
我地小朋友同你D一樣大, 你決定左去邊個雪場未?
如果BOOK alpensia就可以搵佢, 如果住3日兩夜, ...

我都多數係去alpensia,請問可以點book教練呀?暫定係3日2夜,2日滑雪。不過聽你介紹又想玩埋冰釣,未試過。
我第一日11:40落機,係咪應該由機場直接出發去alpensia?玩埋冰釣係咪預4日3夜較好?我總共去7日。
你book邊間酒店呀?

水晶宮

cattz288 發表於 23-7-17 23:32
係, 平D,
你有無去過龍平?

冇呀,其實都想去吓,但係我鍾意住alpensia,所以次次都冇去。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yuyu.c 發表於 23-7-17 23:16
我lift pass都係搵佢買。
係, 平D,
你有無去過龍平?
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 23-7-17 22:52
仲有買waterpark coupon都好抵, 之前租野我地無租頭盔比大人, 上次落大雪, 好彩有頭盔, 所以都係 ...

我lift pass都係搵佢買。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

candgbaby 發表於 23-7-17 22:07
小朋友10歲同12歲,好期待滑雪,可以點book教練?你係自己搭車去滑雪場?我諗住預3日2夜滑雪場住渡假村, ...

我地小朋友同你D一樣大, 你決定左去邊個雪場未?
如果BOOK alpensia就可以搵佢, 如果住3日兩夜, 即係玩兩日雪? 你可以遲少少check下冰釣日期, 如果啱都可以去埋, 因為平昌冰釣場好近, 上次去時啱啱係最尾果一兩日, 佢無放魚入湖, 就咁派魚, 買遊戲套票, 小朋友玩得好開心
book 酒店可以先book可取消, 因為可以一路睇行程同價錢改......我係住suite condo, 好大間房, 所以住4日3夜

alpensia同龍平都有shuttle bus來回機場或首爾, 係年頭疫情剛開關所以無, 要自己坐ktx去, 都OK架
放下自在

象牙宮

yuyu.c 發表於 23-7-17 22:20
佢上次仲送士多啤梨比我哋,今次去都搵返佢租嘢。

仲有買waterpark coupon都好抵, 之前租野我地無租頭盔比大人, 上次落大雪, 好彩有頭盔, 所以都係唔好慳
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 23-7-17 21:54
小朋友幾大?我都係搵左呢樹jm介紹既alpensia教練,white sky 既matthew, 可以租埋ski set玩兩日,不過可 ...

佢上次仲送士多啤梨比我哋,今次去都搵返佢租嘢。

大宅

cattz288 發表於 23-7-17 21:54
小朋友幾大?我都係搵左呢樹jm介紹既alpensia教練,white sky 既matthew, 可以租埋ski set玩兩日,不過可 ...

小朋友10歲同12歲,好期待滑雪,可以點book教練?你係自己搭車去滑雪場?我諗住預3日2夜滑雪場住渡假村,係咪應該咁玩法?thank you jm解答(emoji)

象牙宮

candgbaby 發表於 23-7-17 21:04
hello, 我買左出年新年去首爾,想帶小朋友去滑雪,第一次韓國自由行(上次去已經係十幾年前跟團(emoji)), ...

小朋友幾大?我都係搵左呢樹jm介紹既alpensia教練,white sky 既matthew, 可以租埋ski set玩兩日,不過可能疫情成3年,我有隻boot玩到第二日爆左,叫佢黎換
其他行程可以join klook day tour都好方便, 去左3次滑雪都係上次先去愛寶,幾好玩,不過無探國寶
講起又好掛住d士多啤梨
放下自在

大宅

cattz288 發表於 23-1-30 22:41
我25至28,
25中午到,玩waterpark,26,27滑雪,28冰釣,大滿足
...

hello, 我買左出年新年去首爾,想帶小朋友去滑雪,第一次韓國自由行(上次去已經係十幾年前跟團(emoji)),請問有無行程介紹?係咪可以book tour去住渡假村滑雪有埋教練?
多謝jm解答(emoji)

水晶宮

cattz288 發表於 23-7-15 12:14
凌晨機到?我去到玩左waterpark先check in

係呀,4:50到仁川,坐完凌晨機玩水我怕佢哋太攰同埋冷親,所以揀佐汗蒸幕,橫掂有幾個又未去過,所以去吓。

象牙宮

yuyu.c 發表於 23-7-15 11:28
我最後決定book車,因為太早到,包車去多2個景點先入雪場。

凌晨機到?我去到玩左waterpark先check in
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 23-7-15 11:22
因為上次好早買定,之後因中covid以為去唔到取消左,再買雖然仲買到,但就得散位
...

象牙宮

yuyu.c 發表於 23-7-15 01:35
謝謝!

因為上次好早買定,之後因中covid以為去唔到取消左,再買雖然仲買到,但就得散位
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 23-7-14 17:23
普通成人21900 won

謝謝!

象牙宮

yuyu.c 發表於 23-7-14 12:29
KTX 單程幾錢?

普通成人21900 won
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 23-7-14 09:34
係呀!

KTX 單程幾錢?

象牙宮

yuyu.c 發表於 23-7-14 08:55
請問KTX係咪要首爾站搭?因為我晨早到,如果包車又太早入到雪場唔知做乜好,本來想包車遊多幾個景點再入雪 ...

係呀!
放下自在

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