自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢兩日照鏡,發現有成6-7條白頭髮,長(漸變白ing) 又有,短又有,咁我仍然見一條、\"炆\"一條。本來一兩個月先見一兩條,不過呢兩日明顯多,都唔知仲炆唔炆好。

你地係幾時開始放棄㗎?

我又唔想染髮。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

我。。。。都有好多。。。

伯爵府

想生BB熱投

eeb 發表於 14-10-7 11:12
佢唔肯同我談判,因為
咁你要拈領左自己個頭, 例如帶頂帽, 等佢地無機會出泥見人.... 直到佢地變黑...
I am Agent P

水晶宮

引用:Quote:eeb 發表於 14-10-7 16:03 唔需要太

原帖由 dordor1207 於 14-10-07 發表
感謝你呀, 借個地方比我發洩下..

路過時又見到網路上既朋友, 音符媽, 謝謝你的支持... ABC 媽也要多謝你 ...
希望你可以放下傷痛,為自己、為孩子,好好過日子。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dordor1207 發表於 14-10-7 17:11
人就係煩惱自尋既.. 我唔多識安慰人架.. 下下都一棍打埋去.. XDDDDDDDDDDD
到時我揾你打醒我,你咪冧呀!

珍珠宮

回覆:我想放棄,你地係幾時開始放棄㗎?

之前壓力大出咗幾條白頭髮,呢排吾見有,就算有我都會見一條抆一條,如果太多我會剪⋯

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 14-10-7 16:47
每個人都有各自的煩惱, 互相扶持係應該的, 可能將來我都要靠你安慰, 所以你要頂住。 ...

人就係煩惱自尋既.. 我唔多識安慰人架.. 下下都一棍打埋去.. XDDDDDDDDDDD
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

小紅梅 發表於 14-10-7 16:35
完全錯誤,\"炆\"1條會生番3條白髮架,你應該剪左佢,我有朋友就係不停炆,生到成頭都係,好後生咋。我自己 ...

但係我剪唔到O的白髮, 我會用眉夾夾走架.. 加上我頭皮好怪, 邊個位有白髮就會好痕.. 我剪開 STYLIST 話一扯走一條白髮O的白色細胞會傳染黑色細胞 WOR
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dordor1207 發表於 14-10-7 16:28

路過時又見到網路上既朋友, 音符媽, 謝謝你的支持... ABC 媽也要多謝你 …
每個人都有各自的煩惱, 互相扶持係應該的, 可能將來我都要靠你安慰, 所以你要頂住。

珍珠宮

回覆:我想放棄,你地係幾時開始放棄㗎

完全錯誤,\"炆\"1條會生番3條白髮架,你應該剪左佢,我有朋友就係不停炆,生到成頭都係,好後生咋。我自己就剪,剪過2條,成年都唔覺多左。

侯爵府

eeb 發表於 14-10-7 16:03
唔需要太故意,先由健康飲食同運動著手,我都要好好運動下,一齊努力

...

路過時又見到網路上既朋友, 音符媽, 謝謝你的支持... ABC 媽也要多謝你的贈言...

我都希望早日走出陰霾, 四年了不是短日子.. 我再辛苦也捱過去, 不過, 表面我好似無咩野, 日日都咁過日子但係..唉!!!

講放下好容易.. 要做既只有時間可以幫到我!!

水晶宮

引用:Quote:eeb 發表於 14-10-7 14:30 多多,需

樓主, 多謝你既鼓勵呀.. 我既背景響 BK 真係好易起哂底.. 我成日都講自己身世..

