自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

明報消息
學聯副秘書長岑敖暉表示,希望政務司長林鄭月娥拿出以往「好打得」的勇氣,面對目前的政治問題。

岑敖暉認為,林鄭月娥昨日單方面終止對話,很多市民都覺得不被尊重和憤怒,認為未來3天是能否迫使政府回應訴求的黃金時期。他指林鄭月娥是「好打得」的司長,希望她能拿出以往「好打得」的往績,面對她一手一腳造成的政治問題。

至於所有撤離及開放道路的建議,岑敖暉認為可以商討,但唯一前提是政府須讓步及釋出善意。他又指學生和市民在這星期已不斷釋出善意,已向政府表達還有很多對話空間,包括開放特首辦及通往政府總部的海富天橋,讓職員可以上班,但政府寸步不讓,連最卑微的要求對話都拒絕,若學聯現在撤退,很難向市民及堅持已久的學生交代。

--
你地尋日下晝節外生枝,呼籲進行一連串不合作運動,政府先話要擱置對話架.調返轉頭政府好似你地咁搞小動作,響會晤之前大增佈防警力,我諗你都唔會稱之為好有誠意卦.

仲有,係有好多市民都覺得不被尊重同憤怒,不過你地肯定係因為林鄭宣佈終止對話?

唔好開口市民埋口市民,市民冇選你地出黎做民意代表架.

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

uoaccf 發表於 14-10-10 14:25
明報消息
學聯副秘書長岑敖暉表示,希望政務司長林鄭月娥拿出以往「好打得」的勇氣,面對目前的政治問題。
...
爛鬼學生要政府同你卑微對話? 又再一次證明係非正常人類思想
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

伯爵府

kongman 發表於 14-10-10 20:25
佢哋自鳴正義,點知個個望真都好似戲劇裡面啲奸角一樣(仲係奸到出汁嗰隻),一出場就令人咬牙切齒,瘋狂爆 ...

禁止訪問

回覆:學聯唔好再歪曲事實,同埋唔好扮民意代表

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Agree!

伯爵府

小fen 發表於 14-10-10 14:32
車....又係佢地初時話冇空間同政府對話先....

而家有得見面喇, 但又講d咩不合作運動, 仲有好同傾呢, 都係 ...
學聯唔好再歪曲事實,
同埋唔好扮民意代表

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 ricohui 的帖子

千祈唔好佔領公司洗手間

男爵府

??関我事?

男爵府

引用:佢代表到我同我一衆親朋戚友喎

原帖由 Kandice 於 14-10-10 發表
佢代表到我同我一衆親朋戚友喎
So

代表你但絕不代表我全家!

男爵府

佢哋自鳴正義,點知個個望真都好似戲劇裡面啲奸角一樣(仲係奸到出汁嗰隻),一出場就令人咬牙切齒,瘋狂爆粗!

水晶宮

引用:Quote:原帖由 brbaby2007 於 14-10-10 發表

原帖由 pooh仔 於 14-10-10 發表
你唔喺覺得尋日學聯對呀? 會都未開已覺得會輸. 就call 定人再佔再罷課. 咁叫釋出誠意?

...
但係唔知點解我有好多朋友反話政府玩野、冇誠意。

pooh仔  我都有朋友咁講  真喺   發表於 14-10-11 19:29

男爵府

引用:回覆+Kandice+的帖子咁麻煩佢地加句部份市

原帖由 Agnes37 於 14-10-10 發表
回覆 Kandice 的帖子

咁麻煩佢地加句部份市民吖,小學生都識分咩叫部份啦, 唔係大學生唔識分呀!! ...
我叫唔倒喎,你自己聯絡佢地話佢哋知啦,話比佢地知你地有乜唔滿意佢地仲好,直接得多係米

大宅

回覆 Kandice 的帖子

咁麻煩佢地加句部份市民吖,小學生都識分咩叫部份啦, 唔係大學生唔識分呀!!

侯爵府

好多市民?幾個?10個?20個?30個?
唔好笑大人個囗啦!

公爵府

引用:明報消息學聯副秘書長岑敖暉表示,希望政務

原帖由 uoaccf 於 14-10-10 發表
明報消息
...
係,睇見佢地個記者會真係火都黎,仲要係咪叫人出來佔領!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

洗濕個頭, 頂硬上, 但又無民心, 進退兩難!

大宅

真係救命...
「惡亂」恐怖, 「犯民」恐怖
但仲支持佢地既市民仲恐怖

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:掉返轉黎講既之前係佢地擱置對話先明明係政

首頁

尾頁

跳至