夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

話說11月頭黃子華開show時佢問我睇唔睇, 我答你問得咁突然啲嘢好難安排(安排搵人湊b)......

咁就不了了之....

點知昨日俾我係佢銀包發現張visa card簽賬單成$700, 抬頭係lcsd..我已覺古怪...

後來我又發現佢係網上係咁check住黃子華個show啲飛, 我重以為佢諗住買飛...點知check下個yahoo bid, 先發現佢將果兩張飛攞咗上網bid....

我好唔開心呀 :-(

[ 本文章最後由 viginmama 於 07-12-17 10:40 編輯 ]

大宅

可能佢開頭想賣曬4張飛, 賺番d錢呢, 而家諗諗想留起2張自己睇都唔出奇, 既然有飛去睇啦, 拍下拖啦, 冬年年都有得做架啦, 既然之前係誤會, 去睇show個日就扮得靚d, sexy d 益下個C6囉

複式洋房

我都無諗住追究, 只係我個心總係覺得佢一開始唔係打算同我去睇啫....

唔知點解我總係咁諗....:-( :-( :-(

原文章由 小bon 於 07-12-17 15:36 發表
難得老公安排同自己去睇, 俾我都唔去做冬... 屋企人應該體諒你哋咁少時間拍拖嘅....

去relax吓啦, 如果連今次都唔去, 只會令你同老公嘅"問題"更嚴重. 既然佢都決定同你睇, 唔好再追究點解依家先講嘞, 總之佢最後 ...

複式洋房

佢話用1,400買4張飛, 2張已係yahoo 賣咗1,100...咁即係出300蚊就可以兩個人去睇黃子華喎.....

原文章由 CALVEN 於 07-12-17 11:31 發表
佢有無講點解會買4 張飛? 比我會去睇,難得佢咁有心,做冬可以改期者.:lol:

大宅

難得老公安排同自己去睇, 俾我都唔去做冬... 屋企人應該體諒你哋咁少時間拍拖嘅....

去relax吓啦, 如果連今次都唔去, 只會令你同老公嘅"問題"更嚴重. 既然佢都決定同你睇, 唔好再追究點解依家先講嘞, 總之佢最後決定同你去咪得囉

原文章由 viginmama 於 07-12-17 10:39 發表
昨天我老公話, 佢原來買咗4張飛, 而家賣咗兩張, 另外兩張係諗住同我睇喎....

但點解佢11月頭買飛要等到昨天先同我講呢

同埋果日我外家做冬呀!撞哂日子呀!點算呀!:-( :-( :-(

...
Our anniversary[br]

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢有無講點解會買4 張飛? 比我會去睇,難得佢咁有心,做冬可以改期者.:lol:

禁止訪問

複式洋房

昨天我老公話, 佢原來買咗4張飛, 而家賣咗兩張, 另外兩張係諗住同我睇喎....

但點解佢11月頭買飛要等到昨天先同我講呢

同埋果日我外家做冬呀!撞哂日子呀!點算呀!:-( :-( :-(

原文章由 viginmama 於 07-12-14 10:34 發表
都係既...我諗我都唔會踢爆佢....不過個心始終唔多舒服....

複式洋房

都係既...我諗我都唔會踢爆佢....不過個心始終唔多舒服....

原文章由 yan_man 於 07-12-12 16:27 發表
唔好踢爆佢

因為咁樣無意思,佢答你既祇係籍口,聽黎到無意義

我覺得你靜心留意佢多d仲好:lol:

大宅

唔好踢爆佢

因為咁樣無意思,佢答你既祇係籍口,聽黎到無意義

我覺得你靜心留意佢多d仲好:lol:
原文章由 viginmama 於 07-12-12 15:13 發表
各位mami覺得我應否踢爆佢

俾佢知道我已經得悉佢買咗飛但又瞞住我呢

複式洋房

各位mami覺得我應否踢爆佢

俾佢知道我已經得悉佢買咗飛但又瞞住我呢

禁止訪問

複式洋房

佢不嬲都淨係叫我慳之嘛!

叫我無咩就唔好出街 (係佢返工既星期六、日), 留係屋企邊度都唔好去, 咁就可以慳車錢, 重買定一大袋公仔面同通粉等我可以係屋企食......大佬呀!我日日返工放工湊bb, 放假有時我都想出去行下, 下下得我同bb困住係屋企真係好悶....