離婚之後, 太多太多事要 ...
唔需要太故意,先由健康飲食同運動著手,我都要好好運動下,一齊努力

象牙宮

dordor1207 發表於 14-10-7 15:27
音符媽.. 我當然明白我前夫佢點解要戴假髮啦.. 那時人未到 30 歲已經光頭... 何況而家?? 大陸雞要咩全世 …
多多, 好明白前段婚姻帶俾你嘅不快傷害得你好深, 但你要自救, 唔好將自己困喺哩個陰霾裏面, 人生, 仲有好多事物係值得欣賞, 試下將自己抽身出嚟, 男人, 只係一個伴, 不要忘記, 我哋到哩個世上, 係孤身一人, 將來離開, 亦都係只能單身上路, 試下做多啲令自己開心嘅事, 唔好再諗前夫佢哋生活得如何, 唔好同自己作比較, 其實你好叻好堅強, 嗰啲新男性朋友, 一聽到就走頭的, 你要還神了, 好男人真係鈡意你, 點會介意咁多嘢?

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:alphabetagamma 發表於 14-10-7 14:4

可能佢太多心事了.. 自父母離婚之後, 我覺得佢太多心事收埋了, 唔想同我分享, 怕我傷心又擔心O卦..

我係 ...
佢有風。

佢泡腳好呀,盡量早瞓,咁個肝就唔會太差。飲下健脾湯水,補下氣血,你都係,慢慢就會好的,身體好心情就會好,咁就容光煥發。

可以焗下玫瑰花,紅棗,桂圓茶飲下。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

侯爵府

alphabetagamma 發表於 14-10-7 14:41
唔知紅點係點。

不過,其實好簡單的,人要生存要有陽氣,陽氣盡人就會死火,當然不包括突發病至死啦。陽氣 ...

可能佢太多心事了.. 自父母離婚之後, 我覺得佢太多心事收埋了, 唔想同我分享, 怕我傷心又擔心O卦..

我係驚佢個肝O者, 曾經有朋友話佢皮膚好黃但我又唔多覺既.. 眼白就肯定唔係黃, 有時重會藍藍地 TIM..

男爵府

因為父母遺傳, 我10幾歲已經開始有白頭髮, 所以見怪不怪

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 14-10-7 14:34
多多, 你唔好咁諗, 你咁樣諗, 同未戰先敗有咩分別?

人唔係只靠外表, 仲要有內涵, 你嘅學識, 氣度 ...

音符媽.. 我當然明白我前夫佢點解要戴假髮啦.. 那時人未到 30 歲已經光頭... 何況而家?? 大陸雞要咩全世界都好清楚, 只係得一個懞佬同大陸雞講真愛O者...

為佢破產都同佢捱噃幾偉大丫...

反觀我呢位港女失婚婦人乜都靠自己, 食亞公無資格, 做合約工幾年都無法轉長工, 好丫, 想識下O的新男性朋友, 一聽到你失婚兼帶住個仔同你講多句都廢時...

從前我唔憂無人要, 千選萬選就係錯既... 唉!!! 我都不知幾討厭自己咁強既港女囉... XDDDDDDDDDD

水晶宮

引用:聽講唔好用手, 要剪. 識人煲黑豆水飲左真係

原帖由 tofulo 於 14-10-07 發表
聽講唔好用手, 要剪. 識人煲黑豆水飲左真係生返好多黑髮出黎
髮型師都係叫利cut, 唔好“蚊”!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

侯爵府

eeb 發表於 14-10-7 14:30
多多,需然我唔知你太多背境,不過希望你照顧仔仔之餘,都尋回自己,有無男人都仲係其次,但要令自己健康( ...

樓主, 多謝你既鼓勵呀.. 我既背景響 BK 真係好易起哂底.. 我成日都講自己身世..

離婚之後, 太多太多事要處理, 面對, 教仔又好傷神..

我有心想打扮但係一照鏡見到自己老態真係乜心機都無!!!

寶石宮

引用:Quote:原帖由 milktealai 於 14-10-07 發表

原帖由 eeb 於 14-10-07 發表
我又係寒,仲要濕,唔通因為我個人陰濕
唔好驚!我陪你

eeb    發表於 14-10-7 15:15

首頁

尾頁

跳至