咁我出街就話我哂錢, (要坐車, 出去食嘢但用緊我自己錢) 唔為將來打算....佢成日話我無家既概念, 話我既錢唔係我既, 係我地個家既....真係講得好好聽, 咁即係我既錢就放落我地個家, 然後用我地個家既錢去還佢以前既舊債 ?-( sorry, 我真係做唔到用我既錢來還佢以前既債, 我只可接受用我既錢放落呢頭家既開支, 買餸, bb駛費.......

佢話我唔陪佢, 所以佢上網識其他人陪佢傾計......

如果我唔駛做家務, 唔駛煮飯, 唔駛湊bb...我都可以晚晚陪佢傾天光都重得呀!

原文章由 CALVEN 於 07-12-11 11:59 發表
你老公好慳嫁,做咩突然咁大方買2 張飛?咁忙又有時間踢波,上yahoo溝女?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你老公好慳嫁,做咩突然咁大方買2 張飛?咁忙又有時間踢波,上yahoo溝女?

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

唔~我覺得你地既問題積左好耐下,
依家攪到大家既關係變差,
互相有心病存在,
大家都在心裡埋怨對方,
趁問題仲未去到惡劣既程度,
快D解決呀...解開大家既心結,
重新建立好關係啦.....

其實你地既問題都好典型下,
都係為左湊BB同經濟問題.

講真,我覺得你都有D冷落左老公,
對BB太專注,樣樣都以BB為先,
將你老公放係第二位....
我知呢個係做MAMI既通病,
好多人都會係甘,但問題係,
你老公仲未投入去BB度,
佢就會覺得你忽略左佢,
男人就係甘,大細路一名,
要我地照顧埋..好似BB甘,
你可以話佢自私,但無辦法.

我覺得你在照顧BB之餘,
應該俾多少少時間你同老公獨處,
有三人時間,亦要有二人世界.....

好好傾下啦,多D講出大家既心聲!!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 viginmama 於 07-12-10 17:11 發表
話說11月頭黃子華開show時佢問我睇唔睇, 我答你問得咁突然啲嘢好難安排(安排搵人湊b)......

咁就不了了之....

點知昨日俾我係佢銀包發現張visa card簽賬單成$700, 抬頭係lcsd..我已覺古怪...

後來我又發現佢係網 ...

係你自己唔應承同佢去睇咋喎 . 佢唔係同其他人去睇你好偷笑啦 :lol . 講下笑唧, 其實你可能已經辜負咗你老公一番心意 .

今晚我同老公都會去睇黃子華, 係呢四年(由有咗阿女, 到阿女宜家三歲)以嚟, 第一次兩個人自己去街 :loveliness: . 可能你個bb比較細, 你唔放心淨係自己同老公去街(我自己就係d咁嘅人 ).

算啦, 下次再安排啦 .

複式洋房

其實我都知道他返兩份工很累, 所以家中的一切我也盡力不讓他操心.....但這代表他可以每晚是否返來食飯不用交代, 去街定去開ot又不用說清楚?

永遠我話佢時佢就話我唔體諒佢, 唔照顧佢感受, 唔幫佢慳, 唔為將來打算......(我自己份工既人工都月月清, 我想為將來打算也無能為力, 我自己都好耐無買過衫, 今年轉季都係買咗2件, 約300元....咁唔通bb換季啲衫唔啱著要買過啲新都叫浪費?而且都係洗我錢啫...我都無問過佢攞返錢, 還是佢覺得我應該唔好買衫俾bb, 將啲錢俾佢呢??-(

原文章由 BonnieKam 於 07-12-11 10:38 發表
一日做18個鐘 ??? 扣埋返工放工車程
咪即係唔使瞓覺囉 ???

.....佢打兩份工 (一份朝8晚6, 一份晚11朝7)
每日就只有晚上6點至11點可以見面, 扣除車程,
其實只有3個多小時...... ...

[ 本文章最後由 viginmama 於 07-12-11 10:52 編輯 ]

複式洋房

他晚上那一份是保安員, 可以瞓覺的, 只係無得瞓係度瞓, 同埋佢有時可以4點零鼠返來瞓的.....

佢話平均每晚都有4-5小時瞓...

原文章由 BonnieKam 於 07-12-11 10:38 發表

其實只有3個多小時...... ...

水晶宮

畀面勳章

其實只有3個多小時......

首頁

尾頁

跳至